ИНТЕРВЮТА
Ивелина Рускова корицата на бр.8 на седмичното Лайфстайл издание на "Великолепната Жена&am

Интервю с ВЕЛИКОЛЕПНАТА Ивелина Рускова

ВИЗИТКА:
Ивелина Рускова е преуспял астролог, икономист и жена сбъднала най-голямата си мечта в живота - да стане майка, след дълги години борба с репродуктивни проблеми . Вече може да я наречем щастлива майка на две лъчезарни момичета близначките – Ивон и Никол, които са на 11 години.

Ивелина Рускова е основател и председател на фондация „Мечта за Дете'' и се е посветила на каузата да помага и на други жени, които мечтаят да гушнат своята дългоочакваната рожба. Тя създава редици кампании в подкрепа на семействата, борещи се за свое дете, подпомагайки ги както финансово, така и морално по най-трудният им път.

През 2019 година стартира национална кампания ''Роди дете в България'', която дава информация на младите как да профилактират репродуктивното си здраве, както и подкрепя семействата, които решават да имат дете по-рано, с пакет за първи грижи за новороденото.

Ивелина Рускова е Автор е на книгата ''Дневник на моята бременност'', която е написана с благотворителна цел и средствата от продажбите му дарява на двойките с репродуктивни проблеми.

Дълги години е живяла в чужбина, където заедно със съпруга си създават Българско училище в Турция, както и Български Информационен Културен център.

Животът зад граница я среща с най-древната наука Астрологията. Там тя намира себе си, вижда един необятен свят, който явно винаги е търсила, и преоткрива живота си именно в науката за звездите. От любимо хоби астрологията става нейна професия! От 2016 година Ивелина е автор на астрологични прогнози и статии в списание ''Осем'' . От 2020 година води собствена астрологична рубрика в "Шоуто на Мавриков" по телевизия Евроком, гостува в различни телевизии и е цитирана в много печатни издания.

През последната една година Ивелина Рускова се потопя в едно различно за нея поприще - бизнеса. Ивелина става официален представител за България и Гърция на първата ''умна'' пелена в света Pine Smart, откриваща инфекциите на пикочните пътища при децата. Започва това начинание с идеята да бъде полезна и да помага на родителите навреме да откриват инфекции при децата. От всяка закупена кутия с ''умна'' пелена - се отделят средства за инвитро процедури!

Каква е истинската красота на жените? Според Вас доколко е важен външния вид в живота на една жена? Споделете какъв е Вашият личен стил, имате ли си любими аксесоари, цветове? Какви са Вашите ритуали за красота?

Красотата на една жена за мен е в нейното излъчване, в поведението й, в начина й на изразяване, както и в нейните действия! Красотата не е само външна, тя е и вътре в нас. Всяка една жена е красива по своему, стига да съумява да го покаже, и да извади от себе си своите качества и потенциали наяве! Добротата, честността, милосърдието, нежността и уюта, който може да създава всяка една от нас, я прави красива и забележима! Жената изначално е създадена да бъде едно нежно, красиво и изящно творение, създадено да гради и надгражда живота на човечеството! Тя е такава, защото е избрана да създава живот, а какво по-красиво нещо от това да дадеш Живот! Едва след това идва физическата красота за мен. Тя е второстепенна, а в днешния съвременен свят, даже е изкуствена!

Външният вид разбира се, също е от голямо значение за самочувствието на всяка жена. Една жена трябва да е винаги добре поддържана и облечена. Не случайно казват, че по външния вид те посрещат, а по ума изпращат. Аз лично държа на външният си вид, но гледам да не се вманиачавам. За мен е важно винаги да съм добре изглеждаща, и никога не забравям усмивката си преди да изляза навън - това ми повдига настроението и самочувствието.

Обожавам спортно – елегантния стил на обличане. Когато съм на почивка със семейството си, предпочитам да съм спортно облечена. А на официални събития винаги съм със стилна, дълга вечерна рокля. Мога да кажа,че умея сравнително добре да подбирам облеклото си според дадения случай и да подчертавам женствеността си чрез дадената дреха. Всяка дама, която облече рокля, обуе висок ток, сложи червило и оправи косата си може да изглежда зашеметяващо, подчертавайки силните си женствени черти.

