ИНТЕРВЮТА
Диана Алайкова на корицата на бр. 84 на Лайфстайл списание на "Великолепната Жена"!

Интервю с ВЕЛИКОЛЕПНАТА Диана Алайкова

ВИЗИТКА:
Диана Алайкова е Международен предприемач и създател на DSC Sofia. Вече над 25 години помага на жените да поемат отговорност за здравето и богатството си, стъпка по стъпка. Бизнес предприемач, отдадена майка на две деца, бивша медицинска сестра и любителка на конната езда. Чрез личен пример вдъхновява жените да постигат личните си цели и да подобряват цялостното си благосъстояние.

Преди 25 години, Диана Алайкова е медицинска сестра в интензивно отделение, и тогава за първи път се среща с Fitline и техните продукти. Това променя живота ѝ! Приема предизвикателството и започва собствен бизнес. Става Международен предприемач в директния маркетинг и cобственик на Център за директни продажби към FitLine. Към днешна дата вече е изградила голям екип от лидери не само в България, но и в Люксембург, Гърция, Австрия, Кипър, Лондон, Испания и Италия.
Диана Алайкова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Каква е истинската красота на жените? Според Вас доколко е важен външния вид в живота на една жена? Споделете какъв е Вашият личен стил, имате ли си любими аксесоари, цветове, принтове? Какви са Вашите ритуали за красота?
Истинската красота на жената се състои в това да разкрие вътрешната си сила и да запази външната си красота до дълбоки старини.

Аз винаги виждам всички жени красиви! Външният вид е важен преди всичко за самата жена, за да се чувства добре. Във времето, в което живеем имаме възможност да се обличаме, да се гримираме, да бъдем при уникални фризьори и пластични хирурзи, но да се чувстваме добре в кожата си е наше персонално задължение.

Обожавам въпроси за личния стил! И може да Ви се стори абсурден отговора, но както казва дъщеря ми “мама е хипи бизнес дама”. Можете да ме видите облечена в рокли, панталони, кожа, костюми. Обожавам дрехите, но най-много си купувам обувки. За мен е важно да ми е удобно, да не са широки дрехите, да са елегантни или спортно елегантни, понякога слагам и секси елегантни.

Относно ритуалите - това е моята тема, всяка сутрин в 8.30 в моя Facebook профил Diana Alaikova правя лайф, на тема: Ритуали и навици за красота и младост. Когато си създаваме ритуал, най-важното е да го правим на дневна база и да е лесно изпълним навсякъде.

Аз ставам всяка сутрин в 5:00 часа, пия си Пауър коктейла (от FItLine), спортувам, уча или подготвям нещо за лайфа в 8:30 часа и това е моето време. След 10:00 часа е времето за моите клиенти и партньори. Вечер отново ритуали и витамини, накрая божествен сън.
Диана Алайкова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Казват, че човек се учи докато е жив, съгласна ли сте? Какво е Вашето осъзнаване през последната година? Коя е любимата Ви книга? Баланс в живота - мисията възможна или не? Бизнес по женски – смятате ли, че има такъв начин?
Човек се учи докато е жив, така е. Ще кажа само: "Аз знам, че нищо не знам".

Моето осъзнаване през последната година е да правя нещата в най-високото си състояние, енергия.

Любимите ми книги са много, но бих казала, че най-любима ми е всяка книга на Робин Шарма.

Баланса в живота е нещо много странно и в крайна сметка ако сам не намериш баланс, Вселената те балансира много “турбулентно”.

Бизнес по женски, определено има такъв начин - елегантен, вдъхновяващ, великолепен. Има много примери в света за това.
Диана Алайкова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Важно ли е първото впечатление, което оставяме, когато се запознаваме с нови хора? Етикет, протокол и добри обноски – къде е мястото им живота ни? Познаването на етикета на маса, винения, светски, бизнес, международен етикет – необходимост или помпозност?
Първото впечатление е важно както и в последствие всичко останало. За мен е важно отношението към човека и връзката между нас. Лично аз харесвам индивидуалността на личността, разнообразието от визии и характери. Бизнесът ми налага общуване с много хора, и преди всичко гледам потенциала на човека срещу мен и мога ли с нещо да подобря енергетиката на общуване.

