ИНТЕРВЮТА
Цвети Радойчева на корицата на бр.34 на седмичното Лайфстайл издание на "Великолепната Жена"!

Интервю с ВЕЛИКОЛЕПНАТА Цвети Радойчева


ВИЗИТКА:
Цвети Радойчева e поп певица и актриса, едно от най-ярките имена в музикалните и артистични среди. Качва се на голямата сцена още на 3 годишна възраст. А от 7 годишна учи солфеж, започва да свири на пиано и пее в хор „ Добри Христов„ с музикален педагог Зоя Видас.

Музиката съпътства живота и. Цвети завършва висше образование в музикална академия „Панчо Владигеров„ специалност поп и джаз пеене в класа на доц. Алис Боварян.

Зад гърба си има над 10 авторски песни с видеоклипове към тях, а сред популярните и хитове са „Вземи ми всичко“, която създава през 2012г. и се превръща в нейна музикална визитна картичка. Също така „Бъди до мен", “This is love“, „Дай ми любов“.

Авторската и песен „Изчезни“, посветена на каузата „Не над насилието над жени„ е удостоена с приза "Най-добро поп парче на 2019 година’’ на фестивала BG Music Festival и представена за първи път на модното събитие „Sofia FASHION Week 2019“.

През 2021 година излиза сингълът „Let me be“, който се изкачва на челните места в родните класации за българска музика и е представена на форуми като „Златната игла“, “Мис България", “Summer Fashion Weekend“ и други.

А през 2022г. Цвети Радойчева създава авторската си песен „Love in Sofia“, която за първи път е представена на Националните награди за мода, шоу и бизнес във Варна. А на събитието Цвети получава наградата "Най-добра поп изпълнителка за годината’’.

Цвети Радойчева се изявява и на театралната сцена като сатирична актриса и в момента играе главна роля в постановката “Белият гарван’’.

Освен успешна певица и актриса, Цвети е и майка на 5 годишна дъщеричка, на име Ванеса. Обича да практикувам йога и медитации.

Каква е истинската красота на жените? Според Вас доколко е важен външния вид в живота на една жена? Споделете какъв е Вашият личен стил, имате ли си любими аксесоари, цветове? Какви са Вашите ритуали за красота?

За мен истинската красота на жената е естествената, тази която Бог е дал. Тя се изразява не в цвета коса, очи или форми, а в излъчването и най-вече в енергията и харизмата, която една жена носи и разпръсква около себе си. Колкото повече самата жена харесва, обича, приема и подкрепя себе си, толкова по-обичана и желана ще бъде от хората в обкръжението си.Прекрасно е да имаш хубава визия, тя е дар от природата. Но само тя не е достатъчна за успехите в живота, тъй като и красотата и младостта, са преходни и трябва да бъдат подплатени с интелект, духовност, финес, нежност, женственост и силна вяра в своите лични качества и висока себеоценка.

Във времето, определено изградих свой личен стил, благодарение и на прекрасния пример, който имам в лицето на моята стилна майка. Модата и външния вид са пряко свързани с моята професия и винаги съм имала специално отношение към тях.

Любимите ми аксесоари са шапки. Мисля, че за да носиш шапки, трябва да не си просто жена, а истинска дама, която носи грацията, финеса и изтънчеността в себе си. В гардероба си също имам колекция от слънчеви очила, които са другата моя страст. Подбирам ги според вътрешното си усещане и моментно настроение. Моделите очила изразяват моето вътрешно усещане за света. Обожавам всички животински принтове, те изразяват моята огнена енергия, която идва от асцендента ми на Лъв. В дрешникът си имам най-вече рокли в смели, огнени цветове с флорални мотиви и артистични асиметрични форми, както и по изчистени и изискани модели. За мен обувките имат също голямо значение, имам голяма колекция със сценични и не само. Както се казва, с точните обувки една жена може да покори света.Душата ми е на артист и дрехите,обувките и аксесоарите изразяват моето светоусещане.

А ритуалът ми за красота е моята естествена усмивка!

