ПЪТЕШЕСТВИЯ

Доминикана – палми и безкрайни Карибски плажове!


Доминикана е много повече от палми, екзотични плажове, море и океан. Това е държава с вековна и много интересна история. Нация с култура, традиции и обичаи, които датират няколко века назад във времето. Доминикана е цветове, усмивки, танци, слънце, пури и ром.

Доминикана е най-посещаваната държава на Карибите!


Много са фактите, с които Доминикана може да бъде определена за невероятна държава. Ето и няколко от тези факти:
  • Доминикана е държавата на меренгето и е открита от Христофор Колумб.
  • Знаехте ли, че камъкът Ларимар може да се открие само в тази държава?
  • На това прекрасно място се произвежда едно от най- висококачественото какао в света
  • Първите построени болница, катедрала и университет се намират именно в Доминикана.
  • Малцина може би знаят, че знамето на Доминикана е единственото, на което е изобразена Библията.
  • Най- високият връх на Карибите - Дуарте е с височина 3028м.


Както обичам да казвам - само едно нещо липсва на тази държава, и това е сняг.
В Доминикана има 9 екологични зони - тук са не само най-сухата, най-горещата и най-студената точка на Карибите, но и най-голямото соленоводно езеро Енрикийо - дом на крокодили,игуани и фламингота.Доминикана е държава с уникални тропически пейзажи, както и с богата флора и фауна.Местата, които си струват да се посетят е девствения остров Саона, намиращ се на Карибско море в Източен национален парк Санто Доминго, Skape Park за възрастни и деца, с много интересни съоръжения. Както и полуостров Самана, с наблюдение на гърбати китове и селището Алтос де Чавон. Можете да отидете на 27-те водопада, намиращи се на север до Пуерто Плата.


Ако сте любители на природата то планинската част на градовете Харабакоа, Констанса, Ла Вега и Манабао са вашите места. За любителите на сърф и кайт сърфинга, препоръчвам северната част на полуостров Самана-Каберете, плажовете на Ла Бонита и Пунта Попи в Лас Теренас. Ако се намирате в зоната на Пунта Кана посетете плажа Макао.Ако харесвате шнорхелинг или искате да разгледате подводния свят, то непременно посетете остров Каталина. В която и част да се намирате, няма да скучаете - не забравяйте, че сте на Карибите, а тук забавления са гарантирани! При избор на ризорт тип All Inclusive, ще се насладите на много програми през деня и вечерта.

Поля Петкова.

Дами, ако имате въпроси и/или нужда от помощ при организиране на Вашето пътуване в Доминикана, разчитайте на мен - казвам се Поля Петкова, втора зима живeя в Доминикана и имам агенция за пътувания АMAKAS BOUTIQUE TRAVEL AGENCY

Автор: Поля Петкова
Снимки: Личен архив

Кариби Доминикана