ИНТЕРВЮТА
Цветелина Тодорова на корицата на бр.56 на седмичното Лайфстайл списание на "Великолепната Жена"!

Интервю с ВЕЛИКОЛЕПНАТА Цветелина Тодорова

ВИЗИТКА:
Цветелина Тодорова e забележителна Дама, с много професионални дейности и интереси в различни сфери.

През 2007 година започва самостоятелен бизнес като външен консултант и независим партньор към LR HEALTH AND BEAUTY - международна немска компания, която изцяло е ориентирана към здравето и финансовото благоразположение на хората. За година и половина израства като Бронзов Лидер на организация и през 2009 година, печели първият си автомобилен бонус Мерцедес Е 220, а през 2018 година втори автомобил Мерцедес GLC 220. Това признание постига благодарение на любовта и грижата си към хората. Обича да прави презентации на тема здраве и финансова свобода, как да постигаме целите си и да живеем живота на мечтите си.

Цветелина е пример, вдъхновител и мотиватор за хората, които имат нужда някой да ги насочва. Оказва се, че нейна мисия в живота е да изгражда, обучава и създава Лидери, които напускат нежеланата работа или бизнес и ги вдъхновява, че най- хубавото е да работим за себе си, да разполагаме с времето си, да живеем в екип в едно позитивно общество, с което се веселим и празнуваме общите успехи.

Цветелина Тодорова има една дългогодишна мечта, която наскоро реализира. В началото на 2020 година стартира свое авторско предаване като автор, водещ и продуцент на “Щури родители” по национална телевизия БЪЛГАРЕ (сега с ново име БГ+).
Наскоро нейното предаване е с ново заглавиеЗа живота с Цвети. Можете да гледате сериите и на двата формата в YouTube. Нейната мисия, споделя тя, е да подпомогне колкото се може повече родители да имат хармонична връзка и взаимоотношения с децата си. Съвместно с психолози, педагози и родители дискутират различни теми по възпитанието, които са полезни на зрителите и семействата.

Нейна страст са танците - салса, аржентинско танго, народни танци и джаз и Хаус музиката със саксофон. Поредният и нов проект се зароди на едно домашно музикално парти през зимата, след което в края на януари 2022 година организира Испански оперни песни и аржентинско тангосъс сопран Илина Михайлова и тенора от Венецуела - Рейналдо Дроз, който ни вдъхновява със своята китара. Цветелина освен като продуцент, се изявява и като танцьор по страстно Танго с нейния партньор Димитър Лазаров (основател на школа De Fuego).


Каква е истинската красота на жените? Според Вас доколко е важен външния вид в живота на една жена? Споделете какъв е Вашият личен стил, имате ли си любими аксесоари, цветове, принтове? Какви са Вашите ритуали за красота? 

Истинската красотата на жената се състои в това да бъде добра в същността си, да се харесва и цени. Грижовната и състрадателна жена винаги е красива!

Разбира се, че поддържаната жена също допринася за своят сияен външен вид и е важно да си обръщаме внимание. Поддържаната жена си личи от километри, както се казва.

През 2006 година започнах да посещавам семинари за групова психология-терапия и тогава за пръв път срещнах курсовете “Имидж и цветове”, като техен под курс. Водеше се от англичанин и българки асистираха. Беше много интересно да разбера кой цветови тип съм аз - кога се крия зад цветове и дрехи, и кога мога да покажа най-ярко себе си. Беше много вълнуващо да преоткрия себе си като млада жена, чрез имидж и цветове. Това е цяла психология. Оказа, че малките и дребни, нежни бижута не са за мен, а едрите, грубите и тежки - много повече ме охарактеризират. Вместо тесни дрехи започнах да нося спортно-елегантни, и ето, че определиха стила ми като: flamboyant - английска дума, която тогава научих и означава: “коледна елха”. На мен ми стоят дрехи стил гръндж или африкански стил с големи фигури и флорални елементи. Цветово ме определиха като сезон Зима и аз просто засиях пред огледалото.

Ритуалите ми за красота от 15 години са свързания с това, да си пия хранителните добавки на немска компания LR HEALTH AND BEAUTY. Още тогава търсех една марка, която да ми дава здраве и красота и да ми реши въпроса с поддържането на естествената красота. Така всяка сутрин и вечер пия алое (100-150 мл на ден - истински Елексир на живота). Едно от най- мощните растения на природата, което прилича на кактус, но е от семейство лилии и лекува над 99 болести. Затова най-хубавия ритуал е превенцията за здраве с натурални продукти. Към алоето добавям коластра, пробиотик, витамини и топла вода.