Цвети Радойчева в интервю за ''Великолепната Жена''

Казват, че човек се учи докато е жив, съгласна ли сте? Какво е Вашето осъзнаване през последната година? Коя е любимата Ви книга? Баланс в живота - мисията възможна или не? Бизнес по женски – смятате ли, че има такъв начин?

Разбира се, че човек се учи докато е жив. Този живот ни е даден с една основна цел – да опознаем себе си, да преминаваме през трудностите, осъзнавайки, че те ни се дават за да израснем духовно и да разберем, че няма грешки, само уроци. Именно тогава можем да постигнем баланс, хармония вътре в самите нас и навън, и да отдаваме любовта си с пълни шепи за близките си и ценни за нас хора.

Животът е най-добрия учител. Той има план за всеки един от нас, просто трябва повече да се доверяваме на божествените закони и да следваме спокойно и смирено своя път, да осъзнаваме, че живота е тук и сега и да го живеем с отворено сърце и благодарност за всичко, което ни се случва. Защото и доброто и злото са от Бог, и имат определена цел в живота на всеки един от нас.

Аз съм жена, стараеща се да живее сърцато и осъзнато!

Интересувам се много от психология и обичам да чета книги именно на такава тематика. Но книгата, която прочетох скоро и изключително много докосна сърцето ми, е „Живот в скалите“ на Мария Лалева. Тя ми даде възможност да осъзная колко сме преходни и колко важно да се грижим за душите си, споделяйки, защото в това да обичаш винаги присъства страх ,страх че можеш да спреш да обичаш или да спрат да те обичат. А, в това да споделяш има доверие, присъствие, разкриване - доста по силни неща, които дават дълбочина на взаимоотношения ни.

Разбира се, че има начин за бизнес по женски с осъзнати, амбициозни жени, с общи интереси, знаещи какво искат и какво заслужават в този живот.

Цвети Радойчева в интервю за ''Великолепната Жена''

Важно ли е първото впечатление, което оставяме когато се запознаваме с нови хора? Етикет, протокол и добри обноски – къде е мястото им живота ни? Познаването на етикета на маса, винения, светски, бизнес, международен етикет – необходимост или помпозност?

Разбира се, че е важно първото впечатление. По външния вид ни посрещат, но по интелекта ни изпращат. Една жена е важно да развива себе си на всички нива и определено е необходимост да познава етикета във всичките му форми. Именно така, чрез своя добър пример, ще бъде пример и вдъхновение за своите деца и другите хора.

Цвети Радойчева в интервю за ''Великолепната Жена''

Говоренето пред публика – изпитание или удоволствие? Комуникативна личност ли сте, важно ли е да умеем да водим Светски разговори? Според Вас кои са основните бариери в комуникацията между хората и как могат да бъдат преодолени? Как тълкувате израза - Култура на словото?

Аз съм много комуникацията личност, самата ми професия го изисква. Имах тези заложби, но бих казала, че само даденост не е достатъчна, трябва и лична работа и доразвиване на това умение.

За мен е удоволствие да говоря пред камера, пред публика. Това да не изпитваш притеснение идва от вътрешната ти нагласа и от начина, по който сам оценяваш и приемаш себе си. Когато имаш себестойността, изчезва страха от провал или как ще ме видят и приемат хората. Тогава си себе си и винаги си добре приет ,защото излъчваш вътрешна увереност, спокойствие и хармония.

Думите ни имат енергия, важно е какво казваме и как го казваме! Така трябва да подбираме изразите и думите в речника си, това за мен е Култура на словото. Добре е внимателно да използваме изразните средства, както дрехите в гардероба си и храната, която консумиране.

Цвети Радойчева в интервю за ''Великолепната Жена''

Каква роля играе темата за Естетиката на движенията в излъчването на една жена? Може ли според Вас една жена да направи първо впечатление с походката и осанката си или това не е от значение? Как поддържате тялото си, спортувате ли?

Походката и осанката са най-важни за първото впечатление. Те говорят за нашия характер и начин, по който се чувстваме в кожата си. Когато една жена обича себе си и носи своята фина женска енергия, това си личи в движенията и - това действа като магнит за другите.

