ИНТЕРВЮТА
Зара Атанасова на корицата на бр.43 на седмичното Лайфстайл издание на "Великолепната Жена"!

Интервю с ВЕЛИКОЛЕПНАТА Зара Атанасова

ВИЗИТКА:
Зара Атанасова е израснала от ранна детска възраст в Гърция. На 19 години вече е собственик на салон за красота, след което променя своите интереси и става частен детектив за цели 15 години.

Когато се мести в България, Зара развива своя интерес към нумерологията. Има множество завършени курсове за нумерология, тета хилинг, хипноза и други. Kонсултира много жени, участва в редица предавания, а в момента е пред издаване и на първата си книга .

Според нея умът е нашето оръжие - за каквото мислим, това се случва. Затова всеки трябва да мисли положително, за да ни се случват хубави неща.

Каква е истинската красота на жените? Според Вас доколко е важен външния вид в живота на една жена? Споделете какъв е Вашият личен стил, имате ли си любими аксесоари, цветове? Какви са Вашите ритуали за красота?

Всяка жена е красива, когато се поддържа. Грижата и постоянството, както и здравословните навици при хранене, спорт, танци са много важни. Разбира се - поддържане на коса, маникюр, процедури за лице. Красив гардероб добро комбиниране на дрехи. За мен това е красота, защото красивата жена е поддържаната жена!

Външния вид е много важен, от него зависи отношението, което ще получаваме и уважението от средата ни... В работата, дори в семейството е доказано, че поддържаните и красиви жени получават повече уважението, дори от децата си. Важно е да сме пример за тях именно заради това, една жена не трябва да изоставя себе си и да си позволява да се изгуби. Когато една жена се поддържа тя е здрава, красива и активна, това я кара да излъчва позитивизъм и красива енергия. По този начин нейната комуникация с околните е по-добра.

Аз харесвам класическия стил и обичам изчистените цветове. Моите ритуали за красота, които никога не пренебрегвам са - спорт, фризьор, маникюр и различни процедури. Сутрин, когато стана първото нещо, което правя е да раздвижа тялото си.

Зара Атанасова в интервю за ''Великолепната Жена''

Казват, че човек се учи докато е жив, съгласна ли сте? Какво е Вашето осъзнаване през последната година? Коя е любимата Ви книга? Баланс в живота - мисията възможна или не? Бизнес по женски – смятате ли, че има такъв начин?

Да, съгласна съм, че човек се учи докато е жив. Една жена трябва постоянно да се развива и учи, за да е в час с всичко случващо се и заобикалящия я свят.

Аз вярвам, че една жена не трябва да работи активно. За мен, жената трябва да има време за себе си и да му се наслаждава. Тя е тази, която дава уюта и спокойствието вкъщи, а ако мисли постоянно за бизнеси и работа, това няма как да стане. Разбира се, че е добре една жена да се развива, но според мен е по-добре да е нещо, което много обича и не я натоварва физически и психически, и няма да отнема целия и ден.

Любима ми книга е ''Вълшебството'' на Ронда Бърн. Препоръчвам я!

Още от дете харесвам нумерологията. Чрез датата на раждане ние можем да видим с какви заложби идваме, какъв е нашия потенциал, силните и слабите ни страни, мисията ни, уроците, които душата е избрала да научи тук на Земята. Нумерологията показва какъв е балансът ни между дух, душа и тялото! В тази връзка – да, баланс в живота е възможен.

В днешно време жените искат да правят бизнес и да запълнят ценното си време с много работа. Но нека не забравяме, че всяка дама трябва да има свободно време и за себе си.

Зара Атанасова в интервю за ''Великолепната Жена''

Важно ли е първото впечатление, което оставяме когато се запознаваме с нови хора? Етикет, протокол и добри обноски – къде е мястото им живота ни? Познаването на етикета на маса, винения, светски, бизнес, международен етикет – необходимост или помпозност?

Да, разбира се. Първото впечатление е много важно.