Моят личен ритуал е всеки нов ден, още със събуждането, да благодаря на Господ и на съдбата за това, което имам! След това продължавам с ежедневните ритуали с чаша вода и витамини, а кафето обичам да си го пия докато пиша поредният пост или статия и докато преглеждам имейлите си. А когато нямам настроение отварям гардероба си и търся дрехи с такива цветове, които да ми вдигнат емоционалното състояние и подобрят тонуса ми. Така започва всеки един мой ден! И разбира се, всеки ден преди да изляза от вкъщи си казвам една моя позитивна фраза, която ми дава енергия за целият ден!

Астрологът Ивелина Рускова в интервю за ''Великолепната Жена''.

Казват, че човек се учи докато е жив, съгласна ли сте? Какво е Вашето осъзнаване през последната година? Коя е любимата Ви книга? Баланс в живота - мисията възможна или не? Бизнес по женски – смятате ли, че има такъв начин?

Смятам, че никога няма да успеем да се научим в този живот. Той е толкова кратък и динамичен, времето лети, а знанията са като космоса - толкова безбройни и недосегаеми до нас. Прекланям се и уважавам всички хора, които непрекъснато търсят, и искат да получат повече знания и информация за света и за всичко, което ни заобикаля.
Със знанията си тези хора дават много на света и го правят по-пъстър и различен. Всеки, който продължава ежедневно да учи, той не умира никога духовно и емоционално, това е храна за душата! Колкото повече учим, четем, търсим и изследваме , толкова повече разбираме колко малко знаем и как сме само една прашинка в този необятен свят. Това прави нас хората по- светли, по- одухотворени, по-смислени и разбиращи смисъла на живота.

През последните 13 години от живота ми се отдадох осъзнавания, истини, обучения, размисли и много се промених... Станах един много различен човек, и който ме познава от близо ще се съгласи с мен. Разбрах кои са моите истини, кое е важно за мен, кое ме прави щастлива, на кое да наблегна, кое да избягвам, как да се държа и как да приемаме хората с различията и недостатъците им. Но най-вече намерих себе си и своята мисия, и се старая да вървя по нея. Чувствам се по-осъзната и знаеща пътя на щастието! Научих някои болезнени истини, имах големи разочарования, за които днес не съжалявам.Мога да кажа, че те ми дадоха поуки и напътствия, защото без тях - аз нямаше да съм тази която съм сега!

Женската енергия е голяма сила и двигател, особено в днешно време! Жената стана по-активна и пое на гърба си не само ролята на майка, но и на Бизнес Дама работеща наравно с мъжа, а в някой случаи и повече! В световен план се вижда как жената е пламъка за развитие. С идеи, желание, хъс и целеустременост тя намира начина и посоката по-лесно и бързо получава успешен краен резултат. Наблюдаваме как все повече ръководни позиции, в различни области на бизнеса и политиката са заемани именно от жени.

Затова бизнеса по женски не само е възможен, но е и много успешен!

Астрологът Ивелина Рускова в интервю за ''Великолепната Жена''.

Важно ли е първото впечатление, което оставяме когато се запознаваме с нови хора? Етикет, протокол и добри обноски – къде е мястото им живота ни? Познаването на етикета на маса, винения, светски, бизнес, международен етикет – необходимост или помпозност?

Наистина е вярна тенденцията, че както те посрещнат, така и ще те изпратят! Но за това, наистина трябва да знаеш как да се представиш, какво да направиш и как да изглеждаш! За мен е от особено значение първото впечатление, което хората оставят при запознанството си с мен. Не винаги то е решаващо, но оставя следа и винаги ще изплува в съзнанието ми. Ако трябва да съм честна дори и до днес, всеки път когато се запознавам с някого се притеснявам.

Всяка уважаваща себе си Дама, за да се чувства комфортно на някое бизнес, или международно събитие трябва задължително да има поне минимум познания по етикет. Това не е в никакъв случай помпозност, а задължително условие за да се чувстваш комфортно в тази среда. За да бъдем на ниво - разбира се, че са нужни познания за хранене и поведение, когато сме на официално бизнес или светско събитие!

