ТЕНДЕНЦИИ
Кои са най-новите и модерни тенденции при бижутата през 2024 година?

Кои са актуалните тенденции при бижутата през 2024 година?

2024 година е вече тук и е време да се запознаем с най-новите тенденции в света на бижутата. Весела Шопова, от бижутерска работилница и магазин Фортуна, разказва, че тази година фокуса е върху индивидуалността, емоционалната връзка и устойчивостта. Бижутата не са просто красиви аксесоари, а начин да изразим себе си, да разкажем история и да подчертаем нашия стил В същото време бижутата могат да бъдат и една добра инвестиция, особено тези с диаманти и перли.

Ето и основните тенденции за 2024 година, които да имате предвид:

1. Диаманти

Диамантите освен най-добрия приятел на жените, са и тенденция която никога не излиза мода. Независимо дали избирате нежно бижу с диамант или разкошно обсипано с диаманти, едно е сигурно - винаги си заслужават инвестицията.
Модерни бижута с диаманти от Fortuna
Бижута с диаманти от Фортуна

2.Перли

Класическите перлени бижута със сигурност са още една от тенденциите, които никога не излизат от мода и това се затвърждава през 2024 година. Перлите са една вечна тенденция, особено когато са съчетани с нещо елегантно и класическо. Ако сложите няколко гердана перли ще придадете свеж и завършен вид на външния си вид, доказателство за това са Коко Шанел и Кралица Елизабет, които почти никога не сме виждали без техните перли.
Бижута с перли от Fortuna
Бижута с перли от Фортуна

3.Енергийни камъни

Енергийните камъни, за които се смята, че носят ползи за психическото и физическото здраве на хората са много популярни през последните години. Различните видове енергийните камъни са все по-търсени заради лечебните си свойства, например такива са - аметиста, розовия кварц и цитрина.
Бижута с енергийни камъни от Fortuna
Енергийни бижута от Фортуна

4.Рубини, Сапфири и Смарагди

Тези три цветни съпоценни камъка винаги ще бъдат предпочитани. Те умело се съчетават, както в ежедневието така и за блестящи вечерни събития. Не забравяйте, че всеки от тези камъни носи със себе си невероятна сила – любов, успех, благородство. Ако нямате някой от тях в колекцията си може би е време да я попълните, как мислите?
Модерни бижута с рубини, сапфири и смарагди от Fortuna
Рубини, сапфири и смарагди от Фортуна

5.Наслоени бижута

Това е тенденция, която срещаме все по-често и ще продължим да я виждаме и през 2024-та година. Подреждането на гривни с цветни скъпоценни камъни или диаманти със злато ще продължи да бъде популярно, а все по-модерно става да се наслагват и синджири или колиета с различни дължини.
Наслоени бижута от Fortuna
Наслоени бижута от Фортуна

6.Едри и обемни камъни

Пръстени или колиета с един голям камък стават все по търсени. В различна шлифовка и неповторими по цвят, тези бижута привличат всички погледи. Конзайт, морганит, топази или аквамарини са само част от възможностите от които може да изберете, за да направите впечатление.
Пръстени и колиета с големи камъни от Fortuna - конзайт, морганит, топаз, аквамарини
Пръстени и колиета с големи камъни от Фортуна

7.Френски Арт Брут

Бруталисткото архитектурно движение намира своя път към бижутата през 50-те до 70-те години на миналия век. По-конкретно, French Art Brut се основава на този дизайнерски подход на бижута, който превръща несъвършенствата и леко острия външен вид в шедьовър . Тези бижута често са правени на ръка и могат да включват грубо изрязани камъни или неправилна метална конструкция, която придава на всяко парче собствена индивидуалност и отличителен външен вид. Тези бижута са перфектния избор за по-смелите Дами, които искат да изпъкнат със своята индивидуалност и отличаващ се външен вид.
French Art Brut в магазин Fortuna
Френски Арт Брут във Фортуна

8.Бижута във форма на цветя и пеперуди

Това е една тенденция, която все повече забелязваме, особено при смелите дами, които имат по артистичен стил. Определено ще привлечете внимание и много усмивки, и в същото време ще се откроите като нестандартна личност с вкус и ясно изразен личен стил.
Модерни бижута във форма на цветя и пеперуди от Fortuna
Бижута във форма на цветя и пеперуди от Фортуна
За повече информация и модели:
Посетете магазините на "Fortuna Jewellery"
гр. София, бул. Витоша 59
гр. Пловдив, пл. Княз Александър 1, 42

или разгледайте в сайта:
www.fortuna-jewellery.bg
Снимки: Fortuna Jewellery
КРАСОТА БИЖУТА