ИНТЕРВЮТА
Биляна Панталеева на корицата на бр.32 на седмичното Лайфстайл издание на "Великолепната Жена"!

Интервю с ВЕЛИКОЛЕПНАТА Биляна Панталеева

ВИЗИТКА:
Биляна Панталеева е мениджър финанси и застраховане в Winners Group. Основател и председател е на фондация Бъдители - професионално ориентиране на ученици и студенти. Била е гост-лектор в университети като УНСС, ВУЗФ и други. Работи съвместно с организации по проекти, насочени към образованието, предприемачеството, професионалното ориентиране и развитието на млади таланти, както и стартиране на бизнес идеи (Start-Up).

През 2022г. Forbes Bulgaria избира Биляна Панталеева за проекта “Жени на върха - Стойността на успеха” в сектор образование. Участвала е като лектор в едно от българските издания на световния формат ТЕDx, следван от над 16 милиона човека от различни точки на света.

Биляна завършва бакалавърска програма по специалността “Икономика на търговията”, след което изучава магистратура “Управление и развитие на човешките ресурси”. Паралелно е посещавала колеж по интегрално образование “Философия на успеха – управление на познанието”. Тя е сертифициран обучител по професионално обучение на възрастни в ЦПО. Панталеева има дългогодишен професионален опит, включително и на ръководни позиции в областта на човешките ресурси, обученията, продажбите, маркетинга, логистиката, спедицията, митническото обслужване, товарен транспорт и управление на лични финанси.

Биляна твърди, че зад всяка успяла организация стоят активни търговски умения, ефективно управление на връзките и комуникациите с клиенти, както и създаването на партньорски отношения от типа “Печеля – Печелиш”. Биляна има авторски статии и интервюта в бизнес списания. През последните години активно навлезе в управлението на лични финанси и подпомага образователния процес за богата финансова култура на младите хора. Тя е и сред най-полезните и мотивиращи лектори, които студенти и ученици оценяват.

Убедена е, че образованието има нужда от синхронен процес с работещия бизнес:
За да станат децата удовлетворени личности с квалификация и професия е необходимо да им се подаде ръка с реални примери, мотивация, личен успех, умения за мислене и подкрепа. Младите личности имат нужда от Бъдители – хора, които обожават работата си и действат не защото трябва, а защото са избрали да желаят – това са тези, които ги вдъхновяват да открият професията, която да развие силните им страни.

В личен план, Биляна е майка на три деца и в свободното си време обича да е с тях, да спортува, да чете книги, да пътува и да твори кулинарни вкусотии.

Каква е истинската красота на жените? Според Вас доколко е важен външния вид в живота на една жена? Споделете какъв е Вашият личен стил, имате ли си любими аксесоари, цветове? Какви са Вашите ритуали за красота?

Истинската красота е това, което виждат очите и това, което усеща сърцето. Красотата на жената е комбинация от ген, излъчване, здраве и поддържане. Всеки човек, който се радва на красотата и успехите на другите, може да се вдъхновява и възхищава от сърце. Красотата на жената буди, както удивление, така и завист в тези хора, на които тя липсва. Не всяка жена се е родила красива, но може да придаде блясък на външния си вид и излъчване с добро здравословно състояние, спорт, облекло, грим, любов, позитивно отношение и маниери.

За мен външния вид е много важен, защото е визитка за човека. Абсолютно влиза в сила поговорката “По външния вид посрещат, а по акъла изпращат!” Красивият и поддържан външен вид говори за трудолюбие, старание, уважение към себе си и околните. Обожавам да съм красива!

Използвам цветно облекло, като червено, жълто, синьо, зелено и рядко черно. Ежедневното ми облекло е делово: рокли и костюми. Обувките са ми класически на висок ток. Косата и грима, също са ми цветни, за да подхождат на сините ми очи. Аз се гордея с красивия ген и старанието за външния ми вид, за да съм още по-по-най.

Ритуали и навици, които използвам са спорт, масажи, масла за тяло, ежедневен грим, безупречен маникюр, здравословно хранене, позитивни приятели, танци и много смях.
Обичам да контактувам с подобни на мен хора - красиви, поддържани, позитивни, успешни и добри.

Биляна Панталеева в интервю за ''Великолепната Жена''

Казват, че човек се учи докато е жив, съгласна ли сте? Какво е Вашето осъзнаване през последната година? Коя е любимата Ви книга? Баланс в живота - мисията възможна или не? Бизнес по женски – смятате ли, че има такъв начин?

Старая се да придобивам нови знания и да ги практикувам - готварски курсове, чужди езици, различни професии и умения. Така е, и с настоящата ми професия, която изучих преди четири години - Финснсов експерт застраховане и инвестиции. На това уча и младите хора в училищата фондация “Бъдители”, която създадох преди 7 години с цел професионално ориентиране на ученици и студенти. Обичам да се уча от успешни хора. Имам над 40 дипломи и сертификати от различни лидери в различни области.