Астрологът Ивелина Рускова в интервю за ''Великолепната Жена''.

Говоренето пред публика – изпитание или удоволствие? Комуникативна личност ли сте, важно ли е да умеем да водим светски разговор? Според Вас кои са основните бариери в комуникацията между хората и как могат да бъдат преодолени? Как тълкувате израза - Култура на словото?

Аз съм зодия Близнак и в кръвта ми е заложена комуникацията, говоренето и писането. Воденето на светски разговори се изгражда постепенно и става начин на поведение, мислене и естествено се добива със средата и времето. Колкото повече си в тази среда, толкова повече усвояваш тънкостите. Бих казала, че всичко идва с опита и времето - колкото повече практикуваш толкова повече се отпускаш, придобиваш смелост, и забравяш за комплекси и страхове.

Обичам да говоря с приятни за мен хора, които са на моята вълна. Тогава не мога да се спра, особено ако темите са ми важни и интересни. Бариерите в комуникацията между хората според мен идват от различията им. От това, че всеки очаква от другият да получи това, което иска и ако не го получи следва разочарование и отдръпване. Различията идват от семейната среда, в която са израснали, от тяхната култура, от социалното им положение в обществото, от образователния им ценз.

Различията се преодоляват в приемането и разбирането на отсрещната страна, но и затова се изисква желание и усилие от двете страни.

Културата на словото е да знаеш във всеки един момент какво трябва да кажеш, как да го изкажеш и кога трябва да излезе всяка една дума или изречение, за да бъде на място!

Астрологът Ивелина Рускова в интервю за ''Великолепната Жена''.

Каква роля играе темата за Естетиката на движенията в излъчването на една жена? Може ли според Вас една жена да направи първо впечатление с походката и осанката си или това не е от значение? Как поддържате тялото си, спортувате ли?

Много е красиво и въздействащо да видиш жена, която има осанка, харизма и маниер на движение, тоест тя веднага се забелязва отдалече, привлича погледите върху себе си и няма как да остане незабелязана.

Дали жената е изправена, как държи главата и раменете си, как стъпва с изящество и грация, погледа и или пък как и къде поставя ръцете си и какво прави с тях, са изключително важни и въздействащи за общото и представяне пред света и хората около нея!

Аз лично не спортувам, не обичам да ходя на фитнес или да бягам, а просто обичам да вървя пеша и то много. В това забързано ежедневие, в което живеем и с многото ни различни ангажименти - не ми остава време за спорт, но обичам планината. Лятото се изявявам като планинар - преходи, еко пътеки, разходки в гората, бране на билки и гъби. Това е за мен спортът - да бъда на въздух с любимите ми хора и да се наслаждавам на красотата на природата. Поддържам тялото си най-вече с ограничения в храната, много внимавам какво консумирам и по кое време от деня.

Астрологът Ивелина Рускова в интервю за ''Великолепната Жена''.

Обичате ли себе си, как изразявате тази любов? Имате ли си хоби, увлечение – разкажете ни? Коя е любимата Ви дестинация? Имате ли си семейни традиции? Вие сте човек, който е свикнал всичко да планира или сте по скоро по импровизациите?

Преди време - не обичах достатъчно себе си, но дойде един момент в живота ми, в който разбрах колко е важно да се грижа за себе си и да давам любов не само на другите, но и на най-важния за мен човек в този живот - на мен самата! Важно е да се обичаш, да обичаш тялото си, душата си, за да може да отвориш сърцето си за всички останали и да показваш своята любов и към тях. Любовта към себе си я изявявам най-вече като мисля за собствените си желания и интереси. Поглезвам се с нещо, което преди не бих направила. Ние хората сме странни същества, винаги мислим първо за другите и се жертваме, в повечето случаи за нещо или някой, но не мислим за последствията за нас самите.

Моето така наречено хоби, ако смея да го нарека така, е да пиша стихове, слушайки класическа музика или да плета на една кука. Да чета всичко свързано с екзотерика и древни цивилизации - колко странно в това съвремие, нали? Но най- вече да пътувам - това е моята духовна храна, това е моят заряд, това е смисъла на всичко за мен, след семейството ми, разбира се!

