ПЪТЕШЕСТВИЯ
Страната на контрастите и екзотиката - Доминикана!

Страната на контрастите и екзотиката - Доминикана!


Доминикана е приказно място със слънце, палми, изгреви и залези, ром, пури, меренге и бачата. Тя е най-посещаваната дестинация през последната година. Знаете ли, че вече има директен чартър от София?

Топъл и влажен въздух, много тропическа красота и слънце, безкрайни живописни плажове и безвремие са нещата, от които ще се очаровате.

Ла Романа и Баяхибе са районите, където може да се насладите на живописна почивка на брега на Карибско море. Морето е спокойно и чисто. Плажната ивица е дълга и покрита с фин пясък и осеяна от финикови палми.


Николета Балджиева в Доминикана

Облаците са бели и пухкави и вероятността да превали е от декември до февруари. Но, дори и тогава валежите са краткотрайни и разхлаждащи. Плажът на Баяхибе е досущ като на остров Саона – има прекрасни места, без шезлонги и туристи, където можете да рекласирате на морската шир, сред палмите.На остров Саона може да отидете на еднодневно пътешествие с яхта, да се насладите на танци и питиета, докато пътувате до и от острова. На самия остров може да се насладите на прекрасен обяд с шампанско и лобстер.

Николета Балджиева в Доминикана

Ние бяхме избрали хотел на брега на Карибско море, с огромен басейн и целодневни занимания, както за децата, така и за възрастните. Всички хотели предлагат пълен пакет, както и опция „само за възрастни“ .На плажа пред хотела, финиковите палми играят ролята на плажни чадъри.
Градините около хотела са като оранжерии - изпъстрени от различни видове екзотични цветя и множество палми.


Може да изберете хотела в зависимост от това, дали обичате да посрещате изгрева или изпращате залеза. За посрещане на изгрева трябва да сте в района на Пунта Кана, от страната на Атлантическия океан. Имайте в предвид, че океанът е доста бурен и често има вълнения, което не позволява да плувате по всяко време, както бихте го направили в спокойното Карибско море.

Където и да се настаните на Карибско море ще се наслаждавате на прекрасни залези!

Николета Балджиева в Доминикана


Автор: Николета Балджиева
Снимки: Личен архив

Кариби Доминикана