ТЕНДЕНЦИИ
Султанит - скъпоценният камък, от който се създават бижута за необикновени жени!

Султанит - скъпоценният камък, от който се създават бижута за необикновени жени!

Весела Шопова, от бижутерска работилница и магазин Фортуна ще ни запознае с нещо магично, различно, нежно и много кралско - камъкът Султанит.

Всяка жена желае да притежава онова магично чувство на „различност“, което привлича погледите и я превръща в Кралицата на вечерта. Неслучайно, от бижутерия "Фортуна", подбират толкова специално материалите, чиито блясък украсяват, предлаганите от тях бижута.
Султанитът е рядък скъпоценен камък, известен със способността си да променя цвета си в зависимост от светлината, на която е изложен.

Необичайният и рядко срещан камък султанит е своеобразна метаморфоза на корунда в резултат от взаимодействието му с водата. Това е камък – хамелеон, зелената, ювелирна разновидност на минерала диаспор. Името му овековечава някогашното величие на османските владетели и ограничените му залежи, скътани в планините на Анатолия /Турция/.

Може да се появи в различни нюанси на зелено, жълто, оранжево, розово и лилаво, което го прави невероятно универсален и зашеметяващ избор за бижута. Освен красив външен вид, султанитът е свързан и с редица положителни символически значения. Смята се, че носи късмет, богатство и щастие, а също така се казва, че насърчава творчеството и духовността.

Може да погледнете как изглежда на пръстен, като бижу е наистина много внущаващо за носене и за гледане.

Интересни факти за камъка Султанит

  • Камъкът е класифициран от френския кристалограф Rene Jaust Hauy през 1801година
  • Султанитът е изключително рядък и удивително чист по отношение на включения камък
  • Като рядък и ценен камък много добре се съчетава с обкови от жълто и бяло злато, бижутата могат да включват и допълнения от брилянти, които още повече подчертават уникалността му
  • Султанитът е бил любим камък на много кралски особи и благородници
  • Прекрасен, ярък и неповторим, екзотичен и многолик, султанитът е източник на неизчерпаемо вдъхновение и още едно напомняне за величието на природата
  • Султанитът се счита за камък на късмета, богатството и щастието
  • Камъкът се намира в ограничени количества само на няколко места в света, включително Турция, Иран и Русия
Ако търсите уникален и красив скъпоценен камък, който да добавите към вашата колекция от бижута, султанитът е чудесен вариант. С редкия си цвят и символично значение, султанитът със сигурност ще се превърне в ценен артикул за години напред.

От бижутерия Фортуна ще се радваме бижу със Султанит да стане част от Вашите любими допълнения към неповторимия Ви външен вид.

Заповядайте на място при нас, за да се насладите на блясъка на тази рядкост на живо.

За всяка Великолепна дама има специална ОТСТЪПКА от 20%

За повече информация и модели:
Посетете магазините на "Fortuna Jewellery"
гр. София, бул. Витоша 59
гр. Пловдив, пл. Княз Александър 1, 42

или разгледайте в сайта:
www.fortuna-jewellery.bg
Снимки: Fortuna Jewellery
БИЖУТА