НОВИНИ

Великденско ВЕЛИКОЛЕПИЕ от Лайънс Клуб Витоша

Навръх Лазаров ден, Лайънс клуб София Витоша събра съмишленици и приятели на едно нестандартно събитие и доказа, че мотото им „Ние служим“ е тяхно ежедневие и човешки дълг. Дамите от Клуб Великолепната Жена също се включиха и подкрепиха каузата, придружени от своите деца.

Членовете на клуба организираха „Великденска работилница“ за младежи със специални нужди, като целта беше да им отделят от своето време, като им дадат грижа, обич и внимание, каквито всеки човек заслужава. Да се опитат да ги интегрират и в компанията на здрави деца да творят и заедно да се забавляват. Децата и младежите сътвориха прекрасни неща на великденска тематика. Това са младежите от Дневен център за трудови занимания за хора с интелектуални затруднения „Светът на Мария“, хора от Център за защитена заетост „Градина Вдъхновение“ в Божурище, и младежи от Дом за деца с умствена изостаналост „Св. Панталеймон“ в с. Видраре. Всички те имаха и щандове с продукция, изработена лично от тях, която се продаваше с благотворителна цел, а децата от 97 СУ бяха подготвили специално за този базар прекрасни Великденски картички. На място заедно правиха шоколадови изделия с помощта и подкрепата на екипа на шоколадова работилница Гаврош и шеф Ради Стамболов. Декорираха великденски сладки, подготвени и дарени от сладкарници “Неделя” и техния екип. С помощта на членове от клуба рисуваха яйца с различни техники. Правиха великденски аранжировки с екипа на “Л‘аморе декорейшън”. Радостта и емоциите бяха невероятни, а щастието, което се виждаше в очите на всички доказва само, че парите са нужни, но вниманието, подкрепата и любовта са безценни.
Дамите от “Лайънс клуб София Витоша”
​Набраните средства отиват за закупуването на специализиран дрон за нуждите на Планиската спасителна служба към БЧК, за една инициатива на Фондация „Движение на българските майки“ по проекта „Най-Истинските Емоции“, при който деца от ЦНСТ да посещават възрастни хора, настанени в социални домове, за да се създаде допълнително уют, емпатия и нови положителни емоции за двете поколения, както и за подпомагане на младежи в неравностойно положение.
В коктейлната част се проведе и търг с яйца нарисувани от известни личности, които застанаха зад тази кауза, както и с предмети дарени от приятели и съмишленици. Сред които Кремена Халваджиян, Деляна Маринова-Джуджи, художниците - Николай Янакиев, Илиана Илиева, Павел Митков, които отделиха от своето време, за да сътворят тези произведения специално за тях, на Митрополит Антоний и Севи Колева.

​В програмата се включиха децата от музикалното училище „Любомир Пипков“, които пресъздадоха традицията - “Лазаруване”, малката цигуларка - Кати, гимнастичките от клуб “Джорджия” в гр. Самоков, дуета Сони и Нани.
Дамите от "Клуб Великолепната Жена"
Снимки: ХАЙЛАЙФ

Вижте какви Събития предстоят:
ЕКСКЛУЗИВНИ СЪБИТИЯ НА ВЕЛИКОЛЕПНАТА ЖЕНА
НОВИНИ