ДНЕВНИК
Йордана Димитрова, Специалист по Етикет, Елегантност и Емоционална Интелигентност

Визията на Великолепната Жена - перфектно, неперфектна!


Дами, често ме питате как успявам едновременно да изглеждам чудесно и да успявам с всички задачи в графика си? Сега ще Ви издам моята тайна, която не включва стоене с часове пред огледалото, а е изградена на базата на себепознанието!

Знаете ли, че „Великолепните Жени" - не са само късметлийките, чийто външен вид е безупречен и перфектен. Много по-важна е способността на жената да насочва вниманието на околните към достойнствата във външния си вид и в същото време умело да маскира несъвършенствата.

Няма идеални жени, има умни жени!

Йордана Димитрова, Специалист по Етикет, Елегантност и Емоционална Интелигентност


За целта, Ви предлагам следното упражнение:
Застанете пред голямо огледало в цял ръст на дневна светлина. Разходете се пред него, огледайте се от всички страни: отстрани, отзад (с помощта на ръчно огледало). Не пренебрегвайте нито един детайл. Не бъдете обаче и твърде придирчиви към себе си, не се фокусирайте върху незначителни дребни недостатъци във външния си вид. От друга страна, не бъдете и прекалено самовлюбени.

Изберете 5-те неща, които най-много харесвате във външния си вид. Моля, обърнете внимание, че точно тези елементи са вашите "козове"! Имате право да се гордеете с тях и смело да ги демонстрирате пред другите! Избирайте дрехи, козметика и аксесоари, които максимално да ги подчертават, доколкото е възможно. „Козовете" на външния Ви вид са оръжията на Вашата женска неотразимост и затова е странно да ги криете от другите!

Изберете 5-те неща, които не харесвате във външния си вид. Това са проблемните области във Вашия външен вид. Добрата новина е, че Вие можете да се научите умело да ги маскирате, да ги скривате от очите на хората, а не да ги показвате. Избирайте дрехи, козметика и аксесоари, които максимално да скриват Вашите несъвършенства.

Примери:
  • Ако имате чудесни гърди, но широка талия, тогава носете тънки прилепнали блузи, шикозни колиета, блузи с дълбоко деколте и отгоре право, свободно сако или яке.
  • Ако краката Ви са твърде тънки и в същото време имате красива и блестяща коса, тогава не носете къси поли и тесни панталони, а се опитайте да представите например косата си на преден план.Изберете най-модерния нюанс и се уверете, че прическата Ви винаги изглежда свежа и безупречна.
  • Не пренебрегвайте и най-малките „козове" във външния си вид. Ако имате красиви ръце - не пропускайте възможността да ги демонстрирате с помощта на ефектен и поддържан маникюр, гривни, пръстени, часовници, интересни и нестандартни маншети, жестикулирайте. Направете така, че да е невъзможно някой да пропуснете красотата на ръцете Ви!
  • Ако имате дълга лебедова шия и изящни уши, привлечете вниманието към тях с изискани и нестандартни бижута.


Стремейки се да изглеждате Великолепно, погрижете се преди всичко „Козовете" във външния Ви вид да бъдат представени възможно най-ефектно и привличащо вниманието! В същото време не забравяйте, че трябва да сте сигурни, че прикривате недостатъците и не показвате на другите своите „несъвършенства".

Спазвайте стриктно тези правила! Научете се майсторски да манипулирате вниманието на зрителя. Тогава хората около Вас винаги ще Ви смятат за красива жена и често ще чувате комплименти, отправени към Вас!

Няма ограничения за усъвършенстване на себе си - за това Ви е необходимо само желание и постоянство в постигането на целта!


Минутка за хумор:
-Милооо, ти какви жени обичаш... умни или красиви!
-Нито едните, нито другите, миличка. Аз обичам само теб!

Великолепната Жена знае как да показва своите несъмнени предимства във външния си вид, и то по възможно най-ефектния начин!

Йордана Димитрова
Експерт Личен Имидж и Бранд
Специалист по Етикет, Елегантност и Емоционална Интелигентност

P.S. - В 3 месечната Програма "Код ВЕЛИКОЛЕПНА" имаме Мастър клас на тази тема: "Тайната таблица за красота на Великолепната Жена!"

Проверете кога са следващите дати:
АКАДЕМИЯ ВЕЛИКОЛЕПНАТА ЖЕНА

БЛОГ