ДНЕВНИК
Йордана Димитрова, Специалист по Етикет, Елегантност и Емоционална интелигентност

Позитивното мислене – как може да подобри живoта Ви?


Срещали ли сте се някога с някой, който да е толкова позитивен за живота, че да Ви се прииска и Вие да се чувствате така? Да, можете! Позитивното мислене наистина е мощен инструмент! Нашите умове контролират всички наши мисловни процеси и могат да бъдат катализатор както за щастливо и положително съществуване, така и за живот изпълнен с обреченост и мрачни краски.

ПРИТЧА
Веднъж, по време на обучение, старият Учител казал на един от своите ученици:
– Разгледай добре тази стая и се опитай да забележиш всичко в нея, което има кафяв цвят.
Огледал се младежът – в стаята имало много кафяви предмети: дървените рамки на картините, диванът, корнизите на пердетата, чиновете.
– А сега, затвори очи и си спомни всички предмети със …син цвят, - помолил учителят.
Ученикът се разтревожил:
– Но аз не забелязах такива!
– Отвори очи – наредил Учителят – и погледни колко много сини вещи има около теб.
Самата истина било: имало синя ваза, снимки в сини рамки, син бил килимът, синя била ризата на самия учител.
– Това е капан! Казахте ми да търся кафяви, а не сини предмети! – възнегодувал ученикът.
Учителят тихо въздъхнал, а после се усмихнал:
– Точно това исках да ти покажа. Ти търси и намери само кафявия цвят. Така се случва и в живота – ако търсиш и намираш само лошото, изпускаш хубавото!

Йордана Димитрова, Специалист по Етикет, Елегантност и Емоционална интелигентност

Минутка за хумор:
Позитивното мислене е, когато паднеш по стълбите да си кажеш:
- Я, колко бързо слязох!

Ето няколко начина да подобрите не само начина си на мислене, но и живота си:

  • Ако имате негативна мисъл – просто я сменете с положителна. Има една игра, на която играем с децата – да намерим 3 неща около нас, на които се радваме! И така вместо да мислим за неприятни неща, фокусираме вниманието си да мислим за приятни!
  • Обградете живота си с положителни хора! Ходете на събития, които Ви носят радост, удоволствие и/или имат специално значение за Вас. Създавайте си положителни спомени винаги, когато можете!
  • Има една поговорка: "Простите неща в живота ме правят щастлив!" Намерете всички тези прости удоволствия, колкото и малки или незначителни да са те – насладете им се!
  • Смехът е най-доброто лекарство, особено когато сте притеснени. Бъдете около хора, които Ви карат да се смеете – нали знаете, че смехът е заразен!
  • Обичайте се и се грижете за себе! Обичайте и другите, и най-вече бъдете мили с тях! Поздравете портиера сутрин или прегърнете някой, който се нуждае от това!
  • Помогнете на някой с по-малко късмет от вас. Отделете от времето си и станете доброволец в някоя кауза. Знаете ли, че когато давате, получавате обратно по десет!

Не забравяйте, че това, което правите, засяга другите. Ако сте негативно настроени, хората ще се плашат от Вас. А ако сте позитивни, ще бъдете заобиколени от хора, които искат да са във Вашата компания. Позитивното мислене води до положителни резултати!

„Променете мислите си и ще промените света!“
Норман Винсънт Пийл

Утре започнете деня си по положителен начин! Няма нищо по-лошо от това да станете в нацупено настроение. Така освен, че задавате грешен тон на всички предстоящи дневни събития, Вие влияете и на Вашето семейство. Отворете завесите и оставете слънцето да влезе вътре или добавете повече светлина в дома си, там където е необходимо. Знаете ли, че светлината има пряк ефект върху настроението на човек!

Промяната на начина, по който гледате на живота, може да промени целия ви живот! Опитайте се да не мислите за отрицателните аспекти в живота си, а се съсредоточете върху положителните благословии, които присъстват в него.

Живейте живота си тук и сега! Наслаждавайте му се, вместо да го оплаквате!

Изключете лошите новини и насочете мислите си към доброто. Може да е клише, но Дами, отделете време, за да помиришете някое цвете! Благодарете за всичко, което имате и бъдете щедри към тези, които нямат нищо. Погледнете усмивките по лицата на вашите деца. Нищо на света не може да повлияе негативно на чувствата, които предизвикват у Вас тези усмивки.

Великолепната Жена дава на всеки свой ден шанса да бъде най-добрият в живота и!

Йордана Димитрова
Експерт Личен Имидж и Бранд
Специалист по Етикет, Елегантност и Емоционална Интелигентност

P.S. - Ако искате да сте в компанията на положително настроени Дами - Програмата "Код ВЕЛИКОЛЕПНА" е за Вас!

Проверете кога са следващите дати:
АКАДЕМИЯ ВЕЛИКОЛЕПНАТА ЖЕНА

БЛОГ