ИНТЕРВЮТА
Гергана Гладкова на корицата на бр.15 на седмичното Лайфстайл издание на "Великолепната Жена"!

Интервю с ВЕЛИКОЛЕПНАТА Гергана Гладкова

ВИЗИТКА:
Гергана Гладкова е възхитителна бизнес дама, щастливо омъжена и горда майка на прекрасен син.

Гергана е основател, собственик и управител, вече 23 години, на бутикова мебелна къща ”BOGE” намираща се на бул. "България" 98. Фирмата е вносител  на над 80 мебелни бранда от Италия. Отделно има производствена база за авторски мебели с логото ”BOGE" в София:
Луксозни мебели по индивидуаленпроект | BOGE-STYLE

На 18.03.2022г., на грандиозна церемония в зала“ EFE“ на хотел „Маринела“ спечели престижната награда „БИЗНЕС ЖЕНА НА ГОДИНАТА 2021“ в сектор МЕБЕЛИ И ОСВЕТЛЕНИЕ.

Каква е истинската красота на жените? Според Вас доколко е важен външния вид в живота на една жена? Споделете какъв е Вашият личен стил, имате ли си любими аксесоари, цветове, принтове? Какви са Вашите ритуали за красота?

Истинската красота и при двата пола струи отвътре. Не винаги природата е била щедра при раждането и това е даденост, която трябва да приемаме. С поведението ни обаче въпросът стои различно - изцяло зависи от нас. От позицията на моята достойна възраст и опит смея да твърдя, че животът ме е срещал с хора, които не притежават отличаваща се външност, но поведението и интелектът им са завладяващи. Тези хора са оставяли следа в сърцето и съзнанието ми много повече, от красивите физически.

Моят личен стил  е разнообразен, в зависимост от настроението, събитието и тенденциите. Аксесоарите са нещото, което ме изразява в конкретния момент и имам от най-фините, до по-груби в зависимост от цялостната визия.Цветовете са мои приятели и се обичаме взаимно/не предпочитам някои нюанси на кафяво и сиво и животинските принтове/.

Ритуалите ми за красота са елементарни - свеждат се до качествена бяла и декоративна козметика в домашни условия. Имам професионална апаратура за поддържане на кожата и обичам да се справям сама вкъщи. Пести ми време и ме разнообразява. За тялото се грижа с редовна йога практика.

Гергана Гладкова в интервю за ''Великолепната Жена''

Казват, че човек се учи докато е жив, съгласна ли сте? Какво е Вашето осъзнаване през последната година? Коя е любимата Ви книга? Баланс в живота - мисията възможна или не? Бизнес по женски – смятате ли, че има такъв начин?

Член съм на BNI България и там една от основните ценности в бизнеса е „Учене през целия живот“. Заставам зад това на 100%. 

През последната година осъзнах, че човек не може да контролира всичко. Колкото и да се стараеш и да прогнозираш, има обективности, които налагат пренареждане на стратегиите. Тогава трябва да се прояви смирение и баланс. Признавам,че не винаги ми е лесно да го направя,но се старая.

Любимата ми книга винаги е различна в зависимост от настроението и потребността ми в момента. Една книга стои на бюрото в кабинета и друга на шезлонга на плажа, но и двете са ми интересни и полезни.

Балансът при мен е относително понятие. Аз съм дизайнер по професия и по природа, при мен всичко е емоция и минава през сърцето.

Бизнес по женски? Не знам, според мен или правиш бизнес или не. Всеки има собствен подход, но той е личностен,а не на полов принцип.

Гергана Гладкова в интервю за ''Великолепната Жена''

Важно ли е първото впечатление, което оставяме когато се запознаваме с нови хора? Етикет, протокол и добри обноски – къде е мястото им живота ни? Познаването на етикета на маса, винения, светски, бизнес, международен етикет – необходимост или помпозност?

Първото впечатление не само е важно, а понякога е определящо за бъдещите отношения. 

Подсъзнателно, когато се виждаме с друг човек за първи път, ние сме с по-изострени сетива, по-наблюдателни, по-критични и анализиращи. Спазването на етикета и добрите обноски са задължителни, не само, но особено тогава. 

Колкото и да си повтаряме, че е важно човек да бъде най-вече себе си, ние живеем в социално общество и има общоустановени норми на поведение, с които е важно да се съобразяваме. Това осигурява сигурност и доверие у хората, с които контактуваме.

Гергана Гладкова в интервю за ''Великолепната Жена''

Говоренето пред публика – изпитание или удоволствие? Комуникативна личност ли сте, важно ли е да умеем да водим Светски разговори? Според Вас кои са основните бариери в комуникацията между хората и как могат да бъдат преодолени? Как тълкувате израза - Култура на словото? 