Разбира се, за да сме жени с тонус и позитивно отношение към живота спорта, танците и спа центровете са жизнено необходими. Бях забравила колко много обичам салса и аржентинското танго и ето, че вече ги върнах в седмичната ми програма. За мен те са истинска храна за душата, от която имаме нужда ние жените, за да живеем в удовлетворение и радост.

Като спортна натура - обича планинарството, конната езда, колоездене, плуване, яхтинг, въздушна йога, минерални басейни и танци. Вдъхновява се да организира и събира приятели и нови интересни личности за едно още по-качествено и вълнуващо преживяване и обмен на позитивна енергия. Все още не е семейна, но вече е готова за голямата любов!

Цветелина Тодорова в интервю за списание "Великолепната Жена"

Казват, че човек се учи докато е жив, съгласна ли сте? Какво е Вашето осъзнаване през последната година? Коя е любимата Ви книга? Баланс в живота - мисията възможна или не? Бизнес по женски – смятате ли, че има такъв начин?

Съгласна съм, че човек се учи докато е жив! Затова често чуваме да се казва, че един живот не стига, защото има толкова много неща за учене и усвояване.

Моето осъзнаване за 2022 година е, че научих полезна информация, чрез нумерология за миналите си животи. Казаха ми, че съм била много всеотдайна към семейството си - съпруг и деца, а сега в този живот съм “решила” подсъзнателно дълго време да се наслаждавам на моминския живот, където да преоткривам себе си, талантите си и да се радвам на времето отредено само за мен. Това до преди няколко години ми се отразяваше много добре, понеже душата ми имаше нужда от тази свобода. Но, когато имаш вътрешни истинкти за създаване на семейство, а все още се налага да живееш сегашната си карма, се получава дисбаланс. И забелязвам, че не съм сама в този кармичен процес. Много от нас просто се налага да се развиваме сами в кариерата, в личностно ни развитие, в разгръщането на всичките ни таланти и заложби, сякаш го правим за всички жени от миналото, които са нямали този шанс в предходните поколения, векове и ограничаващи времена.

Уча се, разбира се от книгите. “Мисли и забогатявайна Наполеон Хил е книгата, която ми даде вяра в мечтите и така успях да постигна целите си в периода 2007- 2009 година. Обожавам да чета всички книги на Шърли Маклейн, толкова близка я чувствам във всяко изречение и начин на изразяване. Елизабет Гилбърт е другата ми писателка по душа -“Яж, моли се и обичай”. Чета за душите индиго, каквато съм и аз и колко ни е трудно да живеем в този материален динамичен свят. Последните години чета и гледам всичко от Опра Уинфри, телевизионната ми колежка. Много си приличаме и се радвам, че на години може да съм по-малка от нея, но на опит съм достигнала нейните изводи и усвоени житейски уроци. Петър Дънов винаги присъства на нощното ми шкафче.

Относно баланса, предполагам, че ще го постигна, когато и в този живот създам семейство.

Бизнес по женски - да, разбира се! Първите години правих бизнес с много мъжка енергия и работохолизъм, но последните години се научих да работя с любов и грижа, първо към себе си и после към своите бизнес партньори и клиенти. Много се раздавам, но научих урока си, че на първо място съм си аз, иначе се отразява на здравето ни и тогава идват тежките уроци. Затова към днешна дата се старая да съм в радостта и лекотата! Още не съм от търпеливите, но определено имам промяна. Важно е да бързаме бавно. Вярвам, че с постоянство, женска гъвкавост, стил, лекота, финес и целеустременост можем да постигнем всички наши върхове.

Цветелина Тодорова в интервю за списание "Великолепната Жена"

Важно ли е първото впечатление, което оставяме когато се запознаваме с нови хора? Етикет, протокол и добри обноски – къде е мястото им живота ни? Познаването на етикета на маса, винения, светски, бизнес, международен етикет – необходимост или помпозност?

До голяма степен е важно първото впечатление, но сякаш второто е по-определящо. Затова е и цитата: ''дай му втори шанс''.

Аз се определям за многолика, така са ми и казвали. Във Варна лятото можете да ме видите като студентка - по плажни барове, летни игри и хипи имидж. В София съм бизнес дамата - сериозна (за жалост) и в различно амплоа, както и на международен бизнес семинар в чужбина. Ако отидем в Япония ще се съобразим, разбира се с тамошните традиции и обичаи. Затова е важно да имаме осъзнатост в каква среда се намираме и да подходим спряло етикета и протокола на мястото и събитието.

