ИНТЕРВЮТА
Интервю с ВЕЛИКОЛЕПНАТА Илияна Гецова

Интервю с ВЕЛИКОЛЕПНАТА Илияна Гецова

ВИЗИТКА:
Илияна Гецова, заслужила прозвището иноватор, заради подхода и развитието си в сферата на естетиката. Завършва Софийски университет “Св. Климент Охридски”, специалност Връзки с обществеността, с години практика в сферата на ПР-а, но всъщност страстта и силата и е в търговията.

Майка на две прекрасни деца - момче на 10г и момиче на 2г. Обича пътешествията, виното и Париж!

В момента Илияна развива нов бизнес заедно със своя съпруг – представителство на арменски бранд за бижута Mi Amor и Ti Amo.
Благодаря за поканата да бъда гост на лайфстайл списание "Великолепната Жена"! Изключително приятна е възможността да “споделиш себе си” пред вдъхновяваща аудитория от успешни хора и Великолепни Жени! В синхрон с енергията на новата година, бих искала да пожелая на всички Великолепни Дами: „Нека е блестяща и скъпоценна, като диамант”.

Моята първа среща с бизнеса за диаманти беше преди 8 години, когато за пръв път видях и си купих пръстен със скъпоценния камък танзанит. Този камък, от онзи миг както и до днес, блести дълбоко в сърцето ми. Още тогава усетих и знаех, че връзката ми с бижутата и камъните е силна, дълбока и скъпоценна. И тази връзка не е просто един пръстен, а много повече. Осем години по-късно се запознах с, нашите вече приятели, Артур и Елена, младо семейство, които са трето поколение собственици на бижутерския бранд MI AMOR и TI AMO в Армения. Те са извор, от който черпя вдъхновение и ноухау.
Илияна Гецова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Каква е истинската красота на жените? Според Вас доколко е важен външния вид в живота на една жена? Споделете какъв е Вашият личен стил, имате ли си любими аксесоари, цветове, принтове? Какви са Вашите ритуали за красота?
Жената е като цвете, чиято красота изпъква, когато цъфти. Тайната на нейният разцвет се крие в спомените за комплиментите, които е получавала, и мястото, където се е чувствала най-възхитена.
За да вдъхнови жените винаги да се чувстват красиви, моят бранд за бижута MI AMOR/TI AMO избира едно от най-романтичните места в света, крайбрежието на Амалфи, като вдъхновение за колекция AMALFI.

Амалфи е италиански крайбрежен регион където във въздуха витае романтика, чувственост и любов. Морето целува скалите, докато сред тях цъфтят цветя бугенвилия, излъчващи красота с живите си цветове. Именно шарката на цветето бугенвилия е отличителният символ на колекцията AMALFI. Благодарение на прилагането на хибридна керамична смес, всяко бижу се трансформира в танцуващо цвете, носещо послание: "КРАСОТА, КОЯТО НИКОГА не УВЯХВА".

Моят личен стил е casual. Харесвам синия, белия и черния цвят във всичките им гами. Обичам нестандартни и интересни аксесоари и принтове. Именно индивидуалността прави жената уникална и красива.

Първият ми бизнес е и моят начин да поддържам своята кожа на лицето красива и здрава чрез ежемесечни мезотерапии, а всяка година освежавам цялостното й състояние с естетични процецури с филъри и ботокс. Вярвам, че колкото по-рано една жена започне да се грижи за кожата си, то тя ще ѝ се отблагодари след години.
Илияна Гецова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Казват, че човек се учи докато е жив, съгласна ли сте? Какво е Вашето осъзнаване през последната година? Коя е любимата Ви книга? Баланс в живота - мисията възможна или не? Бизнес по женски – смятате ли, че има такъв начин?
Не спирам да развивам себе си с книги, методи като семейни констелации и други практики за душата и съзнанието. Всеки ден за мен е скъпоценен дар. Обичам да се обграждам с хора, с които обменяме опитност и знания и от които мога да се вдъхновя. Вселената е сътворена на принципа “Баланс - давам и получавам”.

Моето осъзнаване за последната година е ясно да поставям и отстоявам своите граници. Това, разбира се е процес и съзнателно изграждане на личността. Мислех си, че имам и поставям такива, но уви! Опитността ме научи, че чрез границите, които човек наистина поставя, балансира живота си! Всеки човек има право да чувства всичко, и да бъде добър и да обича, но и здравословно да се гневи и да не харесва или обича неща, които не се вписват в неговото поле на вибрация.

