ТЕНДЕНЦИИ

Негово величество червеният цвят - как да го изберем и съчетаем?

Червеното е цветът на властта, лукса, опасността и страстта. То символизира както целомъдрието, така и царствеността. Червеното говори за увереност и утвърждава позицията на този, който го носи! Когато искате да сте забележими, да бъдете център на вниманието по елегантен начин - изберете червеното. Но всъщност има една голяма тайна - когато познавате себе си, своя стил, своя светоглед , то знаете как да изберете червеното във визията си най-добре, и така да изглеждате като съвършената стилна, елегантна и запомняща се дама!
Червеното в най-чистата му форма не е толкова често срещано явление в гардеробите, защото е твърде напористо, дори взискателно към фигурата и външния вид. Малко дами могат да си позволят да го носят, но тези, които го направят - винаги завладяват, по прекрасен начин, сърцата на околните.

В повечето случаи червеното присъства в дрехите дозирано, като съставна част на флорални и карирани шарки, райе и други многоцветни щампи. Преплетено с други цветове, червеното сякаш губи агресивния си компонент и придобива ново значение. Когато комбинирате с някакъв друг, но подходящ цвят дреха или аксесоар във визията си, то успеха ви ще е гарантиран и придружен с овации.
Кои нюанси да изберете като най-подходящи?

Червеното принадлежи към цветовете-усилватели. Именно на това свойство на дължим присъствието в съвременната култура на фаталния образ на жена в червена рокля! Важно е да се разбере, че въпросът тук не е толкова в червения цвят, а в елегантната симбиоза личност - червен цвят.

Красотата на една ярка, елегантна жена в червено ще се възприема още по-ярко, ако е подсилена с дрехи, аксесоари или дори поставена на червен фон и обратно - една непривлекателна жена ще изглежда още по-малко привлекателна или интересна в червени дрехи. Това е силен цвят, който сам избира подходящата за него дама!
ЧЕРВЕНО + ЧЕРНО, БЯЛО, СИВО.

Червеното и черното в повечето случаи се свързват с елегантност придружена със строга официалност. Комбинацията на червено и черно е често срещана и в театралните костюми. Границата между елегантно облекло и ''секретарски костюм'' или рокля на оперна дива е много забележима! Ето защо тази комбинация има няколко характерни детайла, на които трябва да обърнете внимание, когато създавате комплекти в червено и черно:
  • Червеното е цвят подчертаващ характеристиките на човек, а черното е контрастен усилвател на други цветове. Не всеки външен вид може да издържи два усилвателя в един тоалет. Когато съставяте такъв комплект се погледнете критично в огледалото и отговорете на въпроса: ''моят външен вид и фигура отговарят ли на такива контрастни цветове?''
  • В тоалета е по-добре е червеното и черното да са представени в големи цветни блокове, например: черен панталон и пуловер + червено палто или червена рокля и чанта + черен тренч и обувки. Колкото по-малко е редуването на червено и черно в тоалета - пола с червени и черни волани или червено сако с черна апликация - толкова повече визията ще се насочи към театралния костюм.

Червено-белите нюанси са съвсем друга история. Въпреки факта, че тази комбинация има и сексуална конотация, тя е по-слабо изразена поради ''целомъдрието'' на бялото. Червено и бяло е класически морски стил, лек секси с pin-up привкус. Бялото омекотява агресивността и сексуалността на червеното, така че тази комбинация е подходяща за почти всички жени.

Червеното и сивото са мястото, където се крие истинската елегантност. Когато избирате тази комбинация, трябва да обърнете внимание на лекотата на сивото и червеното. По-добре е комплектът да се състои от еднакви по светлост нюанси.
ЧЕРВЕНО + РОЗОВО, ФУКСИЯ
В този случай най-успешните комбинации се формират, ако комбинирате червеното с нюанси на собствената му гама, които са различни по лекота. Алено червено ще се съчетае добре с тъмно малиново или бордо, както и розово без примес на синьо, коралово червено със сьомга и други. Ако разгледаме комбинации с нюанси на червено, които имат синьо в състава си, тогава комбинациите от червено + фуксия и червено + амарант изглеждат най-добре, особено ако се прилага техниката на цветния блок.
ЧЕРВЕНО + ЖЪЛТО, ОРАНЖЕВО, ЗЛАТНО

Червено, оранжево и жълто - техните комбинации най-често са успешни и разбираеми за окото, но не всяка дама може да се справи по елегантен начин с такава ярка и цветна експлозия в една визия. Ако изберете такива ансамбли, тогава околната среда – мястото и ситуацията трябва напълно да съответстват на яркостта на облеклото. В небрежен градски стил тази комбинация е малко вероятно да е подходяща, но може да се използва за вечерни рокли и елегантни коктейлни рокли.
ЧЕРВЕНО + ЗЕЛЕНО

Чували ли сте фразата, че само французите могат да се съчетават червено и зелено в едно облекло по елегантен начин? В тези думи има известна истина, защото комбинацията от зелено и червено, както и червено и черно, носи печата на театралността и националните костюми на различни народи по света.
Освен това зеленото е цветът на спокойствието, червеното на страстта, което често дава много противоречиви резултати. Червеното в дует с топли нюанси на зелено - цветът на младата зеленина, маслина и каки - ​​създава динамично, "неспокойно" послание, което е по-подходящо за младежко и спортно облекло.
ЧЕРВЕНО + СИНЬО, ЦИАН

Лед и огън - така можете да характеризирате една от най-хармоничните комбинации на хроматични цветове! Заедно те създават изненадващо красиви и добре възприемани комбинации от благородните кралско синьо + червено, до по-спокойните - тъмна сьомга + пастелно синьо.
Нюансите на синьото от бизнес палитрата леко изглаждат увереността дори на най-яркото червено, което от своя страна придава динамика на спокойното синьо. Избирайки тази комбинация, трябва да се ръководите от вашия тип цвят и да изберете нюанса, който най-добре подчертава естествената красота на цвета на кожата, косата и очите.
ЧЕРВЕНО + ЛИЛАВО

Друга почти мистична комбинация, която е по-характерна повече за вечерни рокли, отколкото за ежедневни градски визии. Често комбинация от червено и лилаво може да се види в тоалети, изградени на принципа на "color block".
ЧЕРВЕНО + КАФЯВО, ПЯСЪЧНО, БЕЖОВО

Кафявит цвят е разнообразен и сложен. В състава му може да преобладава студен или топъл компонент и от това ще зависи успехът на комбинацията от червени и кафяви цветове. Колкото по-топло и светло е кафявото, толкова по-ясно се виждат червените или оранжевите нотки в него и по-хармонично се комбинира с тоновете на червено. Глухите, студени нюанси на кафяво изглеждат мрачни и тревожни дори с най-яркото и светло червено. Що се отнася до бежовите и пясъчните тонове, те подобно на нюансите на сивото, хармонират меко с червеното.
Казвам се Емилия Георгиева и съм стилист и имидж консултант. Помагам Ви да правите отлично впечатление и да привличате изобилието в живота си!

Дами, наслаждавайте се на прекрасния червен цвят във всичките му нюанси, контрасти, яркости и го подбирайте с тях, само в синхрон с вашата външност – цвят на кожата, очите, косата! Най- добре това ще разберете чрез изследване в консултацията Цветови анализ! А аз съм насреща да я проведем заедно!

За повече информация и контакти:
Емилия Георгиева
Телефон: +359 889 531 570
Facebook: ОгледалО / Стил и имидж с Емилия Георгиева
Блог: ОгледалО - Style and Design by Emiliya Georgieva

Снимки: Личен архив
МОДА