ДНЕВНИК
Йордана Димитрова, Специалист по Етикет, Елегантност и Емоционална Интелигентност

8 тайни на Великолепната Жена за красива походка!


Често се говори за това как свободата като вътрешно чувство, се проявява в нашето поведение - например когато не се страхуваме да се изявяваме и да бъдем в светлината на прожекторите, когато не съдим другите и не се влияем от мнението им, когато живеем живота си тук и сега, през призмата на благодарността...

Но знаете ли, че всъщност нашата вътрешна свобода се проявява много силно и чрез нашата походка?

Днес ще си поговорим за един от най-важните инструменти на всяка жена, за нейния „почерк” – ПОХОДКАТА!


Походката е важна част от образа, по който другите ни оценяват. Знаете ли, че мъжете възприемат жените, които ходят прегърбени и гледат в краката си, като мързеливи и скучни в леглото.

Йордана Димитрова, Специалист по Етикет, Елегантност и Емоционална Интелигентност


8 тайни на Великолепната Жена за красива походка:


1. Не закъснявайте, тръгвайте по-рано!
По-добре е да тръгнете по-рано, за да не забравите за походката и осанката си. Бързането, все още не е добавило сексуалност и привлекателност на нито една Дама, даже обратното.

2. Упражнение за гръбначния стълб!
Основата на нашето тяло, е гръбначният стълб! Един прегърбен човек не може да е отворен към света и не може да възприеме благата на света, той е притиснат. Затова предлагам на Вашето внимание следното упражнение, което ще помогне на тялото Ви да запомни състоянието, когато главата е гордо изправена.
Упражнение:
Прави се без токчета. Приближавате се към стената с гръб, така че петите, сакрума, лопатките, задната част на главата - да са притиснати към стената. В това положение стоите 5 минути и само дишате, в началото ще Ви бъде неудобно...

3. Поглед напред и нагоре!
При успешните хора погледът работи от линията на хоризонта и нагоре. Той буквално не пада под линията на хоризонта. Дами, научете се да ходите на токчета, без да си гледате краката, при необходимост можете да сведете поглед, не главата.

4. Изправете раменете назад!
Направете няколко кръгови движения с раменете назад, изнесете гърдите напред.
Случва се, че понякога поради товара от проблеми, не е възможно да изправим раменете си, затова предлагам на Вашето внимание следното упражнение:
Упражнение:
Разтъркайте дланите си, за да усетите топлината между тях. И сега с такива магнитни длани премахнете умората, грижите, проблемите, ненужни мисли... от лицето, врата, главата, раменете.

5. Походка!
3-те основни точки за формиране на Вашата стъпка са: коляно, пета, цяло ходило.
Първо, когато стъпвате напред - се движи бедрото, моля, уверете се, че коляното е изправено. След това поставете петата и пренесете тежестта върху цялото ходило.

6. Стъпка на модел!
Когато сте на равни обувки - стъпвате в 2 успоредни линии, а когато сте на токчета - поставяте краката си в една линия. Можете да си представите една такава линия и когато направите крачка, поставете втория крак на една линия с първия, като разстоянието между краката трябва да бъде равно приблизително на Вашето стъпало. Най-често Дамите имат лоша походка, защото правят големи крачки, несъразмерни за тяхното тяло.

7. Ръце!
Ръцете се движат близо до тялото, 5-10 см отклонение напред и назад. Обърнете внимание дали не мятате прекалено много ръцете около тялото си. Ако имате чанта в ръцете си, тогава я държите с една ръка, а другата се движи спокойно до тялото.

8. Усмихвайте се!
Това е нашата вълшебна пръчица, винаги си слагайте усмивката, когато излизате!


Земята не се върти сама по себе си, а защото момиче на високи токчета върви по нея с красива походка!
Маноло Бланик


Минутка за хумор:
Искате да промените походката си? Не пийте чай и кафе, пийте ракия!


Великолепната Жена знае, че красивата походка не е просто слагане на крак пред крак, това е почеркът на една жена!

Йордана Димитрова
Експерт Личен Имидж и Бранд
Специалист по Етикет, Елегантност и Емоционална Интелигентност

P.S. - В 3 месечната Програма "Код ВЕЛИКОЛЕПНА" имаме Мастър клас на тази тема: "Естетика на движенията - изящна походка и величествена осанка!"

Проверете кога са следващите дати:
АКАДЕМИЯ ВЕЛИКОЛЕПНАТА ЖЕНА

БЛОГ