ПЪТЕШЕСТВИЯ
Йордана и Галин Димитрови в Рим!

Вечният град - когато всички пътища водят към Рим!


За годишнината от Сватбата ни - 22 ноември, със съпруга ми си подарихме романтично пътуване до Вечния град. Само двамата, без деца, на разходка в един от най-впечатляващите градове на Света, където историята е на всяка крачка.

Рим - Вечният град с многовековна история!

Избрахме хотел в самото сърце на Рим и изцяло се потопихме в атмосферата на града. 5 звездния бутиков хотел The First Roma Arte е член на веригата LVX Collection of Preferred Hotels & Resorts. Намира се на 2 минути пеша от музея Richard Meyer Ara Paci и на 750 метра от Испанските стъпала. Известните бутици по улица Виа Кондоти са на 550 метра.
Хотелът и стаите са декорирани с модерни произведения на изкуството и съвременни мебели. Закуската се сервира на разкошна тераса на покрива, с гледка към историческата част на града. От хотела приятно ни изненадаха с комплимент по случай годишнината ни - в стаята ни очакваше бутилка Шампанско, хапки и плодове.Рим - един от най-романтичните градове в Света!

Последваха няколко дни, в които излизахме от хотела и се разхождахме с часове. Късната есен в Рим е изключително красива и романтична! Италия е нашата най-любима дестинация - храната е божествено вкусна, виното е винаги на ниво, а кафето е най-доброто в Света! Определено е един от най-романтичните градове - с тесните си павирани улички, дизайнерски магазини, кафенета с маси с бели покривки и вази с цветя, красиви фонтани и големи зелени паркове.

Историята в Рим е на всяка крачка!

И ето, че стигнахме до известните Spanish steps / Испанските стъпала - 138 на брой! Piazza di Spagna е един от символите на Рим. Те са построени от френския дипломат Стефано Гефие (Stefano Gueffier), за да свързват испанското посолство, което все още се намира там, с църквата отгоре.Друго много любимо място за всички е Фонтан ди Треви  / Fontana di Trevi е - един от най-известните фонтани в Света. Името му е „Треви“, защото свързва три улици (на италиански tre vie). Той е построен през 1762 г. от Никола Салви. Скулптурите във фонтана са на Пиетро Брачи. В центъра на фонтана е фигурата на бог Нептун (Океан), а от двете му страни има по една женска фигура, алегории на изобилието и здравето.

Смята се, че ако човек хвърли монета във Фонтан ди Треви, някой ден ще се върне отново в Рим!
Колизеумът в Рим - символът на една Империя!

Колизеумът в Рим (на латински: Colosseumе) е най-впечатляващият и голям античен амфитеатър, който навремето е разполагал с 50 000 седящи места. Макар че в наши дни е частично разрушен от земетресения и извличане на каменни блокове, Колизеумът остава един от главните символи на Римската империя и нейните инженерни постижения. 
Вместо по-цял ден да се самоснимаме - си подарихме една романтична фотосесия в Рим с професионален фотограф - приятна емоция и разкошно запечатани спомени!

Оставям Ви линк към Инстаграм профила на фотографа - чудесен е!

Автор: Йордана Димитрова.
Снимки: Rome Photographer DMITRY A.

Италия