ИНТЕРВЮТА
Татяна Хаждийска на корицата на бр. 78 на седмичното Лайфстайл списание на "Великолепната Жена"!

Интервю с ВЕЛИКОЛЕПНАТА Татяна Хаджийска

ВИЗИТКА:
Татяна Хаджийска е усмихната, цветна и позитивна личност. Завършва висшето си образование специалност „Социална и Икономическа Администрация“ в любимата и Франция, специализира в Лондон и мечтае да пътешества из света.

След завръщането си в България работи в корпоративния сектор, трупа опит в различни компании в сферата на текстила и облеклото. От близо 10 години работи като Изпълнителен Директор на фирма РОСИЦА АД в град Севлиево, специализирана в производство на дамски и мъжки трикотаж. Развива търговската дейност на фирмата основно износ за европейския пазар и собствен бранд AMAYA ROS с висококачествени плетени изделия за стилната жена.

Татяна обича работата си, тя казва че има ли вдъхновение е изпълнена с енергия и всеки ден е вълнуващо преживяване. Нейново мото в живота е:
Всеки късмет е резултат от упорита работа!
Татяна и нейния партньор в живота са щастливи родители на 5 годишната Матея. Семейството ѝ я зарежда, наслаждава се на моментите заедно и очаква с нетърпение всяка слънчева и зареждаща почивка или пътешествие.
Татяна Хаждийска в интервю за списание "Великолепната Жена"
Каква е истинската красота на жените? Според Вас доколко е важен външния вид в живота на една жена? Споделете какъв е Вашият личен стил, имате ли си любими аксесоари, цветове, принтове? Какви са Вашите ритуали за красота?
Истинската красота на жената е съчетание от нейната външност и духовен мир. Жената, която е спокойна и щастлива, излъчва увереност, има харизма и блясък в очите.

Външният вид е много важен за една жена, за да се чувства красива. Когато си добре облечен, с прическа и грим, се чувстваш уверена, привлекателна и комуникацията с околните е по-лесна. Здравословният начин на живот и спорта ми дават тази вътрешна енергия и удовлетвореност, която ме кара да разцъфвам външно.

Аз обичам да се грижа за себе си, да се обличам цветно, това ми доставя удоволствие и прекрасно настроение. Любимите ми цветове са в ярката гама на зелено, син, жълто и фуксия. Чувствам се заредена и щастлива когато около мен е пъстро и цветно. Моят стил на обличане е спортно елегантен /smart casual или city casual. Обичам да съчетавам дрехите с интересни шалове и бижута, шапка и очила са задължителни за лятото.

Любимите ми ритуали за красота са спа процедури, масажи, разходки и здравословен начин на живот. Глезя се с маски за лице, етерични масла и релаксираща терапии. Обичам да се гримирам, да си навивам косата, доставя ми удоволствие и го правя все по-добре и по-бързо ежедневно.
Татяна Хаждийска в интервю за списание "Великолепната Жена"
Казват, че човек се учи докато е жив, съгласна ли сте? Какво е Вашето осъзнаване през последната година? Коя е любимата Ви книга? Баланс в живота - мисията възможна или не? Бизнес по женски – смятате ли, че има такъв начин?
Напълно съм съгласна, че човек се учи докато е жив, всяко ново знание и умение развива личността. Аз обичам да се предизвиквам да пробвам и уча нови неща, за да не "зациклям" в живота.

През последната година осъзнах колко е важно да се грижим за себе се, да се поставяме на първо място, да следваме инстинкта си и да чуваме нуждите на тялото ни.

Обичам да чета книги за личностно развитие, здравословно хранене, както и за предизвикателството да си добър родител.

Балансът в живото е много важен за да сме щастливи, удовлетворени, да имаме енергия, да творим и мечтаем за нови хоризонти.

В съвременният свят всеки може да се развива и доказва, има добри мениджъри жени, както и мъже такива. От моя професионален опит смятам че най-важното е да работиш с желание, от сърце и да вярваш в успеха.
Татяна Хаждийска в интервю за списание "Великолепната Жена"
Важно ли е първото впечатление, което оставяме, когато се запознаваме с нови хора? Етикет, протокол и добри обноски – къде е мястото им живота ни? Познаването на етикета на маса, винения, светски, бизнес, международен етикет – необходимост или помпозност?
Когато се срещаме с някого за първи път, ни отнеме няколко секунди да си изгради първоначална представа за човека. Това първо впечатление е силно и трайно и се оформя на база външен вид, език на тялото, маниери, излъчване и отношение.
Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление.
Коко Шанел
След създадено добро първо впечатление лесно надграждаме с комуникацията си и с добрите обноски. Затова е важно да имаме познания по етикет, да сме спокойни и уверени, да се насладим на преживяването, а не да мислим кое как се прави и да сме разконцентрирани.

Аз се старая да спазвам етикет, да съм точна, приветлива, усмихната, с позитивна нагласа и подготвена за професионални и лични срещи.
Татяна Хаждийска в интервю за списание "Великолепната Жена"
Говоренето пред публика – изпитание или удоволствие? Комуникативна личност ли сте, важно ли е да умеем да водим Светски разговори? Според Вас кои са основните бариери в комуникацията между хората и как могат да бъдат преодолени? Как тълкувате израза - Култура на словото?
Говоренето пред публика е винаги предизвикателство. Когато имаме подготовка всичко е по-леко и гладко. Аз лично понякога тренирам пред огледалото или се записвам, за да чуя как звучи гласът ми, каква е интонацията ми, за да съм по-спокойна и уверена. Човек се учи с опита.

