ИНТЕРВЮТА
Станислава Павлова на корицата на бр.36 на седмичното Лайфстайл издание на "Великолепната Жена&amp

Интервю с ВЕЛИКОЛЕПНАТА Станислава Павлова

ВИЗИТКА:
Станислава Павлова започва кариерата си в българска фармацевтична компания, а след това дълги години развива козметични брандове в Европа, Азия и Африка. След успешното си развитие в голяма корпоративна структура, Станислава Павлова основава собствена компания SHIMANI - бранд за луксозна българска козметика. Използва знанията си за ценни природни масла, натрупани от пътуванията в Африка и заедно с български специалисти, създава иновативна линия дерматологични продукти.

Брандът SHIMANI е основан през 2020 година в разгара на Covid кризата в света, но се развива повече от успешно. За това кратко време той е отличен с три престижни награди Business Lady Club „Въвеждане на нов продукт“, „Иновации в дерматологията и естетиката“ и „Иновативно предприятие“ на Българската търговско-промишлена палата.

В личен план се радва на прекрасно семейство, което смята за едно от най-големите си постижения в живота! Не планират ваканциите, а често импровизират и се оказват на много интересни места.

Каква е истинската красота на жените? Според Вас доколко е важен външния вид в живота на една жена? Споделете какъв е Вашият личен стил, имате ли си любими аксесоари, цветове? Какви са Вашите ритуали за красота?

Външният вид на жената е важен, за да се чувства тя добре. Жената трябва да притежава обаче и много други качества, да не е просто „красива кукла“. Важно не толкова някоя жена как изглежда, а колко книги е прочела, какво е постигнала и какво има „отвътре“. Да има одухотворено излъчване и да има какво да си кажа с нея, да ме вдъхновява и да ми служи за пример.

Обичам много цветните и шарени дрехи. Любимият ми цвят е турско синьото, всички дрехи с този цвят, като че ли са шити за мен. Аксесоари имам много и си ги складирам, не ги нося, защото все имам усещането, че нещо ми пречи. Въпрос на навик.

Ритуалите ми за красота са рутинни. Сутрин и вечер правя йога и масаж за лице с гуа ша, разбира се с продуктите на SHIMANI. Не съм привърженик на ботокса и филърите.

Станислава Павлова в интервю за ''Великолепната Жена''

Казват, че човек се учи докато е жив, съгласна ли сте? Какво е Вашето осъзнаване през последната година? Коя е любимата Ви книга? Баланс в живота - мисията възможна или не? Бизнес по женски – смятате ли, че има такъв начин?

Да, точно така - човек се учи докато е жив. Аз лично, постоянно се ровя и чета в моята област - козметиката, защото това ми е страст и бизнес. В момента чета главно бизнес книги, които ми дават много идеи, особено, когато се чувствам в задънена улица. Последната, която прочетох е на Радослав Благоев „Хвани жокера“. Препоръчвам я!

За една жена, да гради кариера, да има успешен бизнес и в същото време успешно семейство, е като жонглиране с крехки кристални топки. По време на корпоративната си кариера, много често трябваше да жертвам от времето за семейството си, за което сега съжалявам. Опитвам се да компенсирам сега като по-правилно организирам, оптимизирам и автоматизирам бизнеса си.

Станислава Павлова в интервю за ''Великолепната Жена''

Важно ли е първото впечатление, което оставяме когато се запознаваме с нови хора? Етикет, протокол и добри обноски – къде е мястото им живота ни? Познаването на етикета на маса, винения, светски, бизнес, международен етикет – необходимост или помпозност?

Да, няма втори шанс за първо впечатление. Важно е да бъдем себе си, защото ако се опитваме да бъдем някой друг, рано или късно истината „лъсва“. Благодарна съм на Йордана Димитрова за нейното обучение за етикет на маса, научих много полезни неща и се старая да ги спазвам.

Интересно е, обаче, че в други краища на света етикетът за маса е съвсем различен. В Етипопия например се хранят с ръце, дори и на официални и изискани събития. Докато бях на гости на етиопско семейство, дори ми направиха елегантна забележка, че е неуважение към домакините да се храня с прибори. Е, оставих приборите и установих, че няма нищо по-добро от това да се хапва с ръце. Човек се връща към корените си и храната е някак по-вкусна.

