ИНТЕРВЮТА
Николина Колева на корицата на бр.17 на седмичното Лайфстайл издание на "Великолепната Жена"!

Интервю с ВЕЛИКОЛЕПНАТА Николина Колева

ВИЗИТКА:
Николина Колева е е типичен представител на зодия Овен. Тя е огнен творец и горда майка на 2 - годишна прекрасна дъщеря Дарина. От 2007 година Николина е собственик на „Елфите“ - бутици за цветя и подаръци, прекрасно Студио за флорален дизайн“ и от скоро Шоу Руум „Елфите“ за декорации и украса за събития. Онлайн магазина elfite.net е едно прекрасно допълнение, задължително за съвременния бизнес.

Николина е родена в прекрасния град на липите, правите улици и поетите - Стара Загора. Завършва Математическата гимназия в града. Магистър е по икономика, но творец по душа.

Цветята са най-прелестното създание на природата и са нейната усмивка и страст. Правят живота и цветен и красив. Има голяма позитивност в тяхното излъчване и може би затова е и най-сигурното средство за засвидетелстване на любов, обич и уважение, смята Николина.

Каква е истинската красота на жените? Според Вас доколко е важен външния вид в живота на една жена? Споделете какъв е Вашият личен стил, имате ли си любими аксесоари, цветове, принтове? Какви са Вашите ритуали за красота?

Кое е красиво - това е въпросът? Хора разни, усет за красота различен. Със сигурност всеки в своето усещане за красота ще оцени преди всичко една жена като цялостна личност, с всичко, което излъчва - емоция, външен вид, отношение към себе си, хората и онова, което върши. Когато ми задават въпроси за женската красота винаги си спомням за думите на една прелестна дама и актриса Одри Хепбърн, която е казала, че “Красотата на жената не е в лицето, истинската красота на жената е отразена в душата и“. Тя е грижата, която дава с любов, страстта, която показва. Красотата на жената расте с отминаващите години.

Безспорно външният ми вид е важен, но това не е определящото в живота ми. Важното е да се чувствам добре, да ми е комфортно и удобно!

Аз съм толкова подвижна в ежедневните си дейности, че за мен e много важно да мога да тичам, да клякам, да нося и да не се чувствам неловко в дрехите си. Ето защо стилът ми е спортно - елегантен. Не подминавам модните тенденции. Обичам да ми е цветно, все пак работя с цветя. Харесвам светлите, а също така и цветните пастелни дрехи. Дрехата е настроение и удобство едновременно. Рядко посягам към черния цвят.

Нямам конкретни ритуали за красота, а и предпочитам да отделям това време за дъщеричката си. Естествено поддържам себе си и външния си вид, защото той е важен, преди всичко за мен самата.

Николина Колева в интервю за ''Великолепната Жена''

Казват, че човек се учи докато е жив, съгласна ли сте? Какво е Вашето осъзнаване през последната година? Коя е любимата Ви книга? Баланс в живота - мисията възможна или не? Бизнес по женски – смятате ли, че има такъв начин?

По повод това, че човек се учи докато е жив, в главата ми изплува една показателна притча - става дума за две жаби, едната живеела цял живот в малък кладенец, но срещнала друга, която живеела до океана. Жабата от кладенеца така и не повярвала, че нейният дом е по-малък от необятния океан и когато отишла и го видяла, сърцето и не издържало. Много хора мислят като жабата в кладенеца. Живеят в своя малък свят, смятат че всичко знаят и няма какво повече да научат. Отказват да си отворят очите за новото, различното, което ги заобикаля да разширят светогледа си и да осъзнаят какво действително им е нужно.

Знанието може да се сравни с необятния океан - само трябва да се гмурнем в това необятно пространство. Колкото повече трупаме знания, толкова повече се учим да приемаме спокойно бъдещето, да се справяме с трудностите и да се грижим за себе си по най-правилния начин.

Последната година за мен е осъзнаване за това да намирам достатъчно време за най-важния човек в живота ми, моята дъщеря.

Нямам любима книга, чета разнородна литература. Може би любимото ми четиво напоследък е биографията на Стив Джобс. Вдъхновява ме - той е перфекционист до крайност и в същото време, създател и творец с размах.

Балансът в живота е нещо възможно и задължително, ако искаш да си успешен и пълноценен в това, което вършиш. Балансът не е премахване на противоположностите. Нуждаем се както от слабост и сила, така и от любов и гняв, радост и тъга. След като разберем къде са нашите граници можем да постигнем истински баланс. Човек трябва да познава всички страни на живота, за да го живее правилно и пълноценно. Основна съставка за баланса при мен е умението да прощавам или да се ядосам, чак след като преброя до десет. Като всяка нормална жена имам и неуспешни опити.

Бизнесът не е женски или мъжки. Той е просто бизнес. Може би като жена успявам да работя с повече финес в определени ситуации и малко повече женска гъвкавост.

