ПЪТЕШЕСТВИЯ
Великолепна Ски ваканция в Обертауерн, Австрия!

Великолепна Ски ваканция в Обертауерн, Австрия!


Около Коледа в Обертауерн е малко по-тихо по пистите на този ски район и затова избираме да караме ски тогава. Живеем на около 3 часа с кола от този ски курорт и за кратка ски ваканция е предпочитана дестинация от нас. Всеки път е уютно, релаксиращо и вълнуващо. Обертауерн е ски курорт за всеки. А пистите са вълшебни!Ски курортът Обертауерн, район Залцбург е заобиколен от впечатляваща планинска панорама. Tauernrunde, както и пистите за free ride(свободно каране), очакват както страстни скиори, така и сноубордисти. За децата има лесни писти, както и Bibo Bear Family Skipark. В Snowpark “The Spot” както професионалисти, така и начинаещи могат да се насладят. Избираме този курорт и защото ски карането започва директно от хотела.Ски зоната Обертауерн има дългогодишна традиция. Още в началото на 20 век първите ски туристи откриват за себе си великолепните условия там. След Първата световна война гостите на този курорт е трябвало да правят дълъг и труден преход, ако искат да карат ски в Обертауерн.

Интересна част от историята е заснемането на филма "Help" от 1965 година. За този филм Бийтълс си проправят път надолу през магическия фон на склоновете. Те заснемат зимни и ски сцени в Обертауерн, като някои от местните са дубльори, тъй като Бийтълс са можели да правят много неща, но карането на ски определено не им е била силна страна. Причината за избора на Обертауерн е била очевидна – гарантиран сняг и дори повече сняг в сравнение с други ски курорти във време, когато тези други курорти вече е трябвало да преминат към ски на трева за доста време.Бийтълс очевидно харесват Обертауерн. Те дори изнасят таен частен концерт в един от хотелите в курорта, и с това дават нов бум на ските. Изведнъж целият свят иска да кара ски в Обертауерн. И до днес в курорта има много англичани, семейства и детски училищни лагери от Великобритания.Обертауерн е заобиколен от ски писти, както от южната, така и от северната страна. Известен е под името ''снежната купа'' от самото начало. Снежна купа, където хората са заобиколени от сняг и ски писти, но се чувстват сигурни и като у дома си.

Друга причина да избираме този курорт е бързият и незабавен достъп до пистите, което е голямо предимство на Обертауерн. Може да избираме от широка и разнообразна гама от хотели, които отговорят на всички индивидуални изисквания. Всичко е разположено точно около Обертауерн и никога не сте далеч от хотела си. Това дава възможност да карате ски сутринта, а в късния следобед може, за малко разнообразие, да се насладите на ски бягане или да се върнете обратно в хотела, за да се насладите на спа и релакс. Навсякъде, където искаме да отидем, е основно на пешеходно разстояние. Няма по-добро място за семейна почивка.
Ски ваканцията в Обертауерн е незабравима защото:

  • има над 100 километра писти и невероятна гледка към планината.
  • има сняг от края на ноември до началото на май, склонове между 1,630 и 2,313 m над морското равнище
  • общо 26 ски лифта
  • Tauern Tour: може да се карат ски по веригата Obertauern, без да се налага да се свалят ските
  • Snowpark The Spot Obertauern с общо 40 компонента
  • Freestyle-Freeride - маршрути и нощно каране на ски: всеки понеделник и четвъртък
  • За семейства с деца: Bibo Bär Family Skipark, Ghost train in Wonderland Park
  • Училища за ски и сноуборд, както и магазини за екипировка под наем
  • Рустикални ски хижи, места за храна и апре-ски
  • Безплатен автобус за гости със ски карти

Зимата в Обертауерн е великолепна!


Автор: Дани Сандберг
Снимки: Личен архив

Австрия