ДНЕВНИК
Йордана Димитрова с очила KWIAT

Слънчевите очила като моден аксесоар и как да изберем подходящия модел?

Модната революция на очилата

От големите кръгли рамки от 20-те години до очилата с котешко око от 50-те години и огромните рамки от 70-те години на миналия век, очилата се превръщат в аксесоар, толкова важен, колкото една дамска чанта или стилен чифт обувки.

Днес очилата заемат твърдо място в света на модата! Как да изберете подходящите::

  • Цвят на очилата
Изберете цвета, който подхожда на лицето Ви, на цвета на очите и косата Ви, както и на стила Ви на обличане. Помислете дали ще са в ролята на базов аксесоар или ще са акцент. Ценителките на елегантния стил и на класическите решения обикновено избират черни, сиви или кафяви рамки. Тези, които обичат да привличат вниманието или да подчертават оригиналността си, могат на свой ред да изберат рамки в интересни, ярки цветове.

  • Форма на рамката
Добре подбраните очила ни помагат за запазим правилните пропорции на лицето и дори да подчертаем най-големите си предимства. Зле подбраните рамки подчертават различни дефекти и нарушават пропорциите на лицето. Без съмнение, най-голям късмет имат хората с овална форма на лицето, която на практика подхожда на всеки тип рамка. Жените с правоъгълно лице е добре да избират очила с овални, широки и правоъгълни рамки. На лицата с квадратна форма най-добре подхождат кръглите или овалните очила, а така също и, за изненада на много хора, правоъгълните.

  • Очилата и излъчването
Вземете под внимание актуалните тенденции. Най-добре е да имате няколко чифта очила, така ще можете бързо и лесно да съчетаете очилата с облеклото. Формата на очилата помага да се придаде на лицето съответният израз – по-мек или по-остър. Ако искате да изглеждате нежно и ефирно изберете по-деликатни като форма и големина очила. Ако слагате очила за работа, не трябва да забравяте, че екстравагантните модели са добър избор за свободните професии, а в останалите случаи е най-добре да заложите на класически рамки.
За моята средиземноморска ваканция с Круиз избрах слънчевите очила на KWIAT, харесвам шика и елегантността, които добавят на всяка една моя визия. Усещането е за непреходен стил, но без да се накърнява целостта на банковата ни сметка.

Споделям Ви кадри от Малта, Сицилия, Миконос и Санторини:
Йордана Димитрова с очила KWIAT
Минутка за хумор:
Слънчевите очила позволяват да зяпате хората без да ви хванат, нещо като Фейсбук, но за в реалния живот...
Великолепната Жена знае, че мечтите нямат възраст и умее да гледа на Света през розови очила!

Йордана Димитрова
Експерт Личен имидж и бранд
P.S. - В нашата емблематична Програма "Код ВЕЛИКОЛЕПНА" имаме Мастър клас на тази тема: "АКСЕСОАРИ В ГАРДЕРОБА - избор на аксесоари и как да ги съчетаваме спрямо тоалета ни?"

Проверете кога са следващите дати:
АКАДЕМИЯ ВЕЛИКОЛЕПНАТА ЖЕНА
БЛОГ