Етикет, маниери и жестове - това за една жена трябва да е задължение. От сутрин до вечер и докато спи...Това прави винаги добро впечатление навсякъде.

Познаването на етикета може да донесе само позитивни неща, като например - уважение, по добра комуникация и качествени хора.

Зара Атанасова в интервю за ''Великолепната Жена''

Говоренето пред публика – изпитание или удоволствие? Комуникативна личност ли сте, важно ли е да умеем да водим Светски разговори? Според Вас кои са основните бариери в комуникацията между хората и как могат да бъдат преодолени? Как тълкувате израза - Култура на словото?

Естествено, че е важно да умеем да говорим пред публика, за мен самата говореното пред публика е удоволствие.

Аз съм ходила на много семинари и на уроци по пеене, актьорско майсторство, също така съм прочела много книги, за да придобия увереност за говорене пред публика и като цяло да водя светски разговори с лекота.

За мен е важно когато съм пред публика да бъда себе си, за да спечеля доверието на хората. Но понякога, само това да бъдеш себе си, не е достатъчно. Човек трябва да има и много знания, да е интересна личност и другите да го слушат с внимание. За да спечелиш публиката още от първите 3 секунди, от съществено значение е езикът на тялото, облеклото, маниерите. Аз самата, много инвестирам в това. Давам всичко от себе си, да съм най-добрата и виждам резултата.

Най-голямата бариера в комуникацията между хората е нaшeтo пoдcъзнaниe.
Taм се cъxpaнявaт нaшитe cпoмeни и yceщaния, кoитo yпpaвлявaт нашите нaглacи, yбeждeния и пoвeдeниe. Heзaвиcимo дaли нaшитe вяpвaния ca възпитaвaни в нac oт poдитeли, мeнтopи, кyлтypни вяpвaния или oт coбcтвeн oпит, тe пoдcъзнaтeлнo въздeйcтвaт въpxy живoтa ни. Ние трябва да нaмиpаме пpичинитe зa пpoблeмите ни и пътeкитe зa пpeoдoлявaнeтo им. Хубаво е да се старем да пpeзaписваме oнeзи нeгaтиви, кoитo ни пpeчaт и cъзнaтeлнo да ги пpoмeняме в пoлoжитeлнa пocoкa. По този начин, ще можем да преодолеем както всички бариери в комуникацията си с хората, така и живoтът ни ще ce пpoмeня към по-пoлoжитeлни peзyлтaти!

Зара Атанасова в интервю за ''Великолепната Жена''

Каква роля играе темата за Естетиката на движенията в излъчването на една жена? Може ли според Вас една жена да направи първо впечатление с походката и осанката си или това не е от значение? Как поддържате тялото си, спортувате ли?

За излъчването на една жена, естетиката на движението е много важна. Походката и осанката са от ключово значение и винаги правят впечатление. Аз самата посещавам уроци по балет, за да имам грация, гъвкавост и по-фини жестове... От скоро ходя на уроци по belly dance - харесва ми и много ми се отдава. Започнах да получавам покани за световно известни фестивали, на които танцуваме по цял ден, и това много ме зарежда.

Затова и напоследък поддържам тялото си с танци. Усещам всеки мой мускул и мога да го контролирам, това ми носят танците – здраве, красота и женственост.

Зара Атанасова в интервю за ''Великолепната Жена''

Обичате ли себе си, как изразявате тази любов? Имате ли си хоби, увлечение – разкажете ни? Коя е любимата Ви дестинация? Имате ли си семейни традиции? Вие сте човек, който е свикнал всичко да планира или сте по скоро по импровизациите?

Да, много обичам себе си! Изразявам тази любов, като си давам и позволявам най- доброто от живота. Правя само нещата, които ме правят щастлива и ми носят удовлетвореност. Не правя компромиси с нещо по-малко.

За мен благодарността е много важна, тя насочва мисълта ни в положителна посока и веднага повишава вибрацията ни! Така ние имаме възможност да осмисляме, оценяваме и осъзнаваме истински стойностните неща. Чрез Благодарността увеличаваме любовта, изобилието, радостта и чувството за удовлетвореност в живота си.

