ИНТЕРВЮТА
Теди Кацарова на корицата на бр. 76 на седмичното Лайфстайл списание на "Великолепната Жена"!

Интервю с ВЕЛИКОЛЕПНАТА Теди Кацарова

ВИЗИТКА:
Теди Кацарова е сред най-популярните и разпознаваеми лица на поп музиката в България. Израснала в семейството на музикалните легенди Милчо и Силвия Кацарови , тя започва да пее едва на 15години, печелейки конкурса за млади таланти - "Хит минус едно" на Българската национална телевизия. От тогава до днес, вече 30 години, певицата не спира да създава прекрасна музика и да е сред най-успешните изпълнители в България.

Има 5 самостоятелни албума, като първият с име - "Кадифе" е платинен за територията на България. Също така има 20 cd сингъла, 4 от които са издадени и пуснати в Швеция, Финландия, Румъния, България и Йордания. Тя е RnB певец на годината за 1998 година, Певица на Годината - 2000 година. Печели 2-ро място на полуфиналите на Евровизия - Финландия с популярния финландски рок певец Resu Redford 2005 година.

През 2005 година е Ментор и вокален педагог за два месеца в телевизионното предаване за млади таланти Music Idol - Виетнам. Теди печели 1-ва награда като композитор на големия Песенен фестивал - ''Бургас и морето''. Тя композира и песента за първия финалист от Първия брой на телевизионното шоу "България търси талант" - Богдана Петрова.

Теди е класирана на 5-то място на Балканите на Песенния фестивал "Sunchane Scale" в Черна гора. Участва в множество концерти и телевизионни предавания и радио програми в Скандинавия Sweden, Finland - Kiss Fm, City, Turkey-TRT1, Jordan-ROYA, Qatar, Vietnam -TV1, Cuba-National tv, Bulgaria-BNT1,BNT2,BNT SAT, BTV, NOVA, Kanal3, EuroNews.

Теди Кацарова е участник в Телевизионнoто предаване на БТВ "Великолепната Шесторка" в партньорство с Уницеф и благотворителната кампания за деца без родители за изграждане на детско селище със събрани над 1 000 000 лева за каузата.

Тя е една от 14-те участници - звезди, избрани да участват в телевизионното риалити шоу, снимано в Африка - Замбия и Ботсвана - "Звездите сигурно са полудели" през 2014 година. Двукратен победител в Готварското риалити "Черешката на тортата", участник в предаването "Маскираният Певец" като Палячи през 2021година.

Теди също е лице на Благотворителните кампании на: Unicef ​​- България, Деца за мир - Италия (наред със звезди като Майкъл Болтън и София Лорен), Детски парламент на света - Финландия, Holiday Heroes - България и САЩ, както и на международните компании - Lesaffre, Langelica, Daichman, Kwiat и Euroins.
Теди Кацарова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Каква е истинската красота на жените? Според Вас доколко е важен външния вид в живота на една жена? Споделете какъв е Вашият личен стил, имате ли си любими аксесоари, цветове, принтове? Какви са Вашите ритуали за красота?
За мен красотата на една жена не се изразява само във външната красота, но и в духовната. Тази специфична харизма на успялата жена е много по-ярка от правилни пропорции и перфектна фигура.

Живеем за съжаление в свят, в който на мода е повече добрият външен вид отколкото умствения капацитет. Разбира се, че е важно да има златна среда и жената да поддържа себе си, но основното според мен би трябвало да е увереността в собствените качества. Аз съм уверена, когато полагам грижи за себе си, като спазване на хранителен режим, спорт и добър сън.

Обичам спортно елегантния небрежен стил в ежедневието, но отделям много време за подготвяне на сценичните ми тоалети. Там спецификата е друга. Трябва да са съобразени с удобство, но и да са ефектни.

Ритуали за красота не мога да кажа, че имам, но определено живея здравословно. Най-важното за кожата е добрия сън, а за тялото балансираната храна и правилната фитнес тренировка.
Теди Кацарова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Казват, че човек се учи докато е жив, съгласна ли сте? Какво е Вашето осъзнаване през последната година? Коя е любимата Ви книга? Баланс в живота - мисията възможна или не? Бизнес по женски – смятате ли, че има такъв начин?
Съгласна съм, че трябва да учим във всеки един подходящ миг.

Обичам книгите. Това е моето бягство от реалността. Миризмата на страниците и удоволствието да държиш книга не могат да се сменят с дигиталните за мен. Определено за някои неща съм традиционалистка. Спомням си, че първата книга, която буквално ме отвя, като дете беше "Quo Vadis" на Хенрик Сенкевич. В последствие четях много биографични книги, а по-късно и екзотерични. Сега обичам пътеписи, но и се връщам към толкова любимите ми забавни комични разкази на П. Г. Удхаус с този толкова фин английски хумор.

Трудно е да се балансира в това мъжко време. Всичко се върти около парите и властта.

Бизнес по женски може би бил най-лесния начин да се изкарат финно пари, просто политиката и преговорите се водят доста по-разумно и рационално от жени.
Теди Кацарова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Важно ли е първото впечатление, което оставяме, когато се запознаваме с нови хора? Етикет, протокол и добри обноски – къде е мястото им живота ни? Познаването на етикета на маса, винения, светски, бизнес, международен етикет – необходимост или помпозност?
Аз съм от тези хора, за които първото впечатление играе ключова роля във взаимоотношенията занапред. Ако даден човек не ми допадне от първа среща, просто не продължавам комуникацията или ограничавам до минимум контактите с тази персона. Вярвам в енергията и ако усетя негативна форма, почти винаги се опитвам да елиминирам всякакви бъдещи взаимоотношения.