Етикет, протокол и добри обноски, мястото в живота им е навсякъде в живота ни. Буквално навсякъде - от сутрин в леглото до официалната вечеря и бизнес срещите. Познаването на етикета е задължително, но без парадиране.
Диана Алайкова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Говоренето пред публика – изпитание или удоволствие? Комуникативна личност ли сте, важно ли е да умеем да водим Светски разговори? Според Вас кои са основните бариери в комуникацията между хората и как могат да бъдат преодолени? Как тълкувате израза - Култура на словото?
Говоренето пред публика - любима тема! За мен това беше най-страшното нещо на света. Преди много много години работех като медицинска сестра с маска на устата в реанимация, където нямаше с кой да си кажа дори "добър ден". Една от причините да се занимавам вече повече от 20 години с личностно развитие е точно тази - различните форми на общуване с хората, включително и презентации. Днес вече обучавам моят екип на тези умения .

Дали съм комуникативна личност - май да. Когато гледах коне, приятели се шегувах с мен,, че ако ме вържат на полето, пак ще намеря с кой да си говоря. Един от дневните ми навици от 4 години и половина е всяка сутрин в 8:30 часа да разговарям с фейсбук аудиторията ми на Лайф. Говорим си за навиците, които ни правят успешни, красиви, млади, енергични, изобилни и богати. Помагам на жените да намерят себе си!

Според мен най-голямата бариера в комуникацията е страхът от изява.

Клултура на словото - думите които използваме да не са от страха, а от любовта.
Диана Алайкова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Каква роля играе темата за Естетиката на движенията в излъчването на една жена? Може ли според Вас една жена да направи първо впечатление с походката и осанката си или това не е от значение? Как поддържате тялото си, спортувате ли?
Естетиката на движението играе важна роля в излъчването на една жена. То става много красиво, а също така трябва да е елегантно и благородно.

Походката и осанката са от значение и една жена може да направи първо впечатление с тях, не само с излъчването си.

Спортувам отдавна, бих казала винаги! За мен всяко нещо, което правя трябва да е през удоволствието.
Да е лесно, когато пътувам, когато шофирам, когато работя, а аз много обичам да работя това също е начин на живот. Имам свои ритуали, които ми дават резултат. От 25 години помагам на хората да се чувстват добре, да изглеждат добре и да имат повече енергия.
Диана Алайкова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Обичате ли себе си, как изразявате тази любов? Имате ли си хоби, увлечение – разкажете ни? Коя е любимата Ви дестинация? Имате ли си семейни традиции? Вие сте човек, който е свикнал всичко да планира или сте по скоро по импровизациите?
Да, обичам себе си! Дори се обожавам и умея да се самомотивирам и вдъхновявам.

Имам много хобита - конна езда, Вим Хоф Метод (вани с ледена вода), личностно развитие , пътешествия, бижута и много още неща. Обичам разнообразието и си го причинявам.

Любимата ми дестинация е там, където имам бизнес и красиви места, които мога да посетя. Ще ви кажа една тайна, сега съм хвърлила поглед към Гърция.

Да, имаме си семейни традиции - много се подкрепяме, даваме си свобода, поддържаме се и се събираме винаги когато имаме възможност.

Аз съм човек, който много планира, но и обичам да импровизирам.
Диана Алайкова в интервю за списание "Великолепната Жена"
През последните години се поставя акцент на развиването на Личен Имидж и Бранд – съгласни ли сте с това? Как бихте се описали с 3 думи? Кой е успешният Делови вид за жените?
Да, съгласна съм, че развиването на Личен имидж и бранд е много важно. Точно това правя и аз от 5,6 години.

Думите с които бих се описала са: активна, весела, подкрепяща и помагаща, също така инициативна и отговорна.

Когато става дума за делови вид жените имат доста повече варианти от мъжете. Честно да Ви кажа автентичния делови вид е най-успешния. Не говоря само за мода, даже днес не смятам, че всички трябва да сме с черен панталон и бяла риза. Харесва ми да съм себе си и в бизнес облеклото!
Диана Алайкова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Важно ли е да подбираме обкръжението си? Имате ли много приятели? Споделете имена на хора, които Ви вдъхновяват? Трябва ли да поставяме граници в общуването си с хората?
Не само е важно да подбираме обкръжението си, а е неизбежно.

Щастлива съм, че имам много приятели, навсякъде по света.

Хора, които ме вдъхновяват са Робин Шарма, Опра Уинфри, майка Тереза, Нелсън Мандела, Ролф Зорг.

Оказа се, че ДА - трябва да поставяме граници в общуването си с хората. Понякога даже е полезно.
Диана Алайкова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Снимки: Костадин Кръстев - Коко
ИНТЕРВЮ