ТЕНДЕНЦИИ

Лазерът - модерната технология в гинекологията!


Лазерите са последното направление в модерната акушеро-гинекология, но може ли тази технология да замести всички хирургически дейности в специалността?

Лазерът е метод, който е възможно най-щадящ за пациенти и едновременно с това, дава възможност на лекаря да работи с максимална прецизност. Новия лазер Mona Lisa Touch разширява приложението на технологията във всички направления и дейности на гинекологията. Като всяка иновация в медицината и лазерът от последно поколение прецизира терапията, намалява практически до нула вероятността за странични ефекти.  • При какви операции може да се използва лазерната система?

Като се започне от най-масовите гинекологични операции и се мине през лечението на маточната шийка, на уринарната инконтиненция (незадържане на урина), влагалищната пластика, стягането и овлажняване на влагалището, операциите на външните полови органи и се стигне до ендоскопските мини инвазивни операции с лазер. При всяка от тези интервенции новият апарат ще увеличи прецизността на въздействието, което ще сведе риска до минимум от засягане на тъканите в близост до третираното място. Не бива да пропускаме да споменем и времето за възстановяване на пациента, което ще се съкрати около два пъти.  • Какво представлява лазера с нежното има Mona Lisa Touch?

Това е една иновативна световна тенденция. Лазерът от най-ново поколение има за цел да подобри сексуалните функции при жената предизвикани от нарушения като уринарна инконтиненция, вагинална атрофия и други. Една от причините за сексуалната дисфункция при жените е причинена от хормоналния дефицит по време на менопауза. Този проблем засяга милиони жени по света, затова той не бива да остава в мъгла, завоалиран и неразкрит, а да се дискутира открито и да се търси решение.  • Какви са най-честите проблеми, при които Дамите е удачно да се възползват от лазера ?

Основно това са 4 групи жени:
На първо място това са състояния след нормално вагинално раждане като деформация на женския генерален тракт, халтавост на влагалището, изпускане при малка нужда, болки при полов контакт и вагинална сухота.
Другият контингент жени са тези в менопауза. При тях се наблюдава атрофия на влагалищната лигавица и изпускане при малка нужда. При прегледа се забелязва дали това се дължи на затихващите функции на яйчниците или на предшестващи травматични раждания.
Третата група са жени със сексуални проблеми поради анатомична несъвместимост между тях и партньора. Причина­та е в т.нар. халтаво влагалище и сексуалният акт не е задоволя­ващ и за двете страни.
Към четвъртата група се причисляват жени, които прибягват към Mona Lisa Touch по естетически и козметични причини. При тези случаи апаратурата помага и за избелване в тази зона.  • Какъв е принципа на работа с лазера?

Решението, което предлага Mona Lisa Touch, e вагинално неопративно реконстуиране, като се стимулира появата на нов колаген и еластични влакна, които като цяло да регенерират тъканите. Това от своя страна води до стягане, повдигане и и възстановяване на естествената влажност на влагалищните стени. Лазерното лъчение се сканира в 360 градуса, като постепенно апликаторът се вади стъпка по стъпка и така се обхожда цялата вътрешна повърхност на влагалището. Същинската лазерна терапия трае от 5 до 10 минути, като методът не налага прилагането на анестезия. Процедурата не изисква болничен престой и дава възможност на пациентката да се върне към нормалният си ритъм на живот още в същия ден.  • Колко процедури са необходими, за да се постигне желаният ефект?

За максимален ефект целият цикъл на терапия включва три сеанса, през около месец, пакетната цена е 2240лв.Д-р Тиана Николова, Болница "Св.Лазар""

Дами, казвам се Тияна Николова и съм специалист акушер-гинеколог и медицински директор на болница Свети Лазар.

Ако имате нужда да подобрите Вашето състояние след раждане и искате да се възползвате от най-новите методи в гинекологията, с радост ще Ви съдействам.

За повече информация:
www.st.lazar-hospital.com

ЗДРАВЕ