ИНТЕРВЮТА
Иглика Петкова на корицата на бр.43 на седмичното Лайфстайл издание на "Великолепната Жена"!

Интервю с ВЕЛИКОЛЕПНАТА Иглика Петкова

ВИЗИТКА:
Иглика Петкова е успешна бизнес дама, съпруга и горда майка на две големи деца - дъщеря и син, а от скоро и на прекрасна внучка. Завършила е начална педагогика във Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий".

Иглика се занимава с бизнес от 25 години. Управлявала е верига от магазини с модна марка ''Референт" и е ръководила екип от 10 човека.

Тя е партньор в инвестиционна компания за жилищно строителство Маринов Инвест 29. През 2017 година в партньорство изгражда жилищен комплекс ''Иглика''. Освен, че носи името ѝ, наименованието е избрано така, че да подхожда на облика на сградите. Това е име на пролетно българско цвете. Да бъде име - лого, което символично да събира в себе си силите на любовта и целеустремеността!

Иглика обожава пътешествията, обиколила е почти целия свят! През последните години разпуска с медитации и женски практики, които зареждат душата и с хармония и баланс!

Каква е истинската красота на жените? Според Вас доколко е важен външния вид в живота на една жена? Споделете какъв е Вашият личен стил, имате ли си любими аксесоари, цветове? Какви са Вашите ритуали за красота?

Всяка жена е красива, но според мен истинската красота на жената се крие в нейната душевна красота и в това да е женствена, елегантна и нежна.

Външният вид, в живота на една жена, е нейната визитка. Това как тя усеща себе си, се отразява и през външния и вид. Всяка една жена може да бъде красива, стига да го пожелае и да отдели внимание.

Моят стил е спортно елегантен. Обожавам модата и имам голям гардероб. Най-често съчетавам светли цветове и естествени материи в облеклото си. Любимият ми аксесоар е красивата чанта и ми доставя удоволствие да колекционирам ексклузивни модели.

Моите ритуали за красота са в графа задължителни и са свързани с посещаване на салон за красота, масаж и спа процедури.

Иглика Петкова в интервю за ''Великолепната Жена''

Казват, че човек се учи докато е жив, съгласна ли сте? Какво е Вашето осъзнаване през последната година? Коя е любимата Ви книга? Баланс в живота - мисията възможна или не? Бизнес по женски – смятате ли, че има такъв начин?

Да съгласна съм, че човек се учи докато е жив. Аз харесвам да уча нови, интересни и полезни за мен неща.

През последните години се обърнах към себе си, за да намеря отговор на въпроси, които ме вълнуват. Чрез медитации, духовни и енергийни практики започнах да осъзнавам кои са истинските ми ценности и приоритети в живота, в кое да влагам енергия и къде е по-добре да оставя нещата на естествен ход.

Моята любима книга е ''Любов'' на Елиф Шафак.

Балансът в живота за мен е много важен важен. Затова смятам, че е възможен. Не съм съгласна, че трябва да избираме едно или друго, а по-скоро, да се фокусираме над нещата, които ни правят да се чувстваме удовлетворени от всеки един свой ден.

Бизнес по женски е възможен, но трябва правилата да са ясни, а договорките спазвани. Жените сме по склонни да проявяваме емоции, и това както помага в бизнеса, така и понякога ни вреди.

Иглика Петкова в интервю за ''Великолепната Жена''

Важно ли е първото впечатление, което оставяме когато се запознаваме с нови хора? Етикет, протокол и добри обноски – къде е мястото им живота ни? Познаването на етикета на маса, винения, светски, бизнес, международен етикет – необходимост или помпозност?

За мен, първото впечатление е изключително важно. Всички сме подвластни на него и понякога можем да пропуснем уникални неща, само защото сме дали грешно послание.

Добрите обноски са ежедневие, а етикета и протокола винаги трябва да се спазват на събития и на определени места, на които се изискват. Да познаваш Етикета е свобода, не ограничение.

Познанията по етикет на маса, винен етикет, светски, бизнес, международен... е част от нашето професионално амплоа и ни е необходимо, особено ако искаме да се представим добре и да направим отлично впечатление.

