ИНТЕРВЮТА
Диана Миткова на корицата на бр.50 на седмичното Лайфстайл списание на "Великолепната Жена"!

Интервю с ВЕЛИКОЛЕПНАТА Диана Миткова

ВИЗИТКА:
Диана Миткова е собственик и управител на Видекс Армс ООД, специализирана в производство и търговия с взривни вещества и средства за взривяване. Фирмата е една от водещите на пазара в сферата на пробивно - взривните дейности. В момента са концентрирани върху изграждането на обекти от национално значение като АМ Хемус, АМ Струма, международен път Калотина и тунел ''Железница'' на АМ Струма. На тези обекти извършват взривни дейности с цел прокарването/строителството на нови и разширяването на вече съществуващи пътища. За компанията е чест и привилегия да участват в проекти, които носят ценности за цялото общество.

Диана е завършила НгДеК ''Свети Константин Кирил Философ'', бакалавър ''История'' в Софийския университет, магистър ''Икономика на търговията'' в УНСС и към днешна дата и предстои дипломиране по втора магистратура в Минно-геоложкия университет ''Свети Иван Рилски'' със специалност ''Производство на взривни вещества''.


Притежава разрешителни за: Ръководител Взривни дейности, Ръководител производство на взривни вещества, Ръководител транспорт, Консултант по опасни товари по шосе (АДР), Разрешение за право на работа с класифицирана информация и други.

През 2019 година Диана получава призДама на годината в категория Строителство и добивна промишленост. През 2021година печели награда за Бизнес просперитет, както и получава покана от списание Mениджър да вземе участие в проект ''Жената Е '' (40 работещи и доказали се в своята дейност жени). През 2022 година е сред Дамите, които списание Форбс включва в проект ''Жени на Върха''.

Диана Миткова е майка на две прекрасни деца момиче на 11 години и момче на 3 месеца. Обича да пътува и да опознава нови култури. Разходките в планината и фитнеса са начинът, по който остава насаме със себе си и има време да помисли и да релаксира от напрегнатото ежедневие.

Единадесет години Диана е състезател по конен спорт, и до ден днешен, когато има възможност отива да поязди за удоволствие. Конният спорт още в детските и години я учи на дисциплина, упоритост и екипна работа, защото там не се разчита само на собствените способности, а си зависим и от уменията и настроенията на коня ти.

Каква е истинската красота на жените? Според Вас доколко е важен външния вид в живота на една жена? Споделете какъв е Вашият личен стил, имате ли си любими аксесоари, цветове, принтове? Какви са Вашите ритуали за красота?

Истинската красота на жената се корени в излъчването, добронамереността, откритостта и съпричастността.

Разбира се, че външният вид е важен, защото показва отношението ни както към самите нас, така и към околните. Как може да разчиташ на човек, който дори за себе си не се е погрижил?

Относно личният ми стил, харесвам ярки цветове и ги нося с удоволствие в извънработно време. За работа предпочитам неутрални цветове и елегантни кройки.

Моите ритуали за красота са свързани с полагане на грижи, за да изглеждам добре за възрастта си, ценя естествения вид. Посещавам дерматолог и използвам умерено козметика. Харесвам лекия грим.

Диана Миткова в интервю за ''Великолепната Жена''

Казват, че човек се учи докато е жив, съгласна ли сте? Какво е Вашето осъзнаване през последната година? Коя е любимата Ви книга? Баланс в живота - мисията възможна или не? Бизнес по женски – смятате ли, че има такъв начин?

Напълно съм съгласна, че човек се учи докато е жив. Непрекъснато научавам нещо ново и това ме зарежда и прави щастлива.

През последната година осъзнах колко много други интересни сфери има извън тази, в която бях профилирана дълго време. Най-голямото ми удовлетворение е, че обогатявам знанията си и ми е много интересно.

Що се отнася до баланса в живота -  постигам го, губя го, но не спирам да се старая!

За бизнеса по женски - разбира се, че е възможен. Познавам прекрасни бизнес дами, с огромни постижения, с които се разбираш с половин дума. Работя с такива жени и всичко се развива с лекота и по план.

Диана Миткова в интервю за ''Великолепната Жена''

Важно ли е първото впечатление, което оставяме когато се запознаваме с нови хора? Етикет, протокол и добри обноски – къде е мястото им живота ни? Познаването на етикета на маса, винения, светски, бизнес, международен етикет – необходимост или помпозност?

Първото впечатление е много е важно. Дори и някой да ми е симпатичен на пръв поглед, лошите маниери може веднага да убият желанието ми за контакт.

Добрите маниери и познаването на етикета за мен са необходимост, а не помпозност.

Диана Миткова в интервю за ''Великолепната Жена''

Говоренето пред публика – изпитание или удоволствие? Комуникативна личност ли сте, важно ли е да умеем да водим Светски разговори? Според Вас кои са основните бариери в комуникацията между хората и как могат да бъдат преодолени? Как тълкувате израза - Култура на словото?