Аз обичам да съм гъвкава и мога да ям с ръце като индийците и арабите, с клечки като китайците, с прибори като европейците, но не ме питайте за винения лист - нямам никакъв афинитет към тази ферментирала напитка. И не мисля, че трябва да се преструвам, че пия вино след като не ми харесва, обичам да съм откровена. Бих се насладила повече на някой сладък аперитив - коктейл.

Понякога обичам да наблюдавам даден мъж как се държи в различни среди и ситуации. Важно е да има обноски и адекватност, но ако няма, по-важното е дали иска да ги усвои, както аз постоянно се уча. Има доста млади мъже с голям потенциал, които са нямали кой да ги образова по темата, затова срещат или по-опитни жени или се обграждат с приятели по-големи джентълмени от тях и попиват нови знания. Добре е, че вече има все повече практически курсове по темата.

Цветелина Тодорова в интервю за списание "Великолепната Жена"

Говоренето пред публика – изпитание или удоволствие? Комуникативна личност ли сте, важно ли е да умеем да водим Светски разговори? Според Вас кои са основните бариери в комуникацията между хората и как могат да бъдат преодолени? Как тълкувате израза - Култура на словото?

Имах щастието да уча магистър в НАТФИЗ специалност Публична реч. Проф. Диана Борисова ми преподаваше ''Техника на говора''. Веднага след завършването се появи предложението да се включа в международна мрежова компания и да израствам като лидер. Така, стартирах моята реална практика на сцена, първо пред малка група хора, после пред 200 -1000 души. Вече 15 години съм лидер, мотиватор и обучител. За мен е огромно удоволствие да говоря на сцена и да получавам обратна връзка от доволната ми аудитория.

Като представител на зодия Стрелец, съм от най-комуникативните личности. От две години водя предаване по национална телевизия БГ+ (Българе) - Щури родители и За живота с Цвети.

Основна бариера в комуникацията, в днешно време, са телефоните и всички социални мрежи. Станахме пристрастени да правим публикации, да гледаме снимките на другите, което си е истинско воайорство, да пишем и чатим, вместо да проведем смислен и емоционален разговор, с човека до нас на съседната маса. Добре, че е моят мрежов бизнес, който ме обучи как да правя всеки месец нови контакти и така обогатявам живота си. Събираме се на тиймбилдинги и презентационни срещи, където опознаваме нови човешки съдби и техните семейства. Аз често казвам, че съм богата именно заради хората, с които постоянно се запознавам.

Друга бариера по отношение на комуникацията е липсата на увереност и самочувствие в човека. Парадокса на века ни е, че колкото повече "google" знае, толкова повече ние не умеем да общуваме един с друг. На моите семинари говоря именно за вярата в себе си, за мотивацията, да споделиш и покажеш кой си, да съумееш да заговориш нов човек, да му се представиш, да му зададеш въпроси и да се поинтересуваш кой е той. Така с практики, нови знания и упражнения успяваме да променим ситуацията. И се гордея с партньори и семейства, които преди години бяха скромни, срамежливи, едва казваха какво работят на микрофона, а сега са уверени лидери, които вече умело правят запознанства и водят семинари. Това е голямо личностно развитие и трансформация, затова си обичам работата! Трансформираме съдби и това ми носи удоволетворение.

Култура на словото е да не обиждаме, да не влизаме в спорове, да имаме емоционална интелигентност и мирен, интелигентен разговор с умението да изслушваме събеседника. Може да имаме 15 минути с някого, но да си съумял да разбереш информация за човека, да си задал въпроси, да си го зачел с изслушване и да си успял накратко да представиш и себе си. Всичко се учи през годините. Аз разбрах през последната година, че няма смисъл от спорове и заемане на позиции. В това отношение добих повече култура на словото след като изкарах няколко курса във "Великолепната Жена" при Йордана Димитрова, за което искрено и благодаря.

Цветелина Тодорова в интервю за списание "Великолепната Жена"

Каква роля играе темата за Естетиката на движенията в излъчването на една жена? Може ли според Вас една жена да направи първо впечатление с походката и осанката си или това не е от значение? Как поддържате тялото си, спортувате ли?

Последните години осъзнах колко много ми липсват танците в ежедневието и затова се върнах към тях. Те дават точно тази гъвкавост, увереност и женственост в походката на една жена. Само няколко часа салса или танго и ето, че аз летя и дефилирам с усмивка, с нова енергия, излъчването ми става меко и нежно, сериозното бизнес напрежение изчезва. Тогава жената заживява щастието и променя хода на живота и събитията около нея, погледите отново са в нея.

