ПЪТЕШЕСТВИЯ
Кения - дивата красота в съвременния свят!

Кения - дивата красота в съвременния свят!


Кения е една от най-красивите и миролюбиви държави в Африка. Това е страна с много екзотични животни и уникална екваториална растителност. Тя е едно от малките кътчета на нашата планета, където част от саваната е все още недокосната от хората. Цялата страна е като един голям резерват, който си заслужава да бъде разгледан.Имах възможността да посетя тази невероятна страна, да видя един по-различен свят от нашият съвременен. Защо по-различен? Защото в Кения живеят много по-различно от нас. Тази страна е изключителна бедна, времето все едно за тях е спряло и имаш чувството, че се намираш в дивият свят, а в същото време хората са изключително мили и дружелюбни.

Пренасяш се в друга вселена - дива и красива!


Именно затова Кения е прекрасно място за почивка и вдъхновение. Климатът там е 24-27 градуса. Природата е разнообразна. Имат гигантски планини, плажни ивици, пустиня и хълмисти пасища.

Индийския океан ме изненада и останах много очарована от красотата му. Всекидневните приливи и отливи бяха абсолютно непредсказуеми. Океанът беше топъл, а плуването беше истинско удоволствие. Бях придружена от скатове и малки Акули. Плажната ивица е невероятно широка, и е с най-белия пясък, който някога съм виждала. Усещането е все едно стъпваш по ситна сол.

Небето през деня е синьо, а нощем звездите те карат да мечтаеш!
Иглика Петкова на пътешествие в Кения


Освен на прекрасна природа и климат, в Кения можете да се насладите и на прекрасно обслужване с много вкусна, традиционна храна. Приготвят нестандартната си, местна кухня с ежедневия улов от океана.

За мен преживяването Кения беше различно. Това място ми донесе много хармония! Ще го нося в сърцето си.

Африка е просто омагьосваща!

Иглика Петкова на пътешествие в Кения

Автор: Иглика Петкова
Снимки: Личен архив

Африка Кения