Говореното пред публика за мен е удоволствие. Да, аз съм комуникативен човек - обичам да говоря с хора и пред хора!

Според мен основните бариери в комуникацията са притеснението да не кажем нещо, с което да се изложим, и несигурността, че може да не ни харесат. Преодоляването им може да стане с практика и малко повече увереност в себе си.

Култура на словото включва много компоненти, но основните са толерантност и дипломатичност в изказа.

Диана Миткова в интервю за ''Великолепната Жена''

Каква роля играе темата за Естетиката на движенията в излъчването на една жена? Може ли според Вас една жена да направи първо впечатление с походката и осанката си или това не е от значение? Как поддържате тялото си, спортувате ли?

Естетиката на движението е от голямо значение за излъчването на една жена.

Походката и осанката са много важни за първото впечатление, защото са израз на вътрешния мир на човека - дали е уверен в себе си или неуверен, дали е затворен или отворен..

Да, обичам да спортувам, така поддържам тялото си. Единадесет години бях състезател по конен спорт, и до ден днешен, винаги когато имам възможност отивам да пояздя за удоволствие.

Диана Миткова в интервю за ''Великолепната Жена''

Обичате ли себе си, как изразявате тази любов? Имате ли си хоби, увлечение – разкажете ни? Коя е любимата Ви дестинация? Имате ли си семейни традиции? Вие сте човек, който е свикнал всичко да планира или сте по скоро по импровизациите?

Да, обичам се, но понякога ги има и другите моменти... Изразявам обичта си като се грижа за себе си и си подарявам време за нещата, които ме радват.

Обожавам да пътувам. Със семейството ми обичаме да пътуваме, често ходим в Гърция, където наскоро закупихме и нова къща.

Относно традициите, сега предстоят едни от най-топлите семейни празници, на които се събираме всички заедно, а за мен това е безценно и едно от най важните неща в живота - хармонията и разбирателството в семейството.

Импровизацията и планирането са еднакво силни в мен, старая се взаимно да се допълват.

Обичам да танцувам и ето, че през 2020 година приех предизвикателството да танцувам латино танци, благотворително за фондация 'Мечта за дете'. Партнирах си с Атанас Месечков и чрез нашия танц се дариха 7500 лева за репродуктивни проблеми на семейства в нужда.

Диана Миткова в интервю за ''Великолепната Жена''

През последните години се поставя акцент на развиването на Личен Имидж и Бранд – съгласни ли сте с това? Как бихте се описали с 3 думи? Кой е успешният Делови вид за жените?

Относно развитието на личен имидж и бранд мога да кажа, че съм абсолютно съгласна.
Аз съм от хората, които не отхвърлят нищо, което може да служи за добър пример на другите, да бъде надграждано и най-вече да е емблема за човека, който го е създал. Възхищавам се и се опитвам да "открадна" за себе си всяко нещо, което може да допринесе за моето личностно и делово развитие, а ако моят личен имидж или бранд вдъхновяват други хора бих била много горда и удовлетворена от усилията положени той да бъде изграден и/или създаден!

Себе си бих описала като човек, който знае какво иска и винаги намера начин да го постигне.

За мен деловият вид не трябва да се бърка със скука и строгост. Бизнес излъчването се изразява в точност, яснота на целите, изказа и естественост в поведението, допълнени с елегантен външен вид.

Диана Миткова в интервю за ''Великолепната Жена''

Важно ли е да подбираме обкръжението си? Имате ли много приятели? Споделете имена на хора, които Ви вдъхновяват? Трябва ли е да поставяме граници в общуването си с хората?

С годините разбрах, че едно от най-важните неща в живота е наистина да подбираме хората с които общуваме, работим, живеем. Това е важно за личностното развитие на човек, за нещата които научава при общуването, за примера, който получава. Всъщност за себе си съм убедена, че това е един от признаците за човешка интелигентност - да умееш да подбираш хората около себе си, защото това може да те поведе в различни житейски посоки и да те постави на различни културни нива в обществото.

Аз от малка съм много общителна. Обичам да комуникирам и винаги съм положително настроена към всички хора около мен и това разбира се не остана безнаказано през годините назад...

Хората, които ме вдъхновяват са много, но бих искала да запазя имената им за себе си . Мога да кажа , че това определено са работещи хора, доказали се с умения, интелект и най-вече с лични успехи, даващи пример за подражание!

Определено трябва да поставяме граници в общуването си с хората, защото много често, когато не спазваме това правило, поставяме себе си в неудобни ситуации или даваме възможност на другите да ни нараняват.

Йордана Димитрова и Диана Миткова, "Великолепната Жена''

Снимки: Костадин Кръстев - Коко и Личен архив

ИНТЕРВЮ