Напоследък доста ме тревожи това непрекъснато неуважение и грубост между хората. Има една хубава мъдрост, че никой не разбира колко е сложно освен ако не стъпи в обувките ти. Бих искала хората да започнат да уважават труда на другия и да се отнасят с разбиране.

Още докато бях тийнейджърка, в Норвегия имах шанса да науча етикета за подредба на маса и начина, по който да засвидетелстваш уважение не само с държането и обноските, но и с дрехите.
Теди Кацарова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Говоренето пред публика – изпитание или удоволствие? Комуникативна личност ли сте, важно ли е да умеем да водим Светски разговори? Според Вас кои са основните бариери в комуникацията между хората и как могат да бъдат преодолени? Как тълкувате израза - Култура на словото?
Обожавам да говоря пред публика. Имам късмета да притежавам тъй нареченото дар слово, но това се дължи и на големия брой прочетени от мен книги. За да имаш изчистена и ясна мисъл трябва да можеш да отделиш важните детайли и да си представяш, че като оратор ти трябва да задържиш вниманието на хората. Интонацията е много важна, както и да вярваш и реално да стоиш зад всяка една дума.

Динамиката е ключов фактор, не само в изказа, но и в презентацията на темата. Още в началото трябва да се прикове вниманието на аудиторията и до края да бъдат част от твоята история дори и с интерактивни похвати, ако се наложи. Обикновено винаги сравнявам говоренето пред публика, като пеенето. Трябва да грабнеш момента в началото и да го използваш в твой плюс.
Теди Кацарова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Каква роля играе темата за Естетиката на движенията в излъчването на една жена? Може ли според Вас една жена да направи първо впечатление с походката и осанката си или това не е от значение? Как поддържате тялото си, спортувате ли?
Разбира се, че осанката е едно от най-важните качества за една жена. Осанката се създава и отново тук играе роля вярата в своя успех и самочувствието. Когато човек е изправен с вдигната брадичка всява доверие и това му гарантира неминуем успех.

Аз от години спортувам и това е което промени доста мирогледа ми, както и изгради положителни възприятия на живота. Спортът активира и мотивира духа, освен че разкрасява тялото.
Теди Кацарова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Обичате ли себе си, как изразявате тази любов? Имате ли си хоби, увлечение – разкажете ни? Коя е любимата Ви дестинация? Имате ли си семейни традиции? Вие сте човек, който е свикнал всичко да планира или сте по скоро по импровизациите?
Според мен обичта към себе си трябва да се гради в ранни детски години. Аз години наред имах проблем с това поради отсъствието на родителите ми. Когато детето е в повечето случаи без мама и татко, то се чувства малко или много отчуждено. Разбира се, баба и дядо ми даваха любов и спокойствие, но все пак основното ми липсваше. Така че ако бих могла да дам съвет, той би бил децата от малки да се научат да се обичат и харесват. Така се формира самочувствие, което ще помогне много на детето във всяка сфера на развитието му.

Готвене, градинарство, рисуване са някои от хобитата ми. Доста ме разтоварват. Особено кулинарията. Колекционирам подправки от всички кътчета на света.

Обичам да пътувам и да откривам нови дестинации. Когато съм в дадената държава се стремя да се доближа най-много до месната култура, храна, облекло. Единствено по този начин усещам най-вече първичната енергия и вибрация на мястото.
Теди Кацарова в интервю за списание "Великолепната Жена"
През последните години се поставя акцент на развиването на Личен Имидж и Бранд – съгласни ли сте с това? Как бихте се описали с 3 думи? Кой е успешният Делови вид за жените?
Имиджът е измамно нещо. Дори и години да си градил положителен имидж може с едно погрешно изречение, извадено от контекст, да загубиш цялото уважение. Много е тъжно и грозно, когато за секунди се срине нещо положително създавано дълго време.

Уви негативните новини винаги са по-четени от положителните. Те са първи в гугъл и е невъзможно да бъдат изтикани надолу. Затова е важно да се преценява всяко изречение, което се пише или казва.

Ако трябва да се опиша с три думи те ще са: усмивка, дисциплина, работохолизъм.
Теди Кацарова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Важно ли е да подбираме обкръжението си? Имате ли много приятели? Споделете имена на хора, които Ви вдъхновяват? Трябва ли да поставяме граници в общуването си с хората?
Напоследък стесних кръга на най-близките ми приятели и съм много по-спокойна. Винаги съм била център на сбирките. Обожавам да готвя и да посрещам гости у дома. Готова съм по всяко време да помогна на приятел и слава Богу получавам същата подкрепа.

Родителите ми винаги са били вдъхновение и ми предадоха тази любов към професията ми, но и към живота като цяло!

Щастлива съм, че намерих и човек до себе си, с който се обичаме и уважаваме. Трудно е с моята професия да се поддържа семейство и то да е здраво. Но Ян е до мен вече повече от 2 години и с всеки изминал ден връзката ни става все по-силна. Щастлива съм с него и се чувствам спокойна!
Теди Кацарова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Снимки: Личен архив
ИНТЕРВЮ