ПОСТИЖЕНИЯ

Анелия Костадинова организира конференция по киберсигурност - InfoSec SEE 2024

На 17-18 април 2024 година в престижният реновиран комплекс „Hyatt Regency Pravets Golf & SPA Resort“ в близост до София, се проведе най-желаното и очаквано събитие на Общността за киберсигурност в Югоизточна Европа - конференцията InfoSec SEE. Традиционно конференцията се провежда с подкрепата на Министерството на електронното управление, а официалното откриване беше направено от представител на посолството на САЩ в Република България.

През последните 15 години конференцията InfoSec SEE заслужено се изкачи на водеща позиция сред събитията с фокус върху киберсигурността и информационните технологии. С всяко следващо издание организаторите от COMPUTER 2000 България налагат все по-висок стандарт в провеждането на емблематичното събитие, което традиционно дава на гостите си досег с най-горещите теми, стратегии, решения и иновации в света на киберзащитата.

Обединяващата тема на тазгодишното издание бе „Cybersecurity in Action”. Организаторите отново се бяха погрижили да представят разнообразна и богата програма, даваща възможност на гостите да извлекат максимална полза от двудневното събитие. Наред с типичните за всеки форум лекции и презентации, гостите имаха пряк досег с гостуващите лектори и по време на интригуващи дискусии, нетуъркинг сесии, технически уъркшопове, представяне на реални работни казуси и решения, както и демонстрации на живо.
Събитието се проведе с богата двудневна програма, която обхваща най-новите тенденции, предизвикателства и иновации в киберсигурността с вълнуваща гама от лектори и авангардни теми с над 40 семинара, демонстрации, ключови бележки, кръгли маси и за първи път в България симулационната игра за вземане на решения “Cyber ​​Fortress”, събрала 280 участници на място и повече от 400 онлайн! Мисията на събитието: да обединим, да носим знания, да отбележим успешните бизнес резултати с нашите партньори, беше изпълнена!

За първи път в България по време на InfoSec SEE беше включена и вълнуващата игра за симулация и вземане на решения „Cyber Fortress”, която позволява обучение по киберсигурност чрез геймификация, базирана на съзнателно използване на игрови механизми за активиране, мотивиране и ангажиране на избрани участници.

Новост в програмата за 2024 годиа бяха дискусиите под формата на „кръгли маси“, които обединяват за разговор доставчиците на решения и услуги по киберсигурност и техните партньори и клиенти.
Като част от богата програма домакините зарадваха гостите си и с редица развлекателни активности, като безплатен тест драйв на някои от най-новите модели на AUDI и възможност да се насладят на игра на голф, както и на спа-съоръженията с минерална вода, предлагани от самия комплекс “Hayatt Regency Pravets Golf & SPA Resort”.

Конференцията завърши с Гала вечеря в балната зала на комплекса с ярка развлекателна програма. Акцент на вечерта ще бе връчването на годишните награди на COMPUTER 2000 Bulgaria за постижения в киберзащитата, в избрани категории.
Успехи