Хобито ми е моята дарба за гледане на карти Десте. Дарбата съм я наследила от моята баба, а знанията получих при Мара Меймариди – антрополог, археоплог, философ, писател, психиатър... Г-жа Меймариди е сред най-известните личности в Гърция и за мен е чест да бъда нейна ученичка. През годините развих таланта си и помогнах на много хора да променят своето бъдеще, да трансформират убежденията си и да разкрият потенциала си.

Специализирах и Тета лечение - това е нaбop oт тexники, чpeз кoитo пpoниквaмe в нивaтa нa нaшeтo пoдcъзнaниe. Taм ce cъxpaнявaт нaшитe cпoмeни и yceщaния, кoитo yпpaвлявaт нашите нaглacи, yбeждeния и пoвeдeниe. Heзaвиcимo дaли нaшитe вяpвaния ca възпитaвaни в нac oт poдитeли, мeнтopи, кyлтypни вяpвaния или oт coбcтвeн oпит, тe пoдcъзнaтeлнo въздeйcтвaт въpxy живoтa ни. В Тета състоянието ние нaмиpаме пpичинитe зa пpoблeмите ни и пътeкитe зa пpeoдoлявaнeтo им.
Това, което се случва по време на сеанса е, че в състояние на Тета пpeзaписваме oнeзи нeгaтиви, кoитo ни пpeчaт и cъзнaтeлнo ги пpoмeняме в пoлoжитeлнa пocoкa. Пpeнacтpoйвaнeто нa инфopмaциятa e тpaйнo и тaкa живoтът ни ce пpoмeня дo peaлни пoлoжитeлни peзyлтaти!

Обожавам да пътешествам! Любимия ми град е Катания в Италия, колкото и пъти да се върна там, не ми омръзва. Много красиви сгради, много музика по улиците и е пълно с влюбени двойки, хванати за ръка - този град е вълшебен.

Обичам всичко да планирам - от краткосрочните, до дългосрочните планове. Обичам да си чертая пътя и да следвам плана си, така се чувствам много добре. Всеки един мой ден е плануван.

Зара Атанасова в интервю за ''Великолепната Жена''

През последните години се поставя акцент на развиването на Личен Имидж и Бранд – съгласни ли сте с това? Как бихте се описали с 3 думи? Кой е успешният Делови вид за жените?

Да, съгласна съм , че за една жена е плюс да има свой личен имидж и бранд. Всяка жена трябва да прави това, което обича и да изразява своята уникалност.

Себе си бих описала като: силна, безкомпромисна, справедлива.

Успешният делови вид е поддържаният и този, който е съобразен спрямо ситуацията. Съвременната работеща жена има все повече възможности да показва своята индивидуалност, дори и чрез модните тенденции, ако разбира се професията и позволява това.

Зара Атанасова в интервю за ''Великолепната Жена''

Важно ли е да подбираме обкръжението си? Имате ли много приятели? Споделете имена на хора, които Ви вдъхновяват? Трябва ли е да поставяме граници в общуването си с хората?

Да, хубаво е всеки да избира качествени и позитивни хора в близкия си кръг. Имам много познати, но малко приятели. Старая се да мисля позитивно и щастливо, и не допускам негативни и оплакващи се хора близо до мен.

Най-вдъхновяващият човек за мен е моето дете! Аз го уча, а той учи мен, невероятно е, колко много ми даде майчинството.

Аз съм за това да имаме граници в общуването и да се спазва йерархията. Не може да сме инвестирали толкова много да създадем собствения си качествен свят, и да допускаме всеки да влиза и излиза от него, когато си иска. Човек трябва да цени себе си и труда си, а това означава да има граници. Безкомпромисна съм в това.

Зара Атанасова в интервю за ''Великолепната Жена''

Снимки: Личен архив

ИНТЕРВЮ