Аз контактувам с много и различни хора всеки ден, както с клиенти, така и с партньори. Говоренето с непознати е в природата ми и бързо скъсявам дистанцията.
Имам последователна и логична мисъл, аргументирам се и печеля доверие бързо.

Смятам,че човек трябва да проявява такт и разбиране при общуването, да бъде добър слушател и да запомня чутото. Възмущавам се, когато чувам как се говори днес, дори по телевизията и колко неграмотност се шири при писане. За жалост не вярвам с годините това положение да се подобри - напротив.

Гергана Гладкова в интервю за ''Великолепната Жена''

Каква роля играе темата за Естетиката на движенията в излъчването на една жена? Може ли според Вас една жена да направи първо впечатление с походката и осанката си или това не е от значение? Как поддържате тялото си, спортувате ли?

Маниерите и естетиката на движенията при жените са ключов фактор.Това е езикът на тялото, а той е по-силно изразен от вербалното контактуване. Векове наред, това изкуство се е изучавало в кралските дворове и е било белег за аристократизъм.

Смятам,че всяка жена е хубаво и понастоящем да се запознае с някои основни насоки в областта, за да бъде красива и уверена.

Гергана Гладкова в интервю за ''Великолепната Жена''

Обичате ли себе си, как изразявате тази любов? Имате ли си хоби, увлечение – разкажете ни? Коя е любимата Ви дестинация? Имате ли си семейни традиции? Вие сте човек, който е свикнал всичко да планира или сте по скоро по импровизациите? 

Да, обичам себе си в границите, които всеки трябва да се обича. Животът ни е даден веднъж и нямаме право да го пропиляваме в незаинтересованост!

Хоби нямам. Имам временни увлечения, които ме завладяват за определени периоди и ме вдъхновяват да разучавам определени теми в детайли, след което преминавам на следваща и така непрекъснато.

Любимата ми дестинация е Италия. Работя с тази страна от 28 години и не спирам да се възхищавам на красотата, финеса, дизайна и усета за детайл, който е навсякъде там. Не казвам,че бих живяла в тази страна, защото я познавам добре, много е бюрократична, но за туризъм и естетическа наслада за мен е най-мечтаната дестинация.

Уважавам семейните традиции и с удоволствие ги спазвам!

Аз съм от хората, които не обичат изненадите - нито хубави, нито лоши. Предпочитам да планирам всичко и да бъда подготвена за предстоящото. Импровизациите ги свеждам до измислянето на вечеря в последния момент.

Гергана Гладкова в интервю за ''Великолепната Жена''

През последните години се поставя акцент на развиването на Личен Имидж и Бранд – съгласни ли сте с това? Как бихте се описали с 3 думи? Кой е успешният Делови вид за жените?

Що се отнася до личен имидж и бранд, при мен е свързано с професията и е задължително. 

Не знам дали мога да се опиша с 3 думи, но определено съм разнолика, обичам да сменям стилове и въпреки това да не губя идентичност. Както можете да разпознаете интериор, който съм направила, така и визиите ми се менят, но ги обединява моето АЗ . 

От 23 години имам свой бранд за мебели” BOGE”, който се радва на пристрастието на клиенти не само в страната, но и много други  държави по света, като Монако, Австрия, Швейцария, Франция, Гърция.Отскоро имаме износ за Нидерландия.
Успешният делови вид за всяка професия е различен. От мен се очаква умерена провокация и нестандартност, и аз съм свикнала с този подход, който ми носи успех.

Гергана Гладкова в интервю за ''Великолепната Жена''

Важно ли е да подбираме обкръжението си? Имате ли много приятели? Споделете имена на хора, които Ви вдъхновяват? Трябва ли е да поставяме граници в общуването си с хората? 

Всеки човек има собствени критерии, по които подбира обкръжението си. Някои са по-придирчиви, други обичат да са заобиколени от много хора, без значение какви. С възрастта и общественото положение ситото се сгъстява. Иронията е, че общуваме с все повече хора, а близкото ни обкръжение е все по-подбрано.

Благословена съм с истински, стойностни приятели, доказали се във времето.  Ценя ги и пазя всеки ден нашите отношения. Нищо в този живот не е даденост, затова и за приятелството трябва да се грижим.

Вдъхновявам се от различни хора, без значение от образование, професия, статут или финансово благополучие. От всеки научавам по нещо!

Не поставям граници в общуването си. Случвало се е да се сближа с човек в асансьора на мола и да говорим с часове после.

Каквито и да сме, важното е да бъдем добри и достойни хора!

Гергана Гладкова в интервю за ''Великолепната Жена''

Снимки: Личен архив

ИНТЕРВЮ