Обичам да общувам, да се запознавам с нови хора, те често отварят нови врати в живота ни и учим нови неща. Важно е да умеем да водим светски разговори, да предразполагаме събеседника, да сме внимателни и уважителни към всеки, но това също се учи и усъвършенства с времето.

Основните бариери в комуникацията между хората е притеснението да общуват с непознати и да започват разговор, но ако положим усилия да се подготвим за съответното събитие може да се изненадаме самите себе си. Всички обичат приятна, забавна и интересна компания, вместо сериозни и мълчаливи събеседници. Усмихвайте се и светът ще ви се усмихва на свой ред!

Култура на словото е да умеем да боравим с достъпни думи според ситуацията и събеседниците, да имаме богат речников запас, да изслушваме и да имаме етикет на общуване.
Татяна Хаждийска в интервю за списание "Великолепната Жена"
Каква роля играе темата за Естетиката на движенията в излъчването на една жена? Може ли според Вас една жена да направи първо впечатление с походката и осанката си или това не е от значение? Как поддържате тялото си, спортувате ли?
Походката и осанката са много важни за всяка жена. Една изправена, стройна и елегантна дама веднага прави впечатление и привлича погледите, когато се появи на светско събитие.

Жената излъчва увереност в движенията и маниерите си, когато се чувства добре в тялото си, харесва себе си и тоалета, който е избрала.

Аз се грижа за тялото си със здравословен режим на хранене, обичам да спортувам тенис на корт, пилатес, плуване и най-много от всичко да ходя пеша в града, в планината , по плажа, чистият въздух и слънцето много ме зареждат.
Татяна Хаждийска в интервю за списание "Великолепната Жена"
Обичате ли себе си, как изразявате тази любов? Имате ли си хоби, увлечение – разкажете ни? Коя е любимата Ви дестинация? Имате ли си семейни традиции? Вие сте човек, който е свикнал всичко да планира или сте по скоро по импровизациите?
Аз се уча да обичам себе си, да се поставям на първо място, все още съм доста критична.

Сутрин ставам много рано, когато никой не ме притеснява вкъщи и това е времето за мен! Обичам да изпия едно кафе с приятна медитация, да се заредя с настроение и позитивни мисли за деня. Харесва ми да пътувам по работа или със семейството, като един истински представител на зодия Стрелец. Много се зареждам когато съм на топли и слънчеви места. Обичам да посещавам здравословни почивки, на които зареждам тялото, ума и духа чрез йога практики, пречистващо хранене, благотворно общуване и връзка с природата.

От миналата година съм си поставила за цел да посещавам поне по една нова дестинация всяка година и с добра организация нещата се случват.

Обичам да планирам почивките, усещам удовлетворение и приятно вълнение, когато съм в очакване на предстоящо пътуване.
Татяна Хаждийска в интервю за списание "Великолепната Жена"
През последните години се поставя акцент на развиването на Личен Имидж и Бранд – съгласни ли сте с това? Как бихте се описали с 3 думи? Кой е успешният Делови вид за жените?
Всяка уважаваща себе си Дама е добре да развива своя Личен Имидж и Бранд.

С 3 думи бих се описала като усмихната, цветна, позитивна.

Успешният делови вид на жената, зависи от професията която упражнява, нужно е да е адекватен спрямо ситуацията. Аз като един творец в сферата на плетивата се обличам в естествени и изискани материи, избирам тоалети с интересни кройки и цветове, това ми гарантира успех при срещите ми с клиенти. При професионалните ми пътувания в чужбина, често получавам комплименти и интерес към външния ми вид и печеля доверие към мен но и това което работя.
Татяна Хаждийска в интервю за списание "Великолепната Жена"
Важно ли е да подбираме обкръжението си? Имате ли много приятели? Споделете имена на хора, които Ви вдъхновяват? Трябва ли да поставяме граници в общуването си с хората?
За мен приятелите са едни от най-ценните дарове в живота ми, те ме вдъхновяват! Обичам да прекарвам време с тях, да пътуваме заедно, да се забавляваме по женски и да си помагаме.
За човека трябва да се съди както по неговите приятели, така и по неговите врагове.
— Джоузеф Конрад
Важно е да подбираме обкръжението си и да можем да поставяме граници. Имам истински и верни приятели и те ми стигат. Ние привличаме това което сме!

Тази година човекът, който ме вдъхнови най-много е Великолепната Йордана Димитрова! С нея и още 7 прекрасни дами се озовахме в едно райско кътче на земята и бях въвлечена в магията на Великолепието.

Когато срещаме нови хора в живота си, ние не разкриваме напълно себе си, но е хубаво да създадем определени граници. Границите ни дават пространство, за да бъдем себе си. Когато границите с другите хора са неясни, ние губим себе си. Да имаш желание и нужда, да не се съгласяваш с всичко и всички, е нормално. Човек трябва да може, да бъде и малко егоистичен. Наличието на граници показва умението ни да се грижим добре за себе си. Хората, които поставят ясни граници и не се впечатляват от чуждите упреци, живеят щастливо и спокойно. Своеобразен учител в това направление ми е моята малка дъщеря Матея.
Татяна Хаждийска в интервю за списание "Великолепната Жена"
Снимки: Костадин Кръстев - Коко
ИНТЕРВЮ