ДНЕВНИК
Йордана Димитрова, Специалист по Етикет, Елегантност и Емоционална интелигентност

Защо е добре да разбиете целите си на по-малки стъпки?


На 20 юли 1969 г. за първи път човек стъпва на Луната - Нийл Армстронг, командир на кораба „Аполо 11“. Най-често цитирани думи на Нийл Армстронг са изречени от него точно в момента, в който стъпва на Луната:
„Една малка човешка стъпка – един огромен скок за човечеството!“

Г-н Армстронг не се е събудил един ден с идеята: „Е, мисля, следващата седмица да се разходя по Луната“. Отнело му е години на образование, практика, знания, отдаденост и фокус, преди дори да успее да се качи на космически кораб, камо ли да си помисли да се разхожда на Луната.

Обичате ли да си поставяте цели. Аз Да! Това ми действа като Мотивационно хапче - очите ми заблестяват от идеята за това какъв ще е животът ми след постигането на целта!

„Ако животът Ви е скучен и не ставате всяка сутрин с горещо желание да правите нещо - значи нямате достатъчно цели.“
Лу Холц

Йордана Димитрова, Специалист по Етикет, Елегантност и Емоционална интелигентност


Въпросът е, че понякога на всички ни е трудно да останем фокусирани върху дадена цел.
Реалистичните очаквания и положителното отношение, съчетани с малки стъпки за действие, могат да направят целите Ви много по-постижими. Как? Първа стъпка - да знаете и разберете целта си. Започнете с една конкретна цел, запишете си я на лепящи листчета и я сложете някъде където ще я виждате всеки ден – например на огледалото, на началния екран на телефона, на компютъра, на бюрото, на хладилника... Не е нужно да е нещо голямо - започнете с нещо просто. Това е първата Ви стъпка към фокусиране върху Вашата цел – да свикнете с нея и да я приемете. След това като Втора стъпка я разбийте на малки стъпки.

Например: Да приемем, че искате да започнете програма за диета и спорт. Вашата цел е да свалите 5 кг и да можете да бягате по 2 км на ден. Август е -посочвате целева дата Февруари. Запишете го: -5 кг и по 2 км на ден през Февруари. Съсредоточете се първата седмица върху тези думи. След това разбийте целите си на по-малки стъпки. Започнете да следвате определен хранителен план, както и да бягате по 10 минути на ден. Ако през първата седмица започнете да виждате резултати – увереността Ви ще се засили и ще станете по-мотивирани да продължите.

Можете да си водите дневник. Всеки ден отбелязвайте напредъка в постиженията на Вашата диета и упражнения. Дори и да сте консумирали нещо, което не трябва, моля не се притеснявайте за това. Вие не сте перфектни, и нямате нужда от такъв натиск. Просто продължавайте. От време на време допускайте изключения, без да се измъчвате за това.

„Поставянето на цели е първата стъпка в превръщането на невидимото във видимо!“
Тони Робинс

Трета стъпка - и накрая, никога не се отказвайте! Вие сте стигнали вече толкова далеч, увереността Ви расте и сте толкова близо до целта си – останете фокусирани. Награждавайте се от време на време. Заслужавате го! Не мислете за крайния резултат, насладете се на пътуването. Щом Нийл Армстронг се е разходил по луната, значе и Вие можете да постигнете всичко, което сте си поставили за цел.

Минутка за хумор:
Младоженец пред олтара:
- Когато чуеш фразата "Докато смъртта Ви раздели!", разбираш, че си си поставил цел в живота!

Великолепната Жена знае, че никога не е твърде късно да бъде това, което би искала да бъде!

Йордана Димитрова
Експерт Личен Имидж и Бранд
Специалист по Етикет, Елегантност и Емоционална Интелигентност

P.S. - Ако сте готови стъпка по-стъпка да допуснете Великолепието в живота си - Програмата "Код ВЕЛИКОЛЕПНА" е за Вас!

Проверете кога са следващите дати:
АКАДЕМИЯ ВЕЛИКОЛЕПНАТА ЖЕНА


БЛОГ