Николина Колева в интервю за ''Великолепната Жена''

Важно ли е първото впечатление, което оставяме когато се запознаваме с нови хора? Етикет, протокол и добри обноски – къде е мястото им живота ни? Познаването на етикета на маса, винения, светски, бизнес, международен етикет – необходимост или помпозност?

На пръв поглед няма нищо толкова просто като да направиш първо впечатление. Срещате някого и човекът с когото говорите, вече Ви е преценил за няколко секунди. Вие него също. Така че, преди и той и Вие да направите обективна оценка един за друг, вече сте с първото впечатление. Затова то е изключително важно. Понякога може да развали всичко и да “построи” много.

Дали са важни етикетът, протоколът и добрите обноски? Ако не бяха нямаше да има училища по добри обноски в развитите страни и обучение за аристократичните семейства от векове насам. Всички тези познания са важни, понякога са необходимост, понякога помпозност. Човек винаги трябва да знае къде и с кого се намира.

Николина Колева в интервю за ''Великолепната Жена''

Говоренето пред публика – изпитание или удоволствие? Комуникативна личност ли сте, важно ли е да умеем да водим Светски разговори? Според Вас кои са основните бариери в комуникацията между хората и как могат да бъдат преодолени? Как тълкувате израза - Култура на словото?

Говоренето пред публиката е удоволствие, когато трябва да представя нещо, което познавам и знам добре - моите идеи и проекти. Ако трябва да правя това по тема, която не ми е присъща или пред телевизионна камера, е истинско изпитание.

Комуникативен човек съм и светският разговор не ми е чужд. Като всеки нормален човек знам за какво не се говори по време на светски разговор.

Бариерите в комуникацията преодолявам обикновено като използвам жизнения си опит, натрупан в обикновеното общуване между хората. Вярвам, че колкото си по-естествен и искрен, няма как да сбъркаш.

”Култура на словото” за мен е добро познаване на езика и правилното му изговаряне, без грешки, паразити и жаргон. Добрият език, особено когато става дума за собствения, добавя класа в общуването и несъмнено води и до по-голям авторитет.

Николина Колева в интервю за ''Великолепната Жена''

Каква роля играе темата за Естетиката на движенията в излъчването на една жена? Може ли според Вас една жена да направи първо впечатление с походката и осанката си или това не е от значение? Как поддържате тялото си, спортувате ли?

Нали никой не се съмнява, че ако ходиш като в “паници”, израз на старите хора, никой няма да бъде привлечен от цялата ти визия. Движението на жената е впечатляващо не само за мъжкия, но и за женския свят. Тя е определяща за цялостното излъчване.

Прегърбена и свита жена, плахо стъпваща или с широка мъжка крачка с високи токчета, едва ли ще направи приятно впечатление. Старая се да ходя изправена и красиво, пък дано се получава. Високите токчета са за специални случаи.

Формата си поддържам с много, много разходки и игри с детето и мъжа си. Обичам вкусна храна и добро вино. Не спортувам, но правя всичко с любов и пълня душата си с емоции. Това е моята основна храна.

Николина Колева в интервю за ''Великолепната Жена''

Обичате ли себе си, как изразявате тази любов? Имате ли си хоби, увлечение – разкажете ни? Коя е любимата Ви дестинация? Имате ли си семейни традиции? Вие сте човек, който е свикнал всичко да планира или сте по скоро по импровизациите?

Моето хоби е моята работа, така всеки ден правя нещо любимо за мен!

Обожавам да пътувам! Няма по зареждащо удоволствие за мен. Къде - навсякъде! Старата и културно поразяваща Европа, екзотичната Азия, девствената Африка.

В последните години ми се налага повече да планирам, но и импровизацията не ми е чужда.

Николина Колева в интервю за ''Великолепната Жена''

През последните години се поставя акцент на развиването на Личен Имидж и Брандсъгласни ли сте с това? Как бихте се описали с 3 думи? Кой е успешният Делови вид за жените?

Когато правиш нещо с любов и страст – ти си олицетворение на съзиданието. Не случайно ставаш и нарицателно име на Бранда. При мен е така – Ники Елфата.! Избрах името „Елфите'', защото това е вълшебство.

Бих описала себе си като амбициозна, креативна и добра, под бронята на бизнес дама!

Николина Колева в интервю за ''Великолепната Жена''

Важно ли е да подбираме обкръжението си? Имате ли много приятели? Споделете имена на хора, които Ви вдъхновяват? Трябва ли е да поставяме граници в общуването си с хората?

Обичам да общувам с хора. Работата ми също в голямата си част е комуникация. Да посъветваш, да обясниш, да препоръчаш.

Много от клиентите са ми и приятели!

Харесвам да съм с хора, които ме провокират да мисля, да науча нещо ново!

Николина Колева в интервю за ''Великолепната Жена''

Снимки: Личен архив

ИНТЕРВЮ