Всеки мъж обича и се заглежда след елегантната, ефирна, женствена походка. Дами, бързо скъсайте веригите на опустошителния работохолизъм и умствените оправдания, и отделете време на хобито, което ви дава сияйна усмивка, висока енергетика и естествена красота. Това е източника ни на живота и велико зарядно, за да се отправим към нови подвизи и успехи.

Другият ми начин да съм щастлива и да спортувам е да правя планински преходи, на чист свеж въздух през четирите сезона. Далеч от замърсения въздух сред коли и трафик - истинско бягство от града.

Цветелина Тодорова в интервю за списание "Великолепната Жена"

Обичате ли себе си, как изразявате тази любов? Имате ли си хоби, увлечение – разкажете ни? Коя е любимата Ви дестинация? Имате ли си семейни традиции? Вие сте човек, който е свикнал всичко да планира или сте по скоро по импровизациите?

Вече зачитам себе си и по този начин се обичам. Когато регистрирам, че съм изморена - веднага си задавам въпрос от какво има нужда тялото и душата ми, и как бих могла да се погрижа за тях.

През 2020-2021 бях поканена от GLOBAL ADVENTURES на пътешествия до Малдиви, като помощник гид. И тогава научих какво означава райска почивка на остров. Осъзнах, че страдам от преработване и прегаряне на мозъка. Там се преродих: гмуркане, боса през цялото време, фин пясък, океана с успокоителното тюркоазено синьо е около мен, цветен подводен свят, хубава храна, фрешове, танци на лодката, усмихнати хора, никакви коли и газове, пълен релакс.

Сега съм в Италия и си подарих това пътуване, за да се отдам на аржентинското танго във Флоренция и да планувам скорошни събития на сцена. Дойдох напълно спонтанно, но видях, че успявам и в последния момент да си организирам занимания.

Цветелина Тодорова в интервю за списание "Великолепната Жена"

През последните години се поставя акцент на развиването на Личен Имидж и Бранд – съгласни ли сте с това? Как бихте се описали с 3 думи? Кой е успешният Делови вид за жените?

Съгласна съм, че имиджа се гради с труд, последователност, търпение, стратегии в социалните мрежи, а най-важното е да даваш знания, стойност и качество на аудиторията.

Аз се описвам като позитивен мотиватор, МЛМ коуч, казват че, съм вдъхновяваща и с неизчерпаема енергия.

Думата ''делова'' вече не ми допада. Правя си вече бизнеса по женски с лекота, гъвкавост, не на всяка цена, с грижа и любов към себе си.

Цветелина Тодорова в интервю за списание "Великолепната Жена"

Важно ли е да подбираме обкръжението си? Имате ли много приятели? Споделете имена на хора, които Ви вдъхновяват? Трябва ли е да поставяме граници в общуването си с хората?

Отдавна правя периодично отсяване на обкръжението си и се научих да поставям граници. Преди нямах това умение и затова си създадох доста главоболия. Но с времето човек се научава. За мен е важно да съм заобиколена от вдъхновяващи хора, със стабилно мислене, с искрено отношение, взаимно да се зареждаме и окриляваме. Сама подбирам хората, с които да работя, да обучавам и да прекарвам времето си. През 2007 година, когато стартирах в компания LR HEALTH AND BEAUTY най- много ми хареса, че посещавах обучения, където се споделяше само за позитивните промени в човешките съдби. Гръцките ми лидери ме вдъхновяваха, че мога да постигна всичко, вярваха в мен и когато ги гледах си казвах: И аз искам така да вдъхновявам, мотивирам и зареждам хората, точно, както те сега влияят на мен”!

Приятелите в днешно време се сменят, особено ако в даден момент чувстваш, че само те натоварват и спадат в категория ''енергиен вампир''. Всеки иска да разпусне, да се повесели, да обмени ценна и смислена информация, затова подбора е внимателен. Иначе по- добре да си стоим в къщи с качествена книга или приятен филм. Така правя, ако искам сама да се презаредя. Иначе посещавам различни обучителни курсове, където се запознавам с нови интересни личности и така създавам ново по-добро обкръжение.

Напоследък много се вдъхновявам от Дженифър Лопес с всичките и изяви, тя ми напомня моите позабравени мечти, като танцови сценични шоу програми и изяви, които искам да създавам. Тя е най-близко до моята мощна енергетика. Другият ми мотиватор е приятелката ми - оперната певица Илина Михайлова сопран. Също неизчерпаем източник на енергия, талант, позитивизъм и мащабност. Можете да я гледате в музикален театър София и Варненска опера, както и на нашите концерти ''Испанска китара, опера и Аржентинско Танго''.

Йордана Димитрова и Цветелина Тодорова, "Великолепната Жена"

Снимки: Личен архив

ИНТЕРВЮ