Иглика Петкова в интервю за ''Великолепната Жена''

Говоренето пред публика – изпитание или удоволствие? Комуникативна личност ли сте, важно ли е да умеем да водим Светски разговори? Според Вас кои са основните бариери в комуникацията между хората и как могат да бъдат преодолени? Как тълкувате израза - Култура на словото?

Говоренето пред малък кръг от хора за мен е удоволствие, усещам как докосвам душата им в разговорите ни. Но пред голямата публика си е цяло изпитание за мен.

Аз съм комуникативна личност и воденето на светски разговори е умение, което смятам че притежавам. Доставя ми удоволствие да се запознавам с нови хора.

Бариерите в комуникацията между хората се получават поради различия в интереси, религия, езикови, разбирания и много други. Важно е да си даваме сметка, че не винаги това което казваме, достига до отсрещния човек по същия начин. Понякога чуваме различни неща.

Културата на словото е свързана с правилното изразяване, за да може информацията, която споделяме да бъде осъзната. Винаги е удоволствие да говориш с човек с богата култура на изразяване.

Иглика Петкова в интервю за ''Великолепната Жена''

Каква роля играе темата за Естетиката на движенията в излъчването на една жена? Може ли според Вас една жена да направи първо впечатление с походката и осанката си или това не е от значение? Как поддържате тялото си, спортувате ли?

За мен излъчването на една жена е изключително важно, така тя изразява своята идентичност, грация и нежност.

Походката и осанката са първото впечатление за класата на жената. Уверената жена ходи с високо вдигната глава. Това определено оказва влияе върху начина, по който другите те възприемат.

Много обичам разходките в планината, а тялото си поддържам с упражнения у дома.

Иглика Петкова в интервю за ''Великолепната Жена''

Обичате ли себе си, как изразявате тази любов? Имате ли си хоби, увлечение – разкажете ни? Коя е любимата Ви дестинация? Имате ли си семейни традиции? Вие сте човек, който е свикнал всичко да планира или сте по скоро по импровизациите?

Да, обичам себе си! Също така, обичам да се запознавам с нови хора, със сходни на моите интереси, които да споделят с мен опит и прозрения.

През последните години се увличам по йога, духовни и енергийни практики. Започнах да изучавам Human Design - наука, която ни дава възможност да открием своята уникалност!

Обожавам пътешествията. В графика ми всеки месец има планувано пътуване - със семейството, приятели, по женски... Моя любима дестинация е Испания. Харесвам климата, кухнята и темперамента на хората. Може би ще живея там някой ден!

В нашето семейство почитаме всички традиции, които са свързани с празниците. Обичаме да се събираме, а за рождените ни дни се изненадваме с торта и балони в 00.00 часа.

Много неща планирам, но също обичам понякога и да импровизирам, изненадвам самата себе си с интересни за мен нови предизвикателства. Това връща блясъка в очите ми и ме вдъхновява!

Иглика Петкова в интервю за ''Великолепната Жена''

През последните години се поставя акцент на развиването на Личен Имидж и Бранд – съгласни ли сте с това? Как бихте се описали с 3 думи? Кой е успешният Делови вид за жените?

Да, смятам че личният имидж и бранд са важни и от значение. Ние сме визитната картичка на живота си. Да умеем да се представяме в най-добрата си светлина е конкурентно предимство във всяка една сфера от живота ни.

Бих се описала като отговорна, лоялна, проницателна.

Успешния делови вид за жената е различен за всяка дама, и е пряко свързан с нейните нужди и естество на бизнеса, с който се занимава. Една умна жена не пренебрегва какво послание дава в бизнеса си чрез своята визия.

Иглика Петкова в интервю за ''Великолепната Жена''

Важно ли е да подбираме обкръжението си? Имате ли много приятели? Споделете имена на хора, които Ви вдъхновяват? Трябва ли е да поставяме граници в общуването си с хората?

Да, за мен е важно да подбирам своето обкръжение. Имам приятели и хора, с които ми е интересно да се срещам. Чувствам се заредена след такива срещи.

Хора, които ме вдъхновяват са - Моника Белучи, Киану Рийвс, Анджелина Джоли, Елиф Шафак.

Аз не поставям граници в общуването си с хората, смятам че от всеки човек има какво да науча. Всеки един човек е цяла Вселена!

Йордана Димитрова и Иглика Петкова, Клуб "Великолепната Жена"

Снимки: Личен архив

ИНТЕРВЮ