Последно четиво е книгата „Неопитомена”. Все още ѝ се наслаждавам!
Илияна Гецова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Важно ли е първото впечатление, което оставяме, когато се запознаваме с нови хора? Етикет, протокол и добри обноски – къде е мястото им живота ни? Познаването на етикета на маса, винения, светски, бизнес, международен етикет – необходимост или помпозност?
Първото впечатление е много важно, макар да трае няколко стотни от секундата. Ще Ви изненадам ли ако кажа, че първият контакт винаги е очи в очи. Неслучайно е знанието "Очите са душата на човек". Оттам и онова усещане, харесвате ли човека отсреща или не. Външният вид е важен, усмивката е важна, силата на ръкостискане е важна, но това, което ще прочетете в очите на човека, никога няма да Ви излъже.
Илияна Гецова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Говоренето пред публика – изпитание или удоволствие? Комуникативна личност ли сте, важно ли е да умеем да водим Светски разговори? Според Вас кои са основните бариери в комуникацията между хората и как могат да бъдат преодолени? Как тълкувате израза - Култура на словото?
Да се дипломирам в Софийския университет, специалност „Връзки с обществеността” всъщност никак не е случайно. През годините се убедих, особено в търговията, че правилно подбраната дума е ключа към сърцето на нашия клиент. И ако отново се върнем на подсъзнателните усещания, дори със скромни познания за езика на тялото, смятам, че всеки партньор може да бъде спечелен с малко повече слушане и с повече интерес към него самия, нуждите или творението му.

Уверено мога да говоря на всякакви теми и да разтопя всеки лед!
Илияна Гецова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Каква роля играе темата за Естетиката на движенията в излъчването на една жена? Може ли според Вас една жена да направи първо впечатление с походката и осанката си или това не е от значение? Как поддържате тялото си, спортувате ли?
Ще си позволя цитат от неизвестен автор:
Направи от тялото си такъв храм, от който душата ти да не иска да си тръгне.
Спортът е неизменна част от живота ми - поне 3 пъти в седмицата съм в залата. Моят спорт е кросфит - беше като любов от пръв поглед, която носи енергичност, издържливост, добър тонус на кожата и цялото тяло.

Ключът към излъчването, което пленява, е физически здравото тяло в добра форма, което крещи:
"В теб има страст за Живот!"

Само тогава твоята енергия е като антена, към която всеки би искал да се включи.
Илияна Гецова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Обичате ли себе си, как изразявате тази любов? Имате ли си хоби, увлечение – разкажете ни? Коя е любимата Ви дестинация? Имате ли си семейни традиции? Вие сте човек, който е свикнал всичко да планира или сте по скоро по импровизациите?
Обичам себе си, най-много! И смятам, че само така човек е способен да обича и друго същество. Когато цениш себе си ще можеш да цениш и другия, когато уважаваш своите граници, ще можеш и чуждите. Всичко започва от теб.

Здравословно е човек да бъде егоист!
Илияна Гецова в интервю за списание "Великолепната Жена"
През последните години се поставя акцент на развиването на Личен Имидж и Бранд – съгласни ли сте с това? Как бихте се описали с 3 думи? Кой е успешният Делови вид за жените?
Определено моето призвание е да изграждам себе си като бранд. И със своите бизнес начинания го доказах. Обичам да създавам не просто тенденции, а стандарти!

За съжаление нашата народопсихология е ограничаваща, и поради редица събития обществото възприема жената само като майка и домакиня. Но се радвам, че в последните години това избледнява и виждам все повече жени да обръщат внимание на себе си.

Моите 3 думи, с които бих се описала са Силна, Можеща и Обичаща!
Илияна Гецова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Важно ли е да подбираме обкръжението си? Имате ли много приятели? Споделете имена на хора, които Ви вдъхновяват? Трябва ли да поставяме граници в общуването си с хората?
Вярвам, че вървим натам да бъдем истински, автентични и открити личности. Възхищавам се на хора, които знаят своята цел и я следват. Малко са, но достатъчно да те стоплят!

Приятелите изброявам на двете си ръце. Хора, с които не просто празнуваме рождени дни, а такива, които са тук за подкрепа, споделеност, обмен и развитие, такива, с които животът ви събира на един път. Имам и много близки познати и много далечни познати, които са дадени за опитност.

Както казах и по-горе - границите са важни за мен. Дипломацията и възпитанието винаги вървят ръка за ръка с успешния бизнес партньор.

Ще завърша с любим цитат:
Красивата жена си е красива жена, но красивата жена с мозък е абсолютно смъртоносна комбинация.
- Prabal Gurung
Илияна Гецова в интервю за списание "Великолепната Жена"
Снимки: Костадин Кръстев - Коко
ИНТЕРВЮ