Обичам да пътувам и да опознавам чужди езици, култури,религии, начина им на живот, на мислене и убеждения. При едно от моите пътувания преоткрих Африка, това за мен е най-различния свят, който може да съществува! Бедни, но щастливи хора с много позитивизъм, вяра и приемаме на всичко в живота. Няма омраза или обида, те приемат всеки и всичко, радват се и на хубавото, и на лошото. Магията на природата им е вълшебна и завладяваща. Няма как да не ти остане в сърцето и да го забравиш. Все едно попадаш в нереален свят, който не е от планетата Земя.

Любимото занимание на семейството ми, когато сме всички заедно, е да си правим походи в планината или да посещаваме нови места в България, изпълнени с много красота и история. Преоткриваме родината си така и научаваме много за нея .Обичаме да готвим заедно с децата - това ни зарежда и сплотява, след което се наслаждаваме на храната и общуваме с часове на най- различни теми.

Всичко при мен е планирано поне един месец по-рано, но винаги излиза нещо спешно или неочаквано, и тогава реагирам на момента. Това не ме стряска изобщо, а пренареждам плановете си и вмъквам новите ангажименти. Налага се да планирам, тъй като работя с клиенти и то с часове, няма как да не си планираш денят, седмицата или месеца. Но винаги се налага и да импровизирам, зависи колко е динамична и променяща се ситуация в ежедневието - първо разчитам на графика си, но лесно мога да се приспособя към промените като всеки един Близнак.

Астрологът Ивелина Рускова в интервю за ''Великолепната Жена''.

През последните години се поставя акцент на развиването на Личен Имидж и Бранд – съгласни ли сте с това, че трябва да го управляваме? Как бихте се описали с 3 думи? Кой е успешният Делови вид за жените?

Личния имидж за мен е личното присъствие и енергията на всеки един човек! Всеки е различен, индивидуален и разбира се, и излъчването е коренно различно. Да, и в този век, в който живеем наистина се гледа по друг начин на имиджа на всеки един от нас. Не само това което сме, но и това което показваме на другите или се стремим да им дадем като пример. Трудно е да изградиш добър имидж и роля, която трябва да е положителна и да оставя в позитивен пример в обществото.

Как бих се описала с три думи ? Това е труден въпрос, но накратко бих казала, че съм мечтател,обичащ живота!

Всеки може да има различен делови вид, който смята за успешен. За мен успешният делови вид е да съм усмихната, пряма, естествена, задължително правило за мен е да съм леко гримирана, и разбира се и с подходящ тоалет според случая!

Астрологът Ивелина Рускова в интервю за ''Великолепната Жена''.

Важно ли е да подбираме обкръжението си? Имате ли много приятели? Споделете имена на хора, които Ви вдъхновяват? Трябва ли да поставяме граници в общуването си с хората?

Хората, с които общувам за мен са от съществено значение, защото първо трябва да са хора, личности, които да са близки до моята същност, които да отговарят на моите възгледи и мирогледи, да сме на една вълна и вибрация.

Аз съм от хората, които имат много приятели, може би заради професията си или за това, че с моите клиенти много бързо стопяваме границата и лесно ставаме приятели.

Има хора, с които просто ми се налага да общувам по задължение, заради обществени или бизнес дела. Не всички са на моите нагласи, но винаги се стремя да вляза в техните обувки за да намерим общи допирни точки в бизнеса и работата си. Не е лесно това като задача, но времето и професионалния опит ни учат как да се държим и как да подбираме хората, с които да имаме приятелски или бизнес взаимоотношения.

Необходим и полезен процес, е да знаем кога да поставим границата в общуването си с някои хора, които ни вредят или отнемат много от нас, и в същото време не дават нищо в замяна! Да знаем с кого, как и кога да общуваме, е необходимо да сме научили и усвоили процеса на общуване с оценка шест. Все пак човек се учи докато е жив и греши, докато стигне до златната, правилна за него среда!

Аз съм мечтател, обичащ живота!

Астрологът Ивелина Рускова в интервю за ''Великолепната Жена''.

Снимки: Личен архив

ИНТЕРВЮ