Станислава Павлова в интервю за ''Великолепната Жена''

Говоренето пред публика – изпитание или удоволствие? Комуникативна личност ли сте, важно ли е да умеем да водим Светски разговори? Според Вас кои са основните бариери в комуникацията между хората и как могат да бъдат преодолени? Как тълкувате израза - Култура на словото?

През 2019 година бях на конференция на Business Lady Club и искрено се възхищавах на дамите-лектори. Пожелах си един ден и аз да мога да говоря така свободно на сцена. На следващата година бях сред лекторите. Последваха още толкова много конференции след това, на които бях лектор, на някои и председател. Това е доказателство, че ако много силно искаме нещо и работим в тази насока, няма невъзможни неща.

Да, комуникативен човек съм, но огато бях малка, бях много срамежлива. Криех се от хората. Но, с годините се разчупих - в моята професия комуникативността е от особено голямо значение.

Станислава Павлова в интервю за ''Великолепната Жена''

Каква роля играе темата за Естетиката на движенията в излъчването на една жена? Може ли според Вас една жена да направи първо впечатление с походката и осанката си или това не е от значение? Как поддържате тялото си, спортувате ли?

Походката и осанката са като визитка за всяка жена! Старая се да ходя с изправено тяло и глава. Това е и трик, за да не увисва кожата и да не се образува двойна брадичка.

За съжаление нямам време за спорт, но много ми се иска да започна да ходя на плуване. За компенсация - не ползвам асансьор нито вкъщи, нито в работата. Изкачването и слизането пет етажа всеки ден, и то по няколко пъти, ме поддържат във форма.

Станислава Павлова в интервю за ''Великолепната Жена''

Обичате ли себе си, как изразявате тази любов? Имате ли си хоби, увлечение – разкажете ни? Коя е любимата Ви дестинация? Имате ли си семейни традиции? Вие сте човек, който е свикнал всичко да планира или сте по скоро по импровизациите?

Любимата ми дестинация е Етиопия! Преди доста често пътувах служебно. С очите си видях, как тази страна е на път да се превърне, от една от най-бедните страни, в една от най-силните икономики на африканския континент. Етиопия много ме зарежда. Хората, храната, културата, танците, музиката и древното им наследство са уникални. По-голямата част от етиопците са православни, също като нас и може би затова ги чувствам толкова близки. Понякога са наивни като деца и силно се надявам икономическият бум да не ги промени. Винаги имам чувството, че се връщам у дома си и много хора го имат. Обяснявам си го с факта, че Етиопия е люлката на човешката цивилизация.

Не обичам да планирам почивките, най-често импровизирано решаваме къде ще ходим. Последния път така спахме в къмпинг „Синева“ в надуваеми балони, на Врачанският Балкан, уникално преживяване!

Станислава Павлова в интервю за ''Великолепната Жена''

През последните години се поставя акцент на развиването на Личен Имидж и Бранд – съгласни ли сте с това? Как бихте се описали с 3 думи? Кой е успешният Делови вид за жените?

Личният бранд за мен е много важен, защото представям с него не само себе си, а и SHIMANI, която е отражение на моите възгледи и ценности.

Описвам се като амбициозна, добра и бунтарка!

Успешният делови вид е елегантния. Много ми харесва наложената напоследък мода с костюм и кецове. Така се чувствам по-добре, отколкото с токчета.

Станислава Павлова в интервю за ''Великолепната Жена''

Важно ли е да подбираме обкръжението си? Имате ли много приятели? Споделете имена на хора, които Ви вдъхновяват? Трябва ли е да поставяме граници в общуването си с хората?

Да, имам приятели. Приятелите за мен са много важни. Това са хората, които винаги са ме подкрепяли и са ми били коректив. С тях може всичко да си кажем, без някой да се засегне.

Радвам се, че в Business Lady Club, където съм и ментор в Менторската програма, открих много съмишленици, амбициозни жени, които всеки ден се опитват да направят света едно по-добро място и дават абсолютно безвъзмездно труда, знанията и опита си, за да помагат на други жени. Ето това ме вдъхновява!

Поставям граници единствено пред хора, с които са ме изтощили, след комуникация с тях. Или с такива, които ме хващат за слушател. Комуникацията е двустранен процес.

Станислава Павлова в интервю за ''Великолепната Жена''

Снимки: Личен архив

ИНТЕРВЮ