Една от любимите ми книги, която преобърна живота ми успешно е “7-те навика на високо ефективните хора” на Стивън Кови.

Това, което забелязвам, че всеки се възхищава на интелигентни и изучени жени, но мъжете се плашат, защото са силно “оръжие” за тях. Да, определено има място на жената в бизнеса, стига мъжът да я допуснe.

Биляна Панталеева в интервю за ''Великолепната Жена''

Важно ли е първото впечатление, което оставяме когато се запознаваме с нови хора? Етикет, протокол и добри обноски – къде е мястото им живота ни? Познаването на етикета на маса, винения, светски, бизнес, международен етикет – необходимост или помпозност?

Впечатлението, което създаваме при пръв контакт е съвкупност от това, което очите ни виждат и това, което което излъчваме и показваме като енергия, изказ, тон на гласа, маниери, жестове, поглед, обноски. Всичко това може да се научи и прилага. Изучавала съм НЛП (невро лингвистично програмиране). Всичко хубаво и правилно, ако се прилага в определени дози е в помощ и обратното. Крайностите отблъскват, дори и да са за хубаво.

Биляна Панталеева в интервю за ''Великолепната Жена''

Говоренето пред публика – изпитание или удоволствие? Комуникативна личност ли сте, важно ли е да умеем да водим Светски разговори? Според Вас кои са основните бариери в комуникацията между хората и как могат да бъдат преодолени? Как тълкувате израза - Култура на словото?

Говоренето пред публика е страст за мен. Не всеки се чувства добре да говори пред хора. Тази изява се води за един от основните човешки страхове. Говоренето пред много хора е от полза.

Коминукативна и социална личност съм. Разговорите с нови хора ме обогатяват с полезна информация и техни лични преживявания с житейски уроци. Ключово в запознанството е богатата обща култура, която е необходимо да изучим, за да умеем да разговаряме на различни теми. Ако това са и лични преживявания, е още по-добре. Ключово е да обичаме хората, за да сме отворени за тях.

Биляна Панталеева в интервю за ''Великолепната Жена''

Каква роля играе темата за Естетиката на движенията в излъчването на една жена? Може ли според Вас една жена да направи първо впечатление с походката и осанката си или това не е от значение? Как поддържате тялото си, спортувате ли?

Походката и езика на тялото са много важни. Те допълват цялата “картина” на излъчването и впечатлението, което създаваме пред другите хора. Женствената походка и нежните движения придават завършек и вдъхновение за окото. Изправената стойка показва увереност и самочувствие. Тя казва: “Довери ми се. Аз знам какво правя!”

Биляна Панталеева в интервю за ''Великолепната Жена''

Обичате ли себе си, как изразявате тази любов? Имате ли си хоби, увлечение – разкажете ни? Коя е любимата Ви дестинация? Имате ли си семейни традиции? Вие сте човек, който е свикнал всичко да планира или сте по скоро по импровизациите?

Обичам да спортувам, да се забавлявам, да танцувам, да съм с трите ми дъщери и да ходя на екскурзии с преживявания и активности.

Биляна Панталеева в интервю за ''Великолепната Жена''

През последните години се поставя акцент на развиването на Личен Имидж и Бранд – съгласни ли сте с това? Как бихте се описали с 3 думи? Кой е успешният Делови вид за жените?

Успешният личен бранд и имидж се постигат с коктейл от принципи и правила в общуването, както и индивидуалност, креативност, честност. Хората допускат и уважават искреността и истинското в другите. Всеки човек преминава през различни периоди в живота. Пада, става и продължава. Хубаво е да се споделят тези възходи и болки с околните. Това сплотява. Много добре управлявам личния си бранд и имидж, и това е от ключово значение.

В момента бих описала себе си като красива, умна и грижовна.


Важно ли е да подбираме обкръжението си? Имате ли много приятели? Споделете имена на хора, които Ви вдъхновяват? Трябва ли е да поставяме граници в общуването си с хората?

Обкръжението и социалния кръг определят човека. Можем да разберем повече за някоя личност, когато видим 5 човека, с които най-често контактува в личен план.

Имам много познати, и това е богатството ми след дечицата ми. Обичам хората и създавам лесно контакт, но имам много малко близки приятели.

Не допускам толкова близко човек. Имам граници, защото повечето използват приятелството, за да манипулират и въздействат върху решенията и избора ми. Ограничават свободата ми. Най-близките ми хора са семейството ми. За тях давам и се старая най-много. Те са най-голямата ми сила. Много хора казват същото, но действията са им различни. Раздават се и се грижат повече за чуждите хора, отколкото за близките си.

Биляна Панталеева в интервю за ''Великолепната Жена''

Снимки: Личен архив

ИНТЕРВЮ