ДНЕВНИК

Възможно ли е да се освободим от негативните мисли?


Минават ли Ви през главата негативни мисли? Колко често? Случвало ли Ви се е да ги изричате на глас, дори на шега? Повечето от нас имат негативни мисли. Истината е, че ги имаме дори по-често, отколкото бихме искали да си признаем. И аз имам!

Отрицателното мислене може да навреди не само на нашето самочувствие, но може да стартира един цял цикъл от мисли и поведение, които да окажат негативно влияние върху собственото ни възприемане на събитията в живота ни. Затова:

Позволете на негативните мисли да идват и да си отиват. Не им предлагайте чай!

Йордана Димитрова, Специалист по Етикет, Елегантност и Емоционална интелигентност

Може би Ви е възложен специален проект на работа. Вие сте уверени, че ще се справите чудесно, но след приключването му забелязвате една малка грешка. Започвате да критикувате начина, по който сте се справили с проекта, въпреки че грешката не е била значителна. Докато шефът Ви казва каква страхотна работа сте свършили, Вие започвате да намирате извинения за това. И резултатът е, че Вашият негативизъм минимизира успеха на целия проект като цяло и преувеличава една малка част от него. Припознахте ли се? 

Какви стъпки можете да предприемете, за да избегнете този модел на поведение?

Направете крачка назад и погледнете обективно на проекта. Не само че го завършихте в срок и по ефективен начин, но и ще се превърне в шаблон за бъдещи проекти. Забравете за грешката - помислете за това, което сте постигнали!


Великден наближава и е време да започнете пролетното почистване на къщата. Оглеждате се и решавате, че е твърде много и не можете да го направите, защото се притеснявате. Спрете се! Поемете дълбоко въздух и помислете за разделяне на задачите. Потърсете помощта на Вашето семейство, за да Ви помогне, като възложите на всеки конкретна работа. След като започнете процеса на организиране и приоритизиране, ще се почувствате по-мотивирани и съвсем скоро резултатът ще е налице!


Започнахте диета преди празниците. И ето,че днес изпитвате голямо желание да си хапнете един конкретен любим десерт. Бързо решавате, че диетата Ви е приключила и не си струваше усилията. Монавайки покрай огледалото си казвате: „Аз съм си дебела и нищо не мога да направя за това!“

Грешно!

Така, Вие настройвате себе си за провал. Като мислите негативно за начина, по който изглеждате, Вие не решава непосредствения проблем. Вместо това признайте, че сте си изневерили и обещайте, че ще положите повече усилия следващия път. Позволете на положителните мисли да Ви водят!


Вероятно най-интензивните негативни мисловни процеси се преживяват от тийнейджърите. Още помня колко объркващ и стресиращ беше този момент за мен като ученичка. Сега моят син навлиза в този период – всичко му изглежда черно или бяло, среща се с несправедливости в живота и реагира бурно, вечно е недоволен от нещо... Познато, нали? И точно тук с моят съпруг виждаме нашата активна родителска намеса – да му помогнем да премине през този период преди негативните мисли да се превърнат в семена, които да покълнат и обсебят живота му.

Чрез семейството, приятелите или квалифицираните професионалисти - негативните мисли могат бързо да се превърнат в положително подкрепление. Всеки ден имаме избор дали да оставим или прочистим негативността от нашия мисловен процес!

Всяка наша мисъл оформя бъдещето ни!
Луиз Хей

А ето и една моя техника за справяне с негативните мисли – разсейвам се с нещо смешно:

Минутка за хумор:
Когато си купуват кола, мъжете непременно питат колко харчи. А когато се женят – не питат! После някой друг им е виновен!

Великолепната Жена знае, че ако не контролира мислите си, те започват да контролират нас!

Йордана Димитрова
Експерт Личен Имидж и Бранд
Специалист по Етикет, Елегантност и Емоционална Интелигентност

P.S. - Ако сте готови стъпка по-стъпка да допуснете Великолепието в живота си - Програмата "Код ВЕЛИКОЛЕПНА" е за Вас!

Проверете кога са следващите дати:
АКАДЕМИЯ ВЕЛИКОЛЕПНАТА ЖЕНА

БЛОГ