Обичам да практикувам йога, медитации. Именно с тях поддържам духа и тялото си, моя позитивизъм и желание за живот. Старая се да се храня здравословно и да мисля здравословно. Тъй като храната и мислите, които допускаме до себе си, много пъти ни разкрасяват още повече или ни правят неприветливи и мрачни.

Цвети Радойчева в интервю за ''Великолепната Жена''

Обичате ли себе си, как изразявате тази любов? Имате ли си хоби, увлечение – разкажете ни? Коя е любимата Ви дестинация? Имате ли си семейни традиции? Вие сте човек, който е свикнал всичко да планира или сте по скоро по импровизациите?

Старая се да обичам себе си, това е дълъг и постоянен процес. Живота е само няколко десетилетия и всеки един от нас, има мисията да заобича себе си, но да подчертая не егоистично, а здравословно.

Здравословно е, да слага себе си много пъти на първо място, за да има ресурса да дава любов и на тези около него, защото не дадем ли на себе си любов - ще бъдем депресирани и няма да имаме нещо за любимите си хора. А децата ни повече от всичко искат ние, техните родители, да бъдем щастливи и отговорността за това е само наша, поемем ли я за себе си - ще поемем отговорност и за тяхното щастие.

Аз съм щастлива, тъй като успях в този живот да превърна хобито си в професия! За мен сцената е мястото, на което съм изцяло в свои води. Колкото и трудни периоди да съм имала в личен план, музиката ме е вдигала и ми е давала вдъхновение и стимул да продължавам напред. Благословена съм и съм благодарна за това.

Да, обичам да планирам, но много пъти има независими обстоятелства и човек трябва да приема. Нищо в този живот не е случайно, всичко се случва с определена цел. Това е Божествен закон, просто трябва да му се доверяваме. Имам прекрасна вила, която е моето място за релакс, бягство от суетата и именно там обичам да си почивам, да размишлявам и до намирам себе си, ако съм се поизгубила.

Времето прекарано със семейството ми и моята дъщеря е моя ритуал за щастие. Най-скъпите моменти! Тези, които топлят душите ни!

Цвети Радойчева в интервю за ''Великолепната Жена''

През последните години се поставя акцент на развиването на Личен Имидж и Бранд – съгласни ли сте с това? Как бихте се описали с 3 думи? Кой е успешният Делови вид за жените?

Всяка жена, желаеща да постига успехи трябва да има личен имидж и бранд! За мен беше удоволствие да затвърдя знанията си в тази посока по време на 3 месечната Академия "Код Великолепна", Йордана Димитрова е истинско вдъхновение!

Себе си бих описала като харизматична, уверена и талантлива.

За мен успешния делови вид за жените е „Женски делови костюм“ известен от Коко Шанел, стил и увереност!

Цвети Радойчева в интервю за ''Великолепната Жена''

Важно ли е да подбираме обкръжението си? Имате ли много приятели? Споделете имена на хора, които Ви вдъхновяват? Трябва ли е да поставяме граници в общуването си с хората?

Изключително важно е да подбираме добре хората, с които общуваме. Не случайно се казва с какъвто се събереш, такъв ставаш. Хората излъчват енергия и себеподобните се привличат, това е моето истината. в която вярвам самата аз.

За мен най-важното е да имам малко, но качествени, сърцати, истински и автентични хора около себе си. Такива, които знаят какво искат в този кратък живот и знаят как да го постигнат! В своя кръг имам хора, броящи се на едната ми ръка като бройка, но съдържащи в себе си смисъл, ценност, хора като цели вселени! Именно тези взаимоотношения, базиращи се на общуване между души, а не между два его центъра, са ценни за мен и остават непоклатими във времето.

А по повод границите - разбира се, че всеки един от нас трябва да ги има. Това е душевна хигиена. Ако самите ние не ги поставим по един спокоен и уверен начин, идващ от дълбоката ни вяра в нас самите, няма как да очакваме някой да се сети какви са те. Без лични граници бихме били като остров, който всеки може да посещава, да прави каквото желае и съответно да идва и да си тръгва без уговорка.

Цвети Радойчева в интервю за ''Великолепната Жена''

Снимки: Личен архив.

ИНТЕРВЮ