ИНТЕРВЮТА
ВЕЛИКОЛЕПНАТА Кристина

Интервю с ВЕЛИКОЛЕПНАТА Кристина Несторова

ВИЗИТКА:
Кристина Несторова е интериорен и моден дизайнер и фотомодел.
Кристина започва работа като модел още на 15 годишна възраст и от съвсем ранна възраст, модата започва да моделира начина, по който Кристина вижда себе си. Допирът до съвършенството на велики дизайнери и представяйки техни колекции в годините, оформят усет и любов към стилът, дизайна, композицията на кадър и подбора на оригинална визия. Кристина Несторова се дипломира като Моден дизайнер и до ден днешен надгражда уменията си в тази посока. Завършила е и Магистратура като Пространствен дизайнер.

Каква е истинската красота на жените? Според Вас доколко е важен външния вид в живота на една жена? Споделете какъв е Вашият личен стил, имате ли си любими аксесоари, цветове, принтове? Какви са Вашите ритуали за красота?

Истинската красота на жените се крие в доброто настроение, никой не може да остане безразличен, когато жената се усмихне.

Външният вид е най-бързото и деликатно средство за комуникация с хората. При правилен подбор на визия, жената ясно поставя основата на реакцията на хората към нея.

Моят личен стил в годините много се промени. Сега определено предпочитам да има хармония в нещата, които обличам, не държа да са прекалено натрапчиви, по-изчистена визия е това, на което залагам, по-малко помпозност и повече практичност. Разбира се винаги държа на добрият дизайн на дрехите и на красивите материи.

Любимите ми аксесоари са обиците, когато са комбинирани с по-изчистена линия на дрехите, те стават акцент и погледа на хората остава върху лицето на жената.

Основният ритуал, който лесно спазвам в забързаното ми ежедневие е правилното хранене. Гледам да се храня разнообразно, предимно с много зеленчуци, плодове и риба. Друго нещо, което смятам, че помага за красотата е пиенето на много чай, задължително зелен чай по веднъж на ден, мой любим ритуал.

Кристина Несторова в интервю за ''Великолепната Жена''

Казват, че човек се учи докато е жив, съгласна ли сте? Какво е Вашето осъзнаване през последната година? Коя е любимата Ви книга? Баланс в живота - мисията възможна или не? Бизнес по женски – смятате ли, че има такъв начин?

Така е, човек се учи докато е жив. Няма нищо по-красиво от това човек да има търпението и усета да се учи от живота, който е преживял до момента, гледайки към бъдещето и новите мечти и цели, които има.

Осъзнавам, че нещата, за които си струва човек да се вълнува са семейството, приятелите и малките неща, които ти дават топлина. Навиците, с които си свикнал да си връщаш усмивката, като това да си направиш горещо кафе, да проведеш разговор с любим човек, да се огледаш в природата и светът около себе си и да се радваш на пътешествието, което в същност е животът.

Чета много литература, която е профилирана с моментните ми проекти. Последната книга, която прочетох е за осветлението в интериора.

Балансът в живота, е много важен. Когато имаш яснота кои са приоритетите ти в живота и успееш да ги подредиш правилно и осъзнато, със сигурност се постига баланс.

Смятам, че в бизнеса със същият пол сме по-подготвени, защото добре познаваме женската си натура и начин на мислене, но това е много субективен въпрос.

Кристина Несторова в интервю за ''Великолепната Жена''

Важно ли е първото впечатление, което оставяме когато се запознаваме с нови хора? Етикет, протокол и добри обноски – къде е мястото им живота ни? Познаването на етикета на маса, винения, светски, бизнес, международен етикет – необходимост или помпозност?

Има много хубави поговорки, които компилират човешка мъдрост събирана от много поколения преди нас, които също са си задавали подобни въпроси и ще си позволя да цитирам една такава, а именно, „ По дрехите посрещат, по ума изпращат“. Много мъдрост в едно изречение.

Една дама трябва да може да борави с всички изброени инструменти на етикет. Те са и нужни за различните поводи, това е въпрос на вътрешна потребност да бъдеш подготвен на първо място заради себе си, другите хора само могат да се насладят на добрата компания.

Кристина Несторова в интервю за ''Великолепната Жена''

Говоренето пред публика – изпитание или удоволствие? Комуникативна личност ли сте, важно ли е да умеем да водим Светски разговори? Според Вас кои са основните бариери в комуникацията между хората и как могат да бъдат преодолени? Как тълкувате израза - Култура на словото?

Винаги има едно вълнение, което изпитвам преди да започна да говоря пред публика, но то е само в началото. По-важно е какъв е повода и темата, с която занимаваш аудиторията, аз лично предпочитам да са професионални изяви.

Харесва ми да се запознавам с нови хора, всеки от нас носи пъстра палитра от знания и преживявания, и общувайки научаваме по нещо ново, погледнато от призмата на другия. Това е още по-интересно, когато имаш възможността да се запознаваш с хора от различни държави и култури.

Важно е да умеем да водим разговори, но не само светски. Според мен за да можеш да водиш какъвто и да е разговор, с познат или нов човек, на първо място трябва да можеш да изслушваш другата страна и с разбиране да водиш диалог.

Със сигурност егото е нещо, което пречи на водене на правилна комуникация, ако не се опитваш на всяка цена да защитиш собствената си позиция, а си склонен да се поставиш и в обувките на другия.

Културата на словото е да знаеш кога да замълчиш, защото не всяка мисъл, има нужда да бъде изказана.

Кристина Несторова в интервю за ''Великолепната Жена''

Каква роля играе темата за Естетиката на движенията в излъчването на една жена? Може ли според Вас една жена да направи първо впечатление с походката и осанката си или това не е от значение? Как поддържате тялото си, спортувате ли?

Езика на тялото е много въздействащо изразно средство. Някои жени имат вродена осанка и тя подсъзнателно ръководи движенията им. Но това са навици, които се създават наследявайки поведението и маниерите на жените в семейството. Важно е да имаме стремеж да усъвършенстваме себе си и да отделим време за курсове, в които да се научим как да изразяваме нежната си сила още по-красиво.

Походката е много важна за жената, тя е като танц. Може да е с вълна в ханша и да стане по-женствена или да я забавиш до толкова, че да предизвикаш вниманието на хората около теб. Съвет от мен, никога не ходете прекалено бързо, особено ако искате да направите добро впечатление.

Спорта е част от дневните ми навици, разбира се нямам време всеки ден да спортувам, но със сигурност гледам три дни в седмицата да посетя фитнеса, аз използвам крос тренажор и правя около 7 км. на тренировка. Също много обичам да плувам, особено лятото, когато мога да плувам в открит басейн.

Кристина Несторова в интервю за ''Великолепната Жена''

Обичате ли себе си, как изразявате тази любов? Имате ли си хоби, увлечение – разкажете ни? Коя е любимата Ви дестинация? Имате ли си семейни традиции? Вие сте човек, който е свикнал всичко да планира или сте по скоро по импровизациите?

На първо място трябва да обичаме себе си, да проявяваме търпение към слабостите си и да не се самокритикуваме много строго. Хубаво е да си прощаваме когато грешим, и да се радваме когато постигаме целите си. Отношението, което човек има към самият себе си е много показателно как ще се отнесе към всяко едно нещо в живота. Според мен не трябва да очакваме любовта да идва от другите хора, хубаво е когато и те ни обичат, но никой не знае как да го прави по-добре от нас самите.

Имам много хобита и непрекъснато откривам нови неща, които предизвикват вниманието ми. Но най-любимото ми е да създавам дизайн, не зависимо дали ще е на дрехи, интериор или просто ще рисувам с маслени бои.

Любимата ми дестинация е там, където са любимите ми хора.

Семейната ни традиция е да сме заедно семейството по празници, това е много любим момент за мен.

Аз обичам да имам план. Без план и цел не обичам да правя много неща. Рядко се доверявам на приятели да поемат такава инициатива.

Кристина Несторова в интервю за ''Великолепната Жена''

През последните години се поставя акцент на развиването на Личен Имидж и Бранд – съгласни ли сте с това? Как бихте се описали с 3 думи? Кой е успешният Делови вид за жените?

Хубаво е, когато имаш концепция за себе си, и за това кой искаш да си ти. След това трябва да се полагат усилия в тази посока с ясен план какво и как да се постигне. Какво образование ти е необходимо, какви курсове ще обогатят визита, която искаш да постигнеш, няма нищо лесно и всеки ден трябва да правиш по една крачка на пред.

Трудно ми е сама да си давам оценки, но със сигурност съм последователна, добронамерена и по детски щастлива!

Успешният делови вид според мен е стилен костюм и чаровна усмивка.

Кристина Несторова в интервю за ''Великолепната Жена''

Важно ли е да подбираме обкръжението си? Имате ли много приятели? Споделете имена на хора, които Ви вдъхновяват? Трябва ли е да поставяме граници в общуването си с хората?

Да, важно е да подбираме обкръжението си. Естествено е да общуваш с хора, с които имате какво да си кажете, това е вид подбор.

Разбира се. Имам приятели. Аз много държа на хората, които са част от животът ми.

Хората на, които се възхищавам са Стоянка Мутафова, Татяна Лолова, Никол Кидман, Анджелина Джоли и Виктория Бекам.

Дали трябва поставяме граници в общуването зависи от това, с кого общуваш и как те кара да се чувстваш.

Кристина Несторова в интервю за ''Великолепната Жена''

Грим: Слав Анастасов
